العالم - آمریکا
سازمان جهانی بهداشت امروز (جمعه) اعلام کرد آمار واقعی فوتیهای کرونا تا سه برابر بیشتر از آمار رسمی گزارش شده در جهان است.
طبق گزارشها، از زمانی که این بیماری در اواخر سال ۲۰۱۹ در جهان شیوع پیدا کرد، تاکنون بیش از ۳.۴ میلیون مرگ در سراسر جهان به طور رسمی به کووید-۱۹ نسبت داده شده است. اما بنابر آمار بهداشت جهانی، تعداد بسیار بیشتری به دلیل همهگیری جان خود را از دست دادهاند که یا مستقیماً به دلیل کرونا بوده یا از آن جهت که به خاطر وجود همهگیری نتوانستند برای بیماریهای دیگر مورد معالجه قرار بگیرند.
«سمیر اسما» دستیار مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در امور دادهها به خبرنگاران گفت: آمار کلی فوتیها دستکم دو یا سه برابر بیش از آنچه رسماً اعلام شده، است.
در پایان سال ۲۰۲۰ و زمانی که آمار مرگ و میر جهانی ناشی از کرونا ۱.۸ میلیون نفر بود، سازمان جهانی بهداشت در گزارشی اعلام کرد که دستکم سه میلیون فوتیِ بیشتر به طور مستقیم یا غیرمستقیم مرتبط با این همهگیری وجود دارد.
این مقام سازمان جهانی بهداشت در پاسخ به سوالی درباره آماری که امروز میتوان به این بیماری نسبت داد، گفت: با اطمینان خاطر فکر میکنم حدود شش تا هشت میلیون فوتی، تخمینی محتاطانه باشد.
وی افزود سازمان جهانی بهداشت در حال کار با کشورها برای درک میزان واقعی تلفات انسانی همهگیری است تا برای شرایط اضطراری بعدی بهتر آماده باشیم.
طبق این گزارش، اختلاف مذکور میتواند به چند عامل از جمله تاخیر در گزارش آمار فوتی در برخی کشورها، این مسئله که بسیاری پیش از آزمایش کرونا جان باختند و این که بسیاری به دلیل شرایط قرنطینه نتوانستند درمان لازم برای سایر بیماریها را دریافت کنند، باشد.
«ولیام مسمبوری» تحلیلگر داده سازمان جهانی بهداشت به خبرنگاران گفت: مرگ و میر بیشتر به ما تصویر بهتری میدهد زیرا هر دو مورد تاثیرات مستقیم و غیرمستقیم را در نظر میگیرد.
پیشتر «تدروس آدهانوم» مدیر کل سازمان جهانی بهداشت با اشاره به وضعیت نامناسب توزیع واکسن ضد کرونا مدعی شد دنیا وارد وضعیت «آپارتاید واکسن» شده است.
قبل از آن چین اعلام کرده بود در حالی که مردم آمریکا تنها چهار درصد از جمعیت دنیا را تشکیل میدهند دولت این کشور نزدیک به یک چهارم کل واکسنهای ضد کرونا را انبار کرده است.
در حال حاضر هند با ثبت روزانه بیش از ۲۵۰ هزار مبتلا و بالای چهار هزار فوتی با سختترین شرایط همهگیری در جهان دست به گریبان است. این کشور تاکنون بیش از ۲۶ میلیون مبتلا و بالای ۲۹۱ هزار فوتی را ثبت کرده است.
طبق آمار پایگاه خبری worldometers، در جایگاه نخست درگیرترین کشورهای جهان، آمریکا با بیش از ۳۳ میلیون مبتلا و بالغ بر ۶۰۲ هزار و ۵۰۰ فوتی قرار دارد.
برزیل هم یکی دیگر از کشورهایی است که به سختی با کرونا درگیر است و به لحاظ فوتی با بیش از ۴۴۴ هزار قربانی در جایگاه دوم جهان و به لحاظ تعداد مبتلا با حدود ۱۶ میلیون نفر در جایگاه سوم بعد از آمریکا و هند قرار دارد.
فارس