جولان کرونای دلتا در شرق آسیا

جولان کرونای دلتا در شرق آسیا
دوشنبه 7 تير 1400 - 19:33

شیوع گونه دلتای ویروس کرونا در شرق آسیا باعث نگرانی مقامات کشورهای این حوزه شده و تدابیر شدید امنیتی را برای مهار گونه جدید اتخاذ کرده اند.

العالم - آسیا

درحالیکه آمار کلی مبتلایان به کرونا در بسیاری از نقاط دنیا درحال کاهش است اما نسبت مبتلایان به گونه دلتای این ویروس رو به افزایش است. مرکز کنترل و پیشگیری بیماری اروپا اعلام کرده که این گونه جدید 40 تا 60 درصد قابلیت انتقال بیشتری به نسبت گونه آلفای ویروس کرونا دارد. گونه دلتای ویروس کرونا که برای اولین بار در هند شناسایی شد به سرعت درحال گسترش در قاره اروپا و شرق اسیا است.

باتوجه به اینکه موج اخیر کرونا در هند بسیار شدید بود و قربانیان بسیاری گرفت، ویروس مذکور در هند با تغییرات ژنتیکی شکل تازه ای گرفت و به خطرناکترین نوع ویروس کرونا در دنیا تبدیل شد. حتی کشورهایی که با واکسیناسیون سریع به دنبال مهار ویروس بودند موفق به مهار این ویروس بسیار کشنده و مسری نشده اند.

تدروس آدهانوم گبرسیوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی در تاره ترین نشست خبری خود نسبت به این گونه جدید کرونا ابراز نگرانی شدید کرده است. وی نگرانی خود را درباره گونه دلتا این گونه بیان کرده است: گونه دلتا قابل انتقال‌ترین و سریع‌ترین گونه از انواع شناسایی شده ویروس کرونا از ظهور تاکنون است. این گونه حداقل در 85 کشور جهان شناسایی شده و به سرعت در بین جمعیت‌های واکسینه نشده در حال گسترش است.

باتوجه به نزدیکی هند با کشورهای شرق آسیا بسیاری از کشورهای این منطقه با چالشی جدی برای مهار گونه دلتا مواجه‌ و مجبور به بازگرداندن محدودیتها شده اند. استرالیا (یکشنبه) یکی از بالاترین آمارهای ابتلا به ویروس کرونا با منشا داخلی در سال جاری میلادی را تایید کرد. سیدنی پس از آنکه ابتلای خوشه‌ای به گونه دلتای ویروس کرونا در حومه باندی به 110 نفر رسید از روز گذشته بیش از 5 میلیون نفر شاهد آغاز قرنطینه دو هفته‌ای در سیدنی بودند. گلیدی برجیکلیان، وزیر ایالت نیوز ساوت ولز درباره شرایط اخیر در سیدنی گفت: باتوجه به واگیردار بودن این ویروس پیش بینی می‌کنیم که طی چند روز آینده تعداد مبتلایان احتمالا بیشتر از آنچه امروز شاهدش هستیم، برسد.

فرودگاه شنزن در جنوب چین نیز 29 خردادماه به دلیل مشاهده گونه دلتای ویروس کرونا در بین یکی از کارکنان یکی از رستوران های این فرودگاه صدها پرواز خود را لغو کرد و تدابیر کنترلی را تشدید کرد. توقف پروازهای ورودی به پکن درحالی انجام شده که پایتخت خود را برای جشن های تاسیس حزب کمونیست چین آماده می کرد. گوانگدونگ به عنوان پرجمعیت ترین استان چین با دراختیار داشتن 170 مورد تایید شده بین 21 می تا 21 ژوئن مشغول نبرد با کرونا است. از بین این موارد 8 مورد مربوط به شنزن است درحالیکه 146 مورد گزارش شده در گوانژو ثبت شده است. شیوع کرونا در جنوب چین باعث اختلال در بنادری شده که برای تجارت جهانی نقشی کلیدی را ایفا می کنند. شیوع دوباره کووید در این منطقه از چین می تواند تاخیر چندین ماهه در ارسال کالاهایی را به همراه داشته باشد که کمبود آنها در جریان فصل خرید می تواند باعث افزایش قیمت آنها شود.

اندونزی با ثبت رکورد جدید بیش از 21 هزار ابتلای روزانه خود را برای یک پیک جدید آماده می کند. بیمارستان ها در جاکارتا، پایتخت این کشور مملو از بیماران کرونایی است. هرچند دولت اندونزی اعمال محدودیتهای موقت در این کشور را تسریع کرده اما تاکنون از تشدید محدودیتها امتناع کرده است. با اینحال جوکو ویدودو، رئیس‌جمهور این کشور 270 میلیون نفری با وضعیت فوق‌العاده‌ای روبه‌رو بوده و متعهد شده است که با سیاست‌های سریع و مناسب به این‌گونه خطرناک پاسخ دهد.

تایوان که یکی از مناطق با استاندارد بالای بهداشتی در جنوب شرق آسیا به شمار می رود روز شنبه اولین مورد ویروس کرونای دلتا را تایید کرد. انتشار این گزارش منجر به تشدید تدابیر کنترلی در جنوب این جزیره شد. تایوان باوجود تعداد نسبتا پایین و ثابت مبتلایان به کرونا در تلاش برای جلوگیری از ابتلای خوشه‌ای در این جزیره است. وزیر بهداشت تایوان با هشدار به مردم گفت: این ویروس اکنون وارد جامعه شده و ما برای مهار آن باید پیش فعالانه عمل کنیم. از روز یکشنبه دولت تدابیر کنترلی شدیدتری در مرزهای این جزیره در نظر خواهد گرفت و اتباع 5 کشور ازجمله بریتانیا پس از ورود مجبور به رعایت قوانین قرنطینه هستند.

تایلند نیز روز یکشنبه اعلام کرد که از امروز (دوشنبه) تدابیر شدید کنترلی در رستوران ها و گردهمایی های بانگوک اعمال خواهد شد. در مالزی نیز محی الدین یاسین، نخست وزیر این کشور اعلام کرد که قرنطینه یک ماهه سراسری تا اعلام بعدی از سوی مقامات ادامه خواهد داشت. بنگلادش نیز کشوری بود که خبر از اعمال قرنطینه جدید سراسری از امروز (دوشنبه) خبر داده بود.

اوج گرفتن کرونا در نقاط مختلف دنیا این بار از طریق گونه دلتا مقامات کشورهای مختلف را به تکاپو انداخته تا با اتخاذ تدابیر شدید مانع از تکرار تجربه های تلخ گذشته شوند. هرچند کشورهای پیشرفته با توجه به امکانات قابل قبول شرایط بهتری برای مهار گونه دلتا دارند اما نگرانی عمده برای کشورهایی است که به واسطه استانداردهای پایین بهداشتی و عدم موفقیت در دریافت واکسن کرونا در شرایط حساسی به سر می برند.

تسنیم

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها