العالم - آمریکا
یک مقام پنتاگون روز دوشنبه گفت که 95 درصد از روند خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان تکمیل شده است.
وزیر دفاع استرالیا نیز روز یکشنبه پایان حضور نظامی ارتش این کشور را در جنگ بیست ساله افغانستان اعلام کرد. استرالیا طی هفتههای گذشته بتدریج نظامیانش را از خاک افغانستان خارج کرده بود.
دولت کانبرا در ماه آوریل [فرودین] از عزمش برای خروج باقیمانده نظامیان خود تا ماه سپتامبر همزمان با خروج نظامیان آمریکایی از کشور جنگ زده افغانستان خبر داده بود.
دولت چین نیز روز شنبه اعلام کرد که 210 نفر از شهروندان خود در افغانستان را پیش از خروج کامل نیروهای آمریکایی از این کشور خارج کرد. اداره امور کنسولگری چین در بیانیهای اعلام کرد: «دولت چین به شهروندان خود توصیه میکند برای حفظ سلامتی خود، افغانستان را در سریعترین زمان ممکن ترک کنند».
با پایان حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا روز یکشنبه در مصاحبهای گفت که دفاع از افغانستان در دستان مردم خود این کشور است.
«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا نیز پنجشنبه شب اعلام کرد، مأموریت نیروهای این کشور از افغانستان تا ۳۱ آگوست (۹ شهریور) خاتمه مییابد.
بایدن در یک سخنرانی ضمن طرح این ادعا که ارتش آمریکا مأموریت خود در افغانستان را به شکل موثری انجام داده است، گفت: «فرماندهان نظامی به من توصیه کردهاند که سریعاً از افغانستان خارج شویم».
با اینکه دولت آمریکا پیشتر تاریخ یازدهم سپتامبر را برای تکمیل خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان اعلام کرده بود، رسانههای آمریکایی گزارش کردند که تاکنون بیش از نود درصد از سربازان آمریکایی خاک این کشور را ترک کردهاند.
علاوه بر این، نشریه «پالتیکو» به نقل از دو مقام آمریکایی خبر داده است که روند خروج نظامی این کشور از افغانستان «عملاً تکمیل شده است».
«جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید نیز بامداد پنجشنبه در اینباره گفت: «رئیسجمهور صبح پنجشنبه (به وقت محلی) با تیم امنیت ملی خود دیدار میکند تا گزارش دورهای درباره پیشرفت روند کاهش نظامیان ما در افغانستان را دریافت کند».
بعد از توافق فوریه ۲۰۲۰ آمریکا و طالبان و امضای «توافقنامه صلح» بین دو طرف، روند خروج نظامیان آمریکایی و متحدان این کشور از افغانستان شروع شد. همزمان با خروج نیروهای آمریکایی، شبهنظامیان گروه طالبان نیز به حملات خود افزوده و در هفتههای گذشته مناطق وسیعی را به کنترل خود در آوردهاند.
ایالات متحده و دیگر کشورهای عضو ناتو در سال ۲۰۰۱ در پاسخ به حملات ۱۱ سپتامبر همان سال در آمریکا، به افغانستان حمله نظامی کردند و از آن زمان، حضور نظامی و اشغالگری آنها در افغانستان ادامه داشته است.
این در حالی است، «شهاب الدین دیلاوار» سخنگوی هیأت طالبان اخیرا در یک کنفرانس خبری مدعی مسلط شدن طالبان بر ۸۵ درصد خاک افغانستان شد و گفت که فقط کابل و مناطق اطراف آن در اختیار طالبان نیست.