سفارت تهران در بلگراد: ایران همواره از ناوبری ایمن و آزاد حمایت کرده است

سفارت تهران در بلگراد: ایران همواره از ناوبری ایمن و آزاد حمایت کرده است
شنبه 16 مرداد 1400 - 13:04

سفارت تهران در صربستان ضمن رد فضاسازی اخیر علیه ایران در خصوص حمله به یک نفتکش رژیم صهیونیستی، تاکید کرد ایران به عنوان کشوری با طولانی‌ترین خط ساحلی در خلیج فارس و دریای عمان همواره از دریانوردی آزاد در این منطقه حمایت کرده است.

العالم - ایران

سفارت تهران در بلگراد به اتهام‌زنی‌های بی‌اساس علیه ایران در ارتباط با حمله به یک نفتکش صهیونیستی در نزدیکی سواحل عمان واکنش نشان داد.

این سفارتخانه در بیانیه مذکور اعلام کرد: ایران به عنوان کشوری با طولانی‌ترین خط ساحلی در خلیج فارس و دریای عمان همواره از دریانوردی آزاد در این منطقه حمایت کرده و در عبور و مرور آزادانه کشتی‌ها که برای ما بسیار مهم است، نقش دارد. در عین حال، ما همه اقدامات تروریستی و حملات به کشتی‌های تجاری را محکوم می‌کنیم.

در ادامه این بیانیه در پاسخ به اتهام‌زنی‌های رژیم صهیونیستی، آمریکا و چند کشور اروپایی آمده است: این ادعاها بر مبنای اطلاعات معتبر و تحقیقات مستقل و معتبر نیست؛ بنابراین، ما این ادعاها را به شدت رد می‌کنیم و نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه، استفاده از زور یا تهدید به استفاده از زور توسط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی هشدار می‌دهیم. ما به هرگونه حمله علیه منافع جمهوری اسلامی ایران و مردم آن در هر کجا که باشد پاسخ خواهیم داد.

سفارت ایران در صربستان افزود: در جهان امروز برای یک شخص یا کشور بسیار آسان است که خرابکاری کند یا کشوری را متهم کند. اسرائیل تلاش‌های زیادی برای خرابکاری در این مسیر انجام داده است، به ویژه از زمانی که دولت بایدن رویکرد جدیدی در قبال ایران و برنامه جامع اقدام مشترک اتخاذ کرد. بنابراین، یکی از اهداف آن‌ها خرابکاری در مسیر مذاکرات هسته‌ای و همکاری و تعامل بین المللی به ویژه پس از روی کار آمدن دولت جدید در ایران است. اسرائیلی‌ها بارها تأکید کرده و گفته‌اند که توافق جدید هسته‌ای را مسدود خواهند کرد. این توطئه همچنین در آستانه آغاز به کار دولت جدید ایران رخ داد.

سفارت ایران تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره از صلح و امنیت در منطقه و همچنین ناوبری ایمن و آزاد در این آب‌ها دفاع کرده است. متأسفانه حضور کشورهای خارجی با حجم عظیمی از تسلیحات، تجهیزات و پرسنل به هیچ وجه امنیت را افزایش نداده، بلکه به عامل اصلی ناامنی در خلیج فارس و دریای عمان تبدیل شده است.

این سفارتخانه در اشاره به اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی افزود: از این متعجبیم که چرا این کشورهایی که ایران را متهم کرده‌اند هنگام حملات تروریستی به کشتی‌های تجاری ایرانی در خلیج فارس، دریای سرخ و آب‌های آزاد (بیش از ۱۱ بار) سکوت کرده‌اند و چرا هیچ کس این حملات به ایران را محکوم نکرده است؟ چرا در برابر حمله تروریستی مانند ترور شهید فخری‌زاده یا حمله به تاسیسات نطنز از سوی اسرائیل اقدامی صورت نگرفته است؟ در همین حال، ایران در پاسخ به حملات به اهداف و منافع خود خویشتنداری زیادی نشان داده، در حالی که ایالات متحده و غرب با سکوت از چنین اقداماتی حمایت می‌کنند.

در ادامه این بیانیه ذکر شده است: بنابراین، منطقی نیست که ایران قبل از آغاز به کار دولت جدید خود این اقدامات را انجام دهد. این حادثه در آب‌های بین المللی رخ داده و جمهوری اسلامی ایران نیز به دنبال کسانی است که پشت آن قرار دارند.

پیش‌تر، معاون نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل ضمن هشدار در خصوص هرگونه ماجراجویی و اشتباه محاسباتی رژیم صهیونیستی، تصریح کرد: شورای امنیت باید از ماجراجویی لجام گسیخته این رژیم در منطقه جلوگیری کند.

صبح جمعه هشتم مردادماه، گروه نظامی انگلیسی موسوم به «عملیات‌های تجاری دریایی» در بیانیه‌ای کوتاه مدعی شد که یک کشتی شامگاه پنجشنبه در دریای عمان هدف قرار گرفته است. بعد از آن، وزارت دفاع انگلیس اعلام کرد که کشتی مذکور تحت مالکیت رژیم صهیونیستی بوده و در فاصله ۲۸۰ کیلومتری بندر «الدقم» هدف حمله قرار گرفته است.

عصر روز جمعه نیز شرکت «زودیاک ماریتایم» که متعلق به «ایال عوفر» میلیاردر صهیونیست و مستقر در لندن است، اعلام کرد که دو نفر از خدمه این کشتی تجاری با نام «مِرسِر استریت» در پی حمله به آن، کشته شدند.

مقام‌ها و رسانه‌های رژیم صهیونیستی تنها ساعاتی بعد از وقوع این حادثه بدون ارائه هیچ‌گونه مستنداتی مدعی شدند که ایران عامل حمله به کشتی تجاری مرسر استریت بوده است. «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا و «دومینیک راب»، وزیر امور خارجه انگلیس نیز به پیروی از رژیم صهیونیستی مدعی شده‌اند که ایران در انجام این حمله دست داشته است.

اتهامات کشورهای غربی علیه ایران در شرایطی مطرح شده که دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین زمینه‌های بازگشت آمریکا به توافق هسته‌ای را فراهم کند. برخی از تحلیلگران، ادعاهای کشورهای غربی را بخشی از کمپین فشار این کشورها برای اثرگذاری بر مذاکرات وین می‌دانند.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها