اربیل پیش از خروج آمریکا خواهان ضمانت امنیتی است

اربیل پیش از خروج آمریکا خواهان ضمانت امنیتی است
پنج‌شنبه 21 مرداد 1400 - 14:26

منابع خبری گزارش دادند به‌رغم استقبال دولت منطقه کردستان عراق از نتایج دور چهارم گفت‌و‌گوهای راهبردی بغداد-واشنگتن، اربیل هم‌اکنون به دنبال کسب ضمانت امنیتی پیش از خروج نیروهای رزمی آمریکا از خاک عراق است.

العالم - عراق

روزنامه «العربی الجدید»، امروز (چهارشنبه)، به نقل از دو مقام عراقی خبر داد که دولت منطقه کردستان عراق به‌رغم استقبال از نتایج دور چهارم گفت‌و‌گوهای راهبردی بغداد-واشنگتن که شامل خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق بود، طی روزهای گذشته به برخی از مقامات دولت بغداد و واشنگتن ابلاغ کرده که پیش از پایان روند خروج، خواهان ضمانت امنیتی است.

طبق این گزارش،‌ مهم‌ترین این ضمانت‌ها، تأمین امنیت مرزهای منطقه کردستان و دور کردن نیروهای سازمان الحشدالشعبی و تقویت توانمندی‌های نیروهای پیشمرگه بوده است.

یک ژنرال فرماندهی عملیات مشترک ارتش عراق در این خصوص به العربی الجدید گفت: «طرف کُردی پیش از اجرای توافق خروج نیروهای رزمی، خواهان ضمانت امنیتی است».

این مقام عراقی که خواست نامش فاش نشود، اضافه کرد برخی از مقامات کردستان فشار می‌آورند تا مسئله دور کردن گروه‌های مسلح از مرزهای منطقه [کردستان] را سرعت ببخشند و نیروهای ارتش وظیفه استقرار در آن مناطق و به طور مشخص در محورهای «مخمور»، «زمار»، «سنجار»، «خانقین» به دست بگیرند.

وی با اشاره به حملات پهپادی و راکتی به پایگاه‌های نظامیان آمریکا در فرودگاه اربیل، این اقدامات را علت این خواسته کردستان عراق عنوان کرد.

این مقام عراقی همچنین گفت که اربیل سعی دارد «حمایت نظامی بیشری از ائتلاف بین‌المللی برای نیروهای پیشمرگه دریافت کند که این حمایت شامل [کمک] تسلیحاتی و [اعطای] تجهیزات دفاعی برای تقویت امنیت استان‌های منطقه [کردستان] و به طور مشخص مناطق هم‌مرز با کرکوک، نینوی و دیالی است».

او در بخش دیگری از اظهاراتش همچنین خبر داد: «مسائل مطرح شده از سوی مقامات پیشمرگه در اربیل و برخی از شخصیت‌های دولت "نیچروان بارزانی" از چند روز پیش تاکنون بر توانمندسازی پیشمرگه و حل مشکلات مربوط به مناطق موردمناقشه متمرکز شده است».

العربی الجدید در ادامه نوشت که این خواسته در آستانه سفر احتمالی یک هیأت نظامی آمریکایی به عراق صورت گرفته است؛‌ هیأتی که قرار است برای بررسی سازوکار اجرای توافق‌های انجام شده در دور چهارم گفت‌و‌گوهای راهبردی بغداد-واشنگتن به عراق سفر کند.

دور چهارم و پایانی گفت‌و‌گوهای راهبردی بغداد-واشنگتن با تأکید بر ضرورت خروج نیرو‌های رزمی آمریکا از عراق در ۳۱ دسامبر سال ۲۰۲۱ پایان یافت.

«مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق در جریان سفرش به آمریکا با «جو بایدن» رئیس‌جمهور این کشور درباره مسائل مختلفی گفت‌وگو و بر ضرورت خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ تأکید کرد.

با این حال، منابع خبری با مقایسه بیانیه جدید و بیانیه پیشین خبر دادند که بیانیه جدید تفاوتی با بیانیه دور سوم ندارد و فقط نامگذاری‌ها تغییر کرده است.

روزنامه العربی الجدید پس از پایان دور چهارم گفت‌وگوهای راهبردی در گزارشی در این خصوص نوشت: به نظر نمی‌رسد که توافق دور چهارم و پایانی گفت‌و‌گوهای راهبردی آمریکا و عراق که پریروز صورت گرفت و شامل خروج نیروهای رزمی [آمریکایی] تا ۳۱ دسامبر آینده بود، مسئله جدیدی باشد یا منجر به محدود کردن نقش نظامی آمریکا در عراق شود؛ توافقی که در آن مأموریت نیروهای آمریکایی به آموزشی و مستشاری تغییر یافت.

العربی الجدید خاطر نشان کرده بود که بیانیه رسمی مشترک دور سوم گفت‌و‌گوها میان دو طرف در تاریخ هفتم آوریل گذشته بر همین موارد تأکید کرده بود به نحوی که در آن عنوان شده بود: «با توجه به توسعه توانمندی‌ نیروهای امنیتی عراق، دو طرف به این نتیجه رسیدند که نقش آمریکا و نیروهای ائتلاف اکنون به مأموریت‌های آموزشی و مشورت‌دهی تغییر یافته است».

این درحالی است که پارلمان عراق در دی ماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شهید ابومهدی المهندس نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد؛ اما با این حال، آمریکا همچنان بر نقض این مصوبه و باقی ماندن در خاک عراق اصرار می‌ورزد.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها