فرمانده هوافضای سپاه:دشمن‌شناسی رهبر انقلاب طرح‌های دشمن را بی‌اثر کرد

فرمانده هوافضای سپاه:دشمن‌شناسی رهبر انقلاب طرح‌های دشمن را بی‌اثر کرد
دوشنبه 1 شهريور 1400 - 08:56

فرمانده نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: دشمن‌شناسی و شمّ بالای اطلاعاتی رهبر معظم انقلاب باعث شد تا در بسیاری از طرح‌ریزی های دشمن برای به چالش کشیدن کشور، گرفتار نشویم.

العالم - ایران

سردار امیرعلی حاجی‌زاده شامگاه یکشنبه در نشست مجازی که به همت دفتر نمایندگی حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در مشهد با موضوع تاثیر تدابیر و سیاست های راهبردی رهبر معظم انقلاب در صنعت دفاعی کشور برگزار شد، افزود: در طول سه دهه اخیر دشمنان کشور، تله‌های بسیاری را بر سر راه نظام ما قرار دادند که حتی گاهی برخی مدیران ارشد کشوری نیز متوجه آن نبودند ولی با درایت رهبری، کشور به سلامت از آن چالش‌ها عبور کرد.

وی با اشاره به تحولات سیاسی و نظامی کشورهای افغانستان، عراق، لبنان و سوریه، بیان کرد: کشورهای اطراف ما دچار چالش های بسیاری در موضوع نظامی شده‌اند که سرمنشاء آن نیز طرح‌های آمریکایی و اسرائیلی برای تضعیف نیروهای نظامی این کشورها بود و رهبر معظم انقلاب اجازه ندادند که ما در این تله‌ها گرفتار شویم.

او عنوان کرد: حتی زمانی که گروه‌های تکفیری و داعشی در سوریه و عراق قدرت را به دست گرفتند، خیلی‌ از افراد از عدم حمایت ایران در این موضوع سخن به میان می آوردند ولی رهبر انقلاب معتقد بودند که ما باید این کار را انجام دهیم و اگر در آن زمان به درستی تصمیم گیری نمی‌شد باید در همدان و کرمانشاه با نیروهای داعشی به مبارزه می‌پرداختیم.

سردار حاجی‌زاده گفت: اکنون و بعد از گذشت سالها براحتی می‌توان شرایط آن دوران را قضاوت کرد ولی نکته مهم آن است که رهبر انقلاب در همان زمان تصمیم‌های درستی را گرفتند.

وی افزود: نیروهای مسلح ما اکنون دارای روحیه سلحشوری، شجاعت و ظلم ستیزی هستند و اینکه در مقایسه با ارتش‌ دیگر کشورها قوی هستند نشان از تربیت آنها با اندیشه های انقلاب دارد و این در حالی است که در زمان جنگ فقط صدام رو به روی ما قرار داشت ولی اکنون برخی از کشورها همچون آمریکا در مقابل ما قرار دارند و ما هیچ احساس ضعفی در مقابل آنها نداریم و آنها نیز اقرار دارند که گزینه نظامی در مقابل ایران منتفی است.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری در جریان برنامه‌های آموزشی و تربیتی نیروهای مسلح کشور هستند، بیان کرد: ایشان با وجود مشغله کاری فراوان، همیشه با تیزهوشی برنامه ها را رصد کرده و برخی نکات مغفول مانده را متذکر می‌شوند و البته گاهی هم نسبت به برخی از گزارشها، تداوم آن مسیر را مورد تاکید قرار می‌دهند.

سردار حاجی زاده با اشاره به اینکه یکی حوزه‌های مورد تاکید رهبری، ترغیب به خودکفایی، ایستادن روی پای خود و بومی سازی تسلیحات نظامی است، اظهار کرد: اگر قرار بود ما همچون سایر کشورها به دنبال پیشرفت در ساخت هواپیمای جنگنده باشیم باز هم ۵۰ سال با آنها فاصله داشتیم، ولی با تغییر رویکرد به استفاده از موشک، اکنون می توانیم تهدیدهای آنها را به خوبی پاسخ دهیم.

سردار حاجی‌زاده عنوان کرد: در زمان جنگ به سختی توانستیم تعدادی موشک وارد کرده و در اختیار بگیریم و رهبر معظم انقلاب معتقد بودند که باید بر روی تعداد کمی از آنها مهندسی معکوس شکل گیرد و این در حالی بود که در آن زمان ما به موشک بسیار نیاز داشتیم ولی این تصمیم سخت از سوی ایشان گرفته شد و در همان سالها کلنگ اجرای کارخانه موشک سازی در ایران زده شد که نشان از اهمیت این موضوع داشت و حال آنکه ما در آن زمان حتی زیرساخت‌های اولیه و فناوری مورد نیاز را هم نداشتیم.

وی ادامه داد: در سال ۷۰ و بعد از فروپاشی شوروی سابق، پیشنهادهای مقرون به صرفه ای از سوی کشورهای تازه استقلال یافته، با توجه به نیاز مالی آنها مطرح شد که بسیاری از مسوولان به دنبال موقعیت خرید تسلیحات بودند ولی رهبر انقلاب با آن مخالفت کردند، زیرا با این کار فعالیت آغاز شده در مسیر موشکی دیگر به نتیجه امروزی خود نمی‌رسید.

این فرمانده ارشد سپاه گفت: حتی در همان ابتدای راه، سامانه پدافند موشکی نیز نداشتیم و به دست آوردن و ساخت آن نیز به علت پیچیدگی‌های آن، دور از ذهن به نظر می‌رسید ولی اکنون با توان دانش داخلی به نقطه با ارزشی رسیده ایم که سامانه های پدافندی همچون طبس و سوم خرداد را طراحی کرده و در اختیار داریم.

وی افزود: زمانی می‌توانیم از این پیشرفت برآورد دقیقی داشته باشیم که بتوانیم خود را با گذشته مقایسه کنیم زیرا در انتهای جنگ، سپاه جز چند توپ و تانک محدود چیزی نداشت و ارتش نیز در طول جنگ تمام تسلیحات خود را به کار گرفته بود و به واسطه تحریم ها فاصله ۱۰ ساله ای با فناوری روز دنیا داشت و حال آنکه عراق تا آخرین روزهای جنگ تحمیلی از سوی دیگر کشورها تجهیز می‌شد.

سردار حاجی‌زاده با اشاره به مشکلاتی همچون تحریم تسلیحاتی و اقتصادی، جلوگیری از حضور نیروهای نظامی ایران در نمایشگاه‌های تجهزات نظامی دنیا، عنوان کرد: امروز کشور ما در حوزه تسلیحات و سامانه های موشکی زمین به زمین، پهپاد، پدافند و رادار، بالاتر از منطقه و در تراز جهانی قرار دارد.

وی اظهار کرد: زمانی قرار بود بر روی قدرت موشکی کار کنیم ولی ایشان تاکید کردند که بر روی هدف گیری و دقت آن متمرکز شویم و سالها بعد در زمان مبارزه با گروه های داعشی و تروریستی متوجه این نکته شدیم زیرا آنها در میان خانه های مردم حضور پیدا می کردند و اگر هدف گیری با دقت نبود شاهد از بین رفتن سایر مردم می‌شدیم.

این فرمانده ارشد نظامی گفت: برخی از حوزه هایی که فعالیت کرده‌ایم جنبه اختراعی دارد و بر همین اساس از برخی کشورهای صاحب عنوان در این موضوع نیز جلوتر هستیم که آمریکا و اروپا نیز به آن اذعان دارند، به عنوان مثال در زمان هدف گیری گروه‌های داعشی ما این کار را در مقابل دید سایر کشورهای جهان انجام می دادیم و آنها ما را قضاوت و تحسین می‌کردند.

او افزود: اکنون که تعداد نیروهای آمریکایی در منطقه در حال کاهش است، برخی کشورهای عربی که تنها به آمریکا اتکا داشته و قدرتشان قرضی بود، احساس ترس دارند و حال آنکه محصول تلاش فرزندان ایران اسلامی، برای کشور امنیت آورده است.

سردار حاجی‌زاده ادامه داد: اگر در سایر حوزه‌ها نیز مدیران ارشد کشوری به توصیه های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رهبر انقلاب توجه می‌کردند، یقینا اکنون شاهد پیشرفت کشور در این موضوعات نیز بودیم.

فرمانده نیروی هوافضای سپاه اظهار کرد: متوسط سن نیروهای این بخش ۳۳ سال است و متوسط سن فرماندهان آنها نیز بین ۳۵ تا ۴۰ است که نشان از جوان بودن نیروهای نخبه کشور در این بخش دفاعی دارد و در بخش تحقیقات و تولید ما با همه دانشگاه‌های کشور در ارتباط هستیم و به عبارتی ارتباط بین صنعت و دانشگاه در این حوزه برقرار است و حتی برخی از جوانان مستعد را یاری کردیم تا با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان بتوانند در این مسیر حرکت کنند.

وی با تاکید بر اینکه ریل گذاری و نقشه راه درست، ضرورت پیمودن مسیر موفقیت است، گفت: رمز پیشرفت و موفقیت نیروی هوافضا، هدفگذاری و راهبری دقیق بوده است که حتی با تغییر فرماندهان، همه به آن هدف واحد وفادار بوده اند.

ایرنا

پربیننده ترین خبرها