العالم ـ آسیا
بنابر گزارش این روزنامه ، سیاست ریاکارانه غرب در مورد دمکراسی حتی نیروهای سیاسی مخالف دولت باکو را ناامید کرده و از طرف دیگر موضع دوگانه غرب نسبت به حل مناقشه «قره باغ» به تشدید احساسات ضدغربی دامنه زده است .
«امیل سلام اوغلی» نویسنده این گزارش نوشت: با وجود این که مجامع بینالمللی و غربی در مساله حل مناقشه قره باغ قطعنامههایی در حمایت از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان صادر کردند، ولی موضعگیریهای اغلب کشورهای غربی مغایر با این قطعنامهها، امیدهای جامعه جمهوری آذربایجان از غرب را نقش بر آب کرد و در نتیجه در حال حاضر احساسات ضدغربی در کشور بسیار بالا است.
بنا به این گزارش، یکی از دلایل افزایش احساسات ضدغربی در جامعه جمهوری آذربایجان مربوط به موضعگیری غرب در جریان درگیریهای نظامی سال گذشته در قره باغ میباشد.
این گزارش تصریح کرد: پس از درگیریهای نظامی در قره باغ، برخی کشورهای غربی از جمله آمریکا، فرانسه، هلند، بلژیک و لوکزامبورگ از ارمنستان حمایت کردند و از طرف دیگر خودداری سفیران آمریکا و فرانسه از سفر به شهر آزاد شده «شوشا» در قره باغ موجب واکنش منفی جامعه جمهوری آذربایجان شده است.
دولت باکو مدتی پیش سفر سفیران کشورهای خارجی فعال در جمهوری آذربایجان به شهر آزاد شده شوشا در قره باغ را ترتیب داد که سفیران آمریکا و فرانسه از این سفر خودداری کردند.
ینی مساوات با اشاره به اختصاص کمک مالی دو میلیارد و 600 میلیون یورویی از سوی اتحادیه اروپا به ارمنستان پس از جنگ سال گذشته در قره باغ افزود: آن عده از فعالان نیروهای سیاسی مخالف دولت باکو که طی سالهای طولانی در جمهوری آذرربایجان از غرب حمایت میکردند و بر این باور بودند، بدون برقراری دمکراسی غربی در جامعه، حل مناقشه قره باغ نیز امکان پذیر نخواهد بود، اکنون دیگر از غرب ناامید شدهاند.
در این گزارش همچنین بیاعتمادی جامعه جمهوری آذربایجان به فعالیت میانجیگری «گروه مینسک» وابسته به «سازمان امنیت و همکاری اروپا ویژه حل مناقشه قره باغ» مورد تاکید قرار گرفته و اضافه شد: در شرایط فعلی نیروهای محرک جامعه جمهوری آذربایجان از غرب ناامید شده و انتظار ندارند که آنها در مساله قره باغ موضع منصفانهای دنبال کنند.
ینی مساوات با اشاره به این که ارزشهای لیبرال غربی نیز موضع خود را در جامعه جمهوری آذربایجان از دست میدهد، افزود: در چنین شرایط حتی اغلب نیروهای سیاسی و منتقدان دولت باکو به این واقعیت پی بردهاند که پشت پرده صادرات دمکراسی غرب، اهداف و منافع دیگری دنبال میشود.