طرح قطع کمک‌های اطلاعاتی و تدارکاتی آمریکا به رژیم سعودی تصویب شد

طرح قطع کمک‌های اطلاعاتی و تدارکاتی آمریکا به رژیم سعودی تصویب شد
جمعه 2 مهر 1400 - 10:35

مجلس نمایندگان آمریکا طرح قطع حمایت‌های اطلاعاتی و تدارکاتی از حملات هوایی رژیم سعودی به یمن را تصویب کرد و اکنون این طرح منتظر رأی مجلس سنای این کشور خواهد بود.

العالم - آمریکا

در حالی که ادعاهای پیشین آمریکا مبنی بر تلاش برای پایان دادن به جنگ یمن و قطع حمایت‌های نظامی به رژیم و ائتلاف سعودی در عمل اجرا نشد، واشنگتن این بار نیز مدعی توقف کمک‌ها به ریاض شد.

به نوشته وبگاه «المانیتور»، مجلس نمایندگان آمریکا شامگاه پنجشنبه (به وقت محلی) طرحی را تصویب کردند که دولت این کشور را به قطع حمایت‌های تدارکاتی و اطلاعاتی از حملات عربستان سعودی به یمن مجبور می‌کند.

این طرح که البته مخالفان زیادی نیز در مجلس نمایندگان آمریکا داشت، با اختلاف کم ۲۱۹ رأی موافق و ۲۰۷ رأی مخالف قانون‌گذاران آمریکایی به تصویب رسید.

این طرح توسط «رو خانا» نماینده دموکرات ایالات کالیفرنیا و سناتور «برنی سندرز» برای گنجانده‌شدن در طرح بودجه نظامی سالانه آمریکا پیشنهاد داده شده بود که شامگاه پنجشنبه در صحن عمومی مجلس نمایندگان به رأی گذاشته شد.

به نوشته المانیتور، طرح مذکور اکنون باید در مجلس سنا نیز به رأی گذاشته شود تا بعد از اعلام نظر سناتورها تکلیف قرار گرفتن آن در لایحه بودجه نظامی آمریکا مشخص شود.

خانا طی بیانیه‌ای که در دفاع از این طرح قرائت کرد، گفت: «تصویب متمم ما برای بودجه دفاعی امسال، این سیگنال واضح را به دولت عربستان سعودی می‌فرستد که آنها باید این جنگ فرسایشی را پایان داده، از راهکار سیاسی حمایت کرده و جبران مافات کنند».

این نماینده دموکرات در ادامه تاکید کرد: «اکنون زمان آن رسیده آنچه را که از نظر اخلاقی درست است انجام دهیم و عربستان سعودی را [بخاطر جنگ یمن] پاسخگو کنیم و همدستی آمریکا در بمباران غیرنظامیان یمن توسط ائتلاف سعودی را پایان دهیم».

پیش از این، «جو بایدن»‌ رئیس‌جمهور آمریکا نیز وعده داده بود که در فاصله کوتاهی از روی کار آمدن در کاخ سفید، حمایت‌های این کشور از حملات ائتلاف سعودی به یمن را قطع می‌کند اما تاکنون اقدام ملموسی در این زمینه صورت نداده است.

روز سه‌شنبه نیز «تیموتی لیندرکینگ» نماینده رئیس‌جمهور آمریکا در امور یمن طی سفری به ریاض با مقامات سعودی دیدار و درباره اوضاع یمن گفت‌وگو کرد.

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن «عبدربه منصور هادی»‌ رئیس دولت مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.

این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است.

فارس

پربیننده ترین خبرها