العالم - آمریکا
به گزارش «نیویورکتایمز»، مقامهای پنتاگون مدعی شدهاند ایران این موشکهای جدید را ساخته و در اختیار انصارالله یمن قرار داده است. جمهوری اسلامی ایران بارها ادعاهای کشورهای غربی درباره تسلیح انصارالله را رد کرده است.
«بیل اربن»، سخنگوی سازمان تروریستی سنتکام در نشست خبری روز چهارشنبه از توضیح درباره اینکه این موشکها چطور کار میکنند خودداری کرد.
با وجود این، یک مقام نظامی آشنا به این سلاحها که به موشکهای ۳۵۸ معروفند به نیویورکتایمز گفت اینها موشکهای کروزی هستند که به گونهای طراحی شدهاند که توان گریز از تدابیر دفاعی آمریکا را داشته باشند ضمن آنکه توان ساقط کردن بالگردهای آمریکایی را نیز دارند.
روزنامه نیویورکتایمز نوشته این موشکها از سه قسمت تشکیل شدهاند: دو موتور و یک کلاهک انفجاری. این سلاح از یک پرتابکننده در روی زمین شلیک میشود.
برخی از کارشناسان میگویند که سلاح ۳۵۸ بیشتر از آنکه موشک باشد نوعی پهپاد انتحاری است که در دسته «مهمات سرگردان» قرار میگیرند. نیویورکتامز نوشته که مهمات سرگردان، مانند موشک ۳۵۸ سلاحهایی غیرمتداول هستند.
مقام نظامی آمریکا گفته موشک ۳۵۸ به هنگام پرواز ۹ فوت طول دارد و میتواند با نفت سفید یا سوخت دیزلی موجود در محفظههای متحرک کار کند.
۱۲ لنز مادون قرمزی که در حلقهای در اطراف موشک کارگذاشته شده قادرند تدابیر جستجوی حرارتی مورد استفاده در بالگردهای ائتلاف را مغلوب کنند.
یک مقام نظامی دیگر آمریکا مدعی شد این موشکها علیه پهپادهای آمریکایی که در حریم هوایی یمن (دولت مستعفی یمن) فعالیت میکنند شلیک شده است.
سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در نشست خبری روز چهارشنبه مدعی شد پنتاگون معتقد است که ایران این سلاحها را در اختیار حوثیهای یمن قرار داده است. وی مدعی شد ارسال این تجهیزات جنگ در یمن را طولانی کرده است.
ائتلافی به رهبری عربستان سعودی از فروردینماه سال ۱۳۹۴ کشور فقیر یمن را برای بازگرداندن قدرت به «عبد ربه منصور هادی»، رئیسجمهور مستعفی یمن هدف حملات سنگین هوایی، زمینی و دریایی قرار داده است.
این حملات به نابودی زیرساختهای یمن و گسترش فقر، بیکاری و گسترش بیماریهای واگیردار در این کشور فقیر عربی منجر شده است. از زمان آغاز این حملات دهها هزار غیرنظامی یمنی شهید و زخمی شدهاند.
کارشناسان سازمان ملل، یمن را صحنه بزرگترین بحران بشری در جهان توصیف میکنند. بیش از ۷۵ درصد جمعیت یمن در حال حاضر نیازمند نوعی کمکرسانی و حمایت بشردوستانه هستند. از این میان، میلیونها نفر نمیدانند وعده غذایی بعدیشان از کجا تأمین خواهد شد.
آمریکا از زمان آغاز این جنگ از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی حمایتهای مالی، لوجستیکی و تسلیحاتی کرده است.
پیشتر گزارش شده بود اعضای شورای امنیت بامداد امروز پنجشنبه برای جلوگیری از مسلط شدن نیروهای مقاومت یمن بر شهر مأرب، در بیانیهای خواستار برقراری فوری آتشبس در سراسر یمن مطابق با قطعنامه ۲۵۶۵ این شورا شدند.
«محمد عبدالسلام» سخنگوی انصارالله و رئیس هیأت مذاکرهکننده دولت نجات ملی یمن در واکنش به این بیانیه گفت، اتخاذ موضع ائتلاف متجاوز توسط شورای امنیت چیز جدیدی نیست، این نهاد از ابتدا با جانبداری کورکورانه خود، در طولانیتر شدن جنگ یمن سهیم شد همانگونه که خود باعث شده بیانیههایش هیچ تأثیر مثبتی نداشته باشند.
روزنامه نیویورکتایمز با بیان اینکه حوثیها در میدان جنگ مقاومت شدیدی علیه سعودیها و نیروهای ائتلاف نشان دادهاند مدعی شده کارشناسان، یکی از دلایل موفقیتهای این گروه را به ارسال سلاحهای پیشرفته از سوی ایران میدانند.
انصارالله یمن چند ماه پیش تأسیسات نفتی عربستان سعودی در بقیق را هدف حمله قرار داد.
فارس