ادعای جاسوس سابق انگلیسی: مقامات روسیه خود را در جنگ با انگلیس می‌بینند

ادعای جاسوس سابق انگلیسی: مقامات روسیه خود را در جنگ با انگلیس می‌بینند
شنبه 1 آبان 1400 - 16:12

یک جاسوس سابق انگلیسی که مدعی مداخله روسیه در انتخابات 2016 آمریکا شده بود، این‌بار ادعا کرد مقامات روس خود را در جنگ با انگلیس می‌بینند.

العالم - اروپا

«کریستوفر استیل» جاسوس سابق انگلیسی در مصاحبه‌ای که بخش‌هایی از آن روز شنبه منتشر شده است مدعی شد، برخی سران روسیه خود را در جنگ با انگلیس می‌بینند.

او در مصاحبه با شبکه «اسکای نیوز» به خاطرات خود از حضور در ملاقات «میخاییل گورباچف» آخرین رئیس‌جمهور شوروی با «جان مِیجِر» نخست‌وزیر وقت انگلیس اشاره کرده و مدعی شد اسنادی که درخصوص کمک روسیه به پیروزی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا ارائه کرده تا حد زیادی بر پایه واقعیت هستند.

استیل در این مصاحبه مدعی شد: «در حال حاضر شمار زیادی از مقامات روسیه بر این باور هستند که در جنگ با انگلیس هستند».

او درباره رویکرد اطلاعاتی انگلیس گفت، پس از فروپاشی شوروی، رفته رفته توجهات به سمت افغانستان و عراق معطوف شد و «به طور یقین ما به‌عنوان یک دولت و یک کشور از آنچه در روسیه و چین می‌گذشت، چشم برداشتیم».

این جاسوس سابق که پس از خروج از سازمان اطلاعات خارجی انگلیس (MI6) به‌صورت خصوصی به فعالیت‌های خود ادامه داده است، می‌گوید در جریان بررسی میزبانی روسیه در جام جهانی ۲۰۱۸ با مأموران اف‌بی‌آی آشنا شد و این روابط در رسیدگی او به پرونده ادعایی مداخله روسیه در انتخابات آمریکا تأثیر داشت.

استیل گفت، در بازه زمانی ۲۰۱۵-۲۰۱۶، از سوی آنچه «موکل چیپ آبی» می‌نامد استخدام شد تا درباره مداخلات روسیه در رویه‌های سیاسی انگلیس، فرانسه، آلمان و دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا تحقیق کند.

اسکای نیوز نوشت، او بدون ارائه هیچ سند و مدرکی مدعی است: «شواهدی وجود دارد که روسیه به کمپین برگزیت (خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا) پول تزریق کرده است».

طبق ادعای او که در نهایت به استیضاح اول ترامپ منجر شد، «این مداخلات مانند ویروس در جهان غرب حرکت کرد و از جاهایی مانند اوکراین و گرجستان شروع شد و به شرق اروپا و بعد به غرب اروپا رفت و بعد به‌وضوح از اقیانوس اطلس عبور کرد و در سال ۲۰۱۶ به ایالات متحده رسید».

استیل می‌گوید در آن زمان با «گلن سیمپسون» خبرنگار سابق که یک شرکت اطلاعاتی را اداره می‌کند آشنا شد و پذیرفت با استفاده از شبکه جاسوسی خود در روسیه درباره مداخله این کشور در انتخابات آمریکا اطلاعات جمع‌آوری کند.

وی مدعی است این عملیات مداخله، با دستور «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و برای ممانعت از پیروزی «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات و فراتر از آن، تبانی مسکو با ترامپ اجرا شد.

سال گذشته و پس از اثبات نشدن ادعای مداخله روسیه در انتخابات آمریکا استیل در دیوان عالی لندن حاضر شده و به دفاع از خود پرداخت. او در این دادگاه گفت: «هرگز نمی‌دانستم، یا قصد آن را نداشتم یا پیش‌بینی نمی‌کردم» که رسانه‌ها این پرونده را منتشر کرده و در معرض دید جهانیان قرار دهند.

این جاسوس سابق دولت انگلیس اذعان کرد «موکل نهایی» او در این پرونده، «کمیته ملی حزب دموکرات و کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون» رقیب ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ بود.

این ادعا در آمریکا با واکنش شدیدی همراه شد و «رابرت مولر» به عنوان بازرس ویژه تحقیق در مورد صحت این ادعا برگزیده شد اما پس از ماه‌ها تلاش نتوانست شواهد محکمی برای آن پیدا کند.

ترامپ در آن زمان در واکنش به اظهارات استیل در پیامی توئیتری نوشته بود: «این مرد باید مسترد شده، محاکمه شود و به زندان انداخته شود. یک دروغگوی بیمار که از هیلاری [کلینتون] کلاهبردار و کمیته ملی دموکرات‌ها پول گرفته است».

در همین ارتباط، اوایل ماه جاری «جان دورهام» بازرس ویژه وزارت دادگستری آمریکا روز پنجشنبه برای یک شرکت حقوقی نزدیک به «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ۲۰۱۶، احضاریه صادر کرد.

دور جدید صدور احضاریه‌ها از سوی دورهام در حالی صورت می‌گیرد که ماه گذشته این بازرس آمریکایی، «مایکل ساسمن» وکیل کمپین انتخاباتی کلینتون را به دروغ‌گویی به اف‌بی‌آی متهم کرده بود.

کمپین هیلاری کلینتون و کمیته ملی حزب دموکرات در سال ۲۰۱۶ جزو مراجعه‌کنندگان به شرکت حقوقی ساسمن بوده‌اند. این شرکت، از طرف کمپین کلینتون، یک شرکت تحقیقاتی را مأمور کرده بود تا پرونده کاری کریستوفر استیل را بررسی کنند.

با این وجود استیل در مصاحبه با اسکای نیوز بار دیگر مدعی شد: «معتقدم بخش وسیعی از این اسناد واقعی هستند و اگر به‌طور دقیق به آنچه در پنج سال گذشته اتفاق افتاده نگاه کنید فقط یکی از اسناد در این میان غیرواقعی بوده است».

وی مدعی شد، نهادهای اطلاعاتی آمریکا نیز اسناد زیادی در این‌باره دارند اما به دلایلی آن‌ها را منتشر نمی‌کنند. استیل در این باره گفت: «شاید یک دلیل محافظت از منابع اطلاعاتی است. دوم اینکه معتقدم در دوره ریاست جمهوری ترامپ، دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا بسیار سیاست‌زده شده بود. این یکی از دلایل مهم در عدم انتشار این اطلاعات است».

او در پاسخ به این سوال که تا چه اطمینان دارد که واقعاً روس‌ها صداهای ضبط شده و اسناد روابط غیراخلاقی از ترامپ در دست دارند که به سفر او به مسکو در سال ۲۰۱۳ مرتبط هستند، پاسخ داد:‌ «بسیار زیاد».

پیش‌تر نیز استیل در گفت‌وگو با بازپرس‌های اف‌بی‌ای و در یک گزارش جنجالی، مدعی شده است که روسیه از سال‌ها پیش تلاش می‌کرده تا ترامپ را جذب کند و حتی از اقدامات غیراخلاقی او در هتلی در مسکو فیلم ضبط کرده است.

دولت ترامپ در واکنش به اظهارات استیل، مدعی شده است که این جاسوس سابق انگلیسی علیه خانواده ترامپ غرض و خصومت دارد.

«مایکل هورویتز» بازرس کل وقت در وزارت دادگستری آمریکا در پاسخ به همین ادعاها به بررسی سوابق روابط استیل با خاندان ترامپ پرداخته و در گزارش خود نوشته است که نه تنها خصومتی میان او و این خانواده وجود نداشته، بلکه استیل برای چندین سال با ایوانکا ترامپ رابطه «شخصی» داشته و حتی برای او هدیه خریده است.

با این حال استیل در مصاحبه خود گفت، تمام تحقیقاتی از این قبیل که در آمریکا انجام می‌شوند به نحوی از یک «منشور سیاسی» عبور می‌کنند.

او در ادامه گفت، پس از انتشار این گزارش‌ها، ترامپ با او خصومت جدی پیدا کرده بود و مدام در پیام‌های توئیتری خود علیه وی صحبت می‌کرد و لقب «دروغگو» با حروف بزرگ را برای او به کار می‌برد اما پوتین نسبت به این مسائل کاملاً بی‌تفاوت بود.

این جاسوس انگلیسی فرضیه مجری اسکای نیوز در این زمینه که بازیچه روس‌ها شده است را رد کرد و گفت، هدف تحقیقاتی که انجام داده بود، در واقع این حقیقت بود که روس‌ها در تلاش هستند چه نفعی از انتخابات ۲۰۱۶ ببرند.

استیل مدعی شد، تمام آنچه که در این تحقیقات مورد مطالعه قرار گرفته و متعاقباً منتشر شد و به استیضاح ترامپ منجر شد، کاملاً مخالف چیزی بود که روسیه انتظار داشت به‌دست آورد.

فارس

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها