ایران، محور اصلی گفت‌وگوهای مقام‌های ارشد رژیم صهیونیستی با کلمبیا

ایران، محور اصلی گفت‌وگوهای مقام‌های ارشد رژیم صهیونیستی با کلمبیا
دوشنبه 17 آبان 1400 - 20:53

مقام‌های ارشد رژیم صهیونیستی در ملاقات با رئیس جمهور کلمبیا، مجددا ادعاهای بی پایه و اساس را علیه ایران و حزب‌الله لبنان مطرح کردند.

العالم - فلسطین اشغالی

در جریان دیدار سران ارشد رژیم صهیونیستی با «ایوان دوکه مارکس» رئیس جمهور کلمبیا در روز دوشنبه طرفین علاوه بر گفت‌وگو در زمینه روابط دوجانبه، درباره ایران نیز به تبادل نظر پداختند.

به نوشته روزنامه «جرزوالم پست» کلمبیا اخیراً در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پذیرفته شد و «اسحاق هرتزوگ» رئیس رژیم اسرائیل ابراز امیدواری کرد که این کشور نبرد دیپلماتیک مناسبی را علیه برنامه هسته‌ای ایران پیش ببرد.

هرتزوگ و «نفتالی بنت» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در دیدار با رئیس جمهور کلمبیا با طرح ادعاهای بی اساس، این کشور را به موضع‌گیری علیه حزب الله لبنان تشویق کردند.

«نفتالی بنت»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی نیز پنجشنبه گذشته در دیدار با رئیس‌جمهور سوئیس که یکی از اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است خواسته علیه برنامه هسته‌ای ایران اقدام قاطع انجام دهد. بنت در دیدار با «گای پارملین» از او خواسته از کرسی‌اش در شورای حکام آژانس برای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است. ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

دولت «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین، پایتخت اتریش زمینه‌های لازم برای بازگشت کشورش به توافق هسته‌ای برجام را فراهم کند.

تاکنون ۶ دور مذاکره در شهر وین میان آمریکا و سایر طرف‌های برجام غیر از ایران برای تسهیل بازگشت آمریکا به برجام انجام شده است. طرف‌ها می‌گویند پیشرفت‌های ملموسی در این مذاکرات حاصل شده اما پاره‌ای اختلافات کماکان باقی است. یکی از زمینه‌های اختلاف در این مذاکرات اصرار آمریکا بر حفظ برخی از تحریم‌هایی است که دولت «دونالد ترامپ» بعد از خروج از برجام علیه ایران اعمال کرده است. مضاف بر این، دولت بایدن اعلام کرده هیچگونه ضمانتی نمی‌تواند درباره عدم خروج دوباره دولت‌های بعدی آمریکا از برجام بدهد.

به علاوه مقام‌های دولت آمریکا پیش از این تصریح کرده‌اند که قصد دارند از ورود به برجام به عنوان «سکویی» جهت پرداختن به سایر اختلافات از جمله مسائل موشکی و منطقه‌ای استفاده کنند.

فارس

پربیننده ترین خبرها