العالم - اروپا
رادیوی ملی آمریکا (انپیآر) در گزارشی به معضل شیوع سویه اومیکرون ویروس کرونا در هلند و اعمال قرنطینه کامل در این کشور پرداخت. در این گزارش آمده است:
هلند در قرنطینه مطلق دیگری به سر میبرد که سومین قرنطینه از زمان آغاز همهگیری کرونا محسوب میشود. درست پیش از کریسمس، این وضع بر تعطیلات سایه افکنده است. بسیاری آنچه را که مدیریت نامطلوب دولت بر این همهگیری میدانند، مقصر این وضع معرفی میکنند.
مارک روته، نخستوزیر هلند جمعه شب با مردم این کشور صحبت کرد. او گفت: «ما در حال و هوای تیرهای هستیم زیرا هلند باید بار دیگر قرنطینه شود.»
روته گفت این اتفاق برای جلوگیری از وقوع بدترین رخدادها رقم خورده زیرا سویه اومیکرون بسیار سریعتر از آنچه «نگرانش بودیم» در حال گسترش است. قرنطینه دستکم تا اواسط ژانویه ادامه خواهد داشت و فقط خواربارفروشیها، داروخانهها و پمپ بنزینها به طور عادی باز هستند. خانوادهها به دو بازدیدکننده محدود میشوند، چهار نفر در روز کریسمس و سال نو.
تایز نیمانسدریک، خبرنگار روزنامه هلندی NCR است. او میگوید: «صادقانه بگویم، در هلند ناامیدی زیادی وجود دارد. مردم واقعاً راهی برای خروج نمیبینند. منظورم این است که به همه ما قول داده شده بود که بعد از واکسیناسیون کامل، همه چیز حل شود و کم و بیش رهایی پیدا کنیم. و اکنون معلوم شده است که ما تقریباً به همان جایی که در ابتدای همهگیری بودیم بازگشته ایم.»
86 درصد از بزرگسالان در هلند بر ضد کرونا واکسینه شده اند اگرچه این کشور از نظر دریافت دوز سوم واکسنهای تقویتی از همسایگان خود بسیار عقب است. تایز نیمانسدریک میگوید دولت هلند نیز محدودیتهای خود را درباره ماسکها پس از تابستان به طور کامل کنار گذاشت. او میافزاید: «ما دوستی داشتیم که از ایالات متحده به دیدارمان آمده بود. گمان کنم اواخر اکتبر بود. و او از دیدن مردمی که در اطراف راه میرفتند، چنان شوکه شد که انگار هیچ اتفاقی نیفتاده است، انگار همه چیز عادی بود؛ بدون یک بیماری همهگیر.»
اما در اواخر ماه نوامبر، دولت بار دیگر استفاده از ماسکها را اجباری کرد و با افزایش مجدد موارد ابتلا، منع آمد و شد را اعمال کرد. این وضع، معترضان عصبانی را در چندین شهر هلند به خیابانها کشاند که اتومبیلها را آتش زدند و با پلیس درگیر شدند.
تایز نیمانسدریک میگوید دولت، همهگیری را به شیوهای شلخته و نامنظم مدیریت کرده است. به گفته او، کشورهای جنوب اروپا کار بسیار بهتری در این حوزه انجام داده اند. او میگوید: «من تابستان در ایتالیا بودم و آنها در زدن ماسک و رعایت قوانین بسیار سختگیر بودند. به نظر میرسد بیماری را واقعا جدی میگیرند.»
در انتهای این گزارش آمده است: کشورهای به اصطلاح کارآمد اروپای شمالی در مقایسه با شرایط حاکم بر جنوب اروپا وضعیت نامطلوبی داشته اند. و تا کنون، ارقام این موضوع را تایید میکنند. به عنوان مثال، با جمعیت مشابه، بریتانیا حدود 89 هزار مورد ابتلا در روز دارد و ایتالیا کمتر از 8 هزار.