مخالفت رهبران اروپایی با ممنوعیت واردات انرژی روسیه

مخالفت رهبران اروپایی با ممنوعیت واردات انرژی روسیه
سه شنبه 17 اسفند 1400 - 02:56

رهبران آلمان، بریتانیا و هلند نسبت به ممنوعیت ناگهانی واردات انرژی روسیه به عنوان بخشی از تحریم‌ها علیه مسکو به دلیل حمله این کشور به اوکراین هشدار دادند.

العالم-اروپا

عقب‌نشینی رهبران اروپایی برای ممنوعیت واردات انرژی روسیه پس از آن صورت گرفت که ایالات متحده روز یکشنبه اعلام کرد که در حال بحث‌های فعال با کشورهای اروپایی درباره توقف واردات نفت روسیه به عنوان مجازات اقتصادی بیشتر به دلیل تجاوز مسکو است.

اولاف شولتز صدراعظم آلمان در بیانیه ای گفت: اروپا به عمد تامین انرژی روسیه را از تحریم‌ها مستثنی کرده است.

وی افزود: تامین انرژی اروپا برای تولید گرما، تحرک، تامین برق و صنعت در حال حاضر به هیچ وجه نمی تواند تضمین شود زیرا برای ارائه خدمات عمومی و زندگی روزمره شهروندان ما اهمیت اساسی دارد.

آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا به شدت به سوخت‌های فسیلی روسیه وابسته است و تخمین زده می شود ۵۵ درصد گاز و ۴۰ درصد نفت و زغال سنگ خود را از روسیه وارد کند.

بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا در لندن نیز گفت که فاصله گرفتن از نفت و گاز روسیه کار درستی است اما باید یک فرآیند گام به گام باشد.

جانسون در کنفرانس مطبوعاتی داونینگ استریت گفت: ما باید مطمئن شویم که عرضه جایگزین داریم زیرا یکی از چیزهایی که ما به آن نگاه می کنیم، امکان استفاده بیشتر از هیدروکربن‌های خودمان است.

مارک روته نخست وزیر هلند هم در کنفرانس مطبوعاتی لندن موافقت کرد که تحول انرژی زمان بر خواهد بود.

وی افزود: واقعیت دردناک این است که ما هنوز به شدت به گاز و نفت روسیه وابسته هستیم. قطع واردات انرژی روسیه بدون جایگزین‌های آماده می‌تواند خطرات غیرقابل کنترلی برای اقتصادهای اروپایی ایجاد کند.

درحالیکه کشورهای اروپایی و آمریکا به دنبال آن هستند تا به بهانه جنگ اوکراین واردات انرژی از روسیه را ممنوع کنند، الکساندر نواک معاون نخست‌وزیر روسیه گفت، اگر آمریکا و اتحادیه اروپا واردات نفت از روسیه را ممنوع کنند، قیمت نفت ممکن است به بیش از ۳۰۰ دلار در هر بشکه برسد.

نواک در بیانیه‌ای که از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد، گفت: کاملاً واضح است که تحریم نفت روسیه عواقب فاجعه باری برای بازار جهانی به دنبال خواهد داشت.

در این بیانیه آمده است: افزایش قیمت‌ها غیرقابل پیش بینی خواهد بود، قیمت‌ها به ۳۰۰ دلار در هر بشکه نفت خام و حتی بیشتر خواهد رسید.

قیمت نفت خام در اثر به تأخیر افتادن بازگشت نفت خام ایران به بازارهای جهانی و گمانه‌زنی‌ها درباره احتمال تحریم واردات نفت روسیه به بالاترین رقم از سال ۲۰۰۸ تاکنون رسیده است. اروپا برای تأمین نفت خام و گاز به روسیه وابسته است اما در هفته‌های گذشته حمایتش را از تحریم محصولات روسیه‌ای افزایش داده است.

وابستگی آمریکا به نفت خام و محصولات روسیه‌ای کمتر است اما اعلام تحریم علیه نفت روسیه می‌تواند به افزایش قیمت نفت کمک کند و مصرف‌کنندگان آمریکایی که هم‌اکنون شاهد افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در پمپ‌بنزین‌ها هستند را بیش از پیش تحت فشار قرار دهد.

ایرنا

پربیننده ترین خبرها