العالم_جهان اسلام
به گزارش سایت سازمان ملل، ولادیمیر ورونکوف، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در مبارزه با تروریسم با اشاره به پانزدهمین گزارش آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد درباره تهدید داعش افزود: علیرغم شکست منطقهای و خسارات متحمل شده به داعش، این گروهک تروریستی همچنان تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی و تهدیدی رو به رشد از زمان شیوع کووید-۱۹ است.
ورونکوف تاکید کرد، تهدید داعش و گروهکهای وابسته به آن در جوامع متاثر از درگیریها بیشتر است.
وی به تداوم سوء استفاده داعش از محدودیتهای مرتبط با همهگیری کرونا و سوء استفاده از فضاهای دیجیتال برای افزایش تلاش و جذب نیرو و منابع اشاره کرد.
ورونکوف گفت، رهبری داعش پیروان خود را برای انجام حملات تحریک میکند و توانایی هدایت و کنترل جریان پول به افراد وابسته به این تشکیلات تروریستی در سراسر جهان را دارد.
به گفته این مقام سازمان ملل، اگرچه وجود چنین ساختارهایی ممکن است تعجب آور نباشد، اما یادآوری نگران کنندهای است که نشان میدهد این تشکیلات تروریستی اهداف و آرزوهای بلندمدتی دارد.
عناصر داعش پس از رانده شدن از مناطق دیر الزور، المیادین و البوکمال در اواخر سال ۲۰۱۷، بعد از تسلط نیروهای اسد بر مناطق غرب فرات، و نیز پس از آن که آمریکا به نوعی از نابودی این تشکیلات و تسلط بر آخرین مواضع آن در منطقه الباغوز در حومه شرقی دیرالزور خبر داد، منطقه البادیه سوریه را به عنوان مخفیگاه خود در نظر گرفتند.
اما هنوز چند ماه نگذشته بود که بیم آن میرفت داعش با احیای ساختار تشکیلاتی خود و تداوم عملیات نظامی و امنیتی، نیروهایش را در البادیه به منظور حفظ بقای خود جمع کند.
مساحت البادیه سوریه که تا خاک عراق امتداد دارد حدود ۸۰ هزار کیلومتر مربع است و شامل استانهای دیرالزور، رقه، حلب، حماه، حمص، حومه دمشق و السویدا میشود.
ایسنا