العالم ـ آمریکا
تارنمای خبری رسانه آمریکایی «هیل» با انتشار گزارشی خاطرنشان کرد، دموکرات ها در کنگره آمریکا بر سر چگونگی حمایت های نظامی و ارسال تسلیحات پیشرفته تر به اوکراین برای مقابله با روسیه دچار اختلافنظر شدهاند.
هیل نوشت: اختلاف نظر درمیان اعضای حزب دموکرات در کنگره بر سر آن است که اوکراین طی این مدت توانسته با پشتیبانی و حمایت ۱۵ میلیارد دلاری واشنگتن، هزاران مایل مربع از قلمرو خود را که پیشتر به تصرف قوای روسیه در آمده بود را بازپس بگیرد و اکنون زمان آن فرا رسیده تا تسلیحات پیشرفته تری دراختیا کییف قرار گیرد.
تارنمای این رسانه آمریکایی می نویسد: اوکراین مدت ها است که خواستار دریافت سامانه های موشکی پیشرفته دوربرد از واشنگتن بوده که تاکنونی پاسخی از دولت بایدن دراین زمینه دریافت نکرده ، چرا که دولت بایدن نگران است این تسلیحات علیه مواضع مسکو در خاک روسیه به کار گرفته شوند.
هشدار مسکو، عبور از خط قرمز همپیمانی آمریکا با اوکراین تلقی می شود
تارنمای خبری هیل در ادامه نوشت: «ماریا زاخارف»، سخنگوی وزارت امورخارجه روسیه درمورخ ۱۵ سپتامبر (۲۴ شهریورماه) گذشته به آمریکا هشدار داد، چنانچه موشک های دور برد به اوکراین داده شود، آنگاه آمریکا از خط قرمز عبور کرده و به عنوان هم پیمان با کییف دراین درگیری از سوی روسیه شناخته خواهد شد.
هیل نوشت: برخی از نمایندگان دموکرات کنگره از وضعیت کنونی حمایت های نظامی واشنگتن از کییف و احتیاط دراین زمینه از سوی دولت باید راضی بوده اما برخی دیگر بر این باورند که اکنون زمان تامین خواسته های کییف در زمینه تسلیحات پیشرفته فرا رسیده است.
«جیسون کرا» (Jason Crow) نماینده حزب دموکرات از ایالت کلورادو دراین باره به هیل گفت:اوکراینیها اکنون در حال تحول وضعیت نظامی خود هستند، آنها بیشتر شبیه به ارتش ناتو عمل می کنند تا ارتش پیمان ورشو در اتحاد جماهیر شوروی سابق و همزمان چگونگی کاربرد از سیستم های جدید غربی را فرا می گیرند، بنابراین اکنون زمان تامین آنها با تسلیحات پیشرفته تر فرا رسیده است.
اما «گریگوری میکس» (Gregory Meeks) عضو حزب دموکرات و رئیس «کمیته امور خارجه» مجلس نمایندگان از حوزه انتخابی نیویورک نظر مخالفی دراین مورد داشته و به هیل گفت: تصور می کنم تسلیحاتی که هم اکنون به طرف اوکراین داده ایم در دفاع و مقابله با قوای روسیه مناسب بوده و دراین حد کافی است.
تارنمای خبری هیل در ادامه نوشت: درحالی که دولت بایدن تا پیش از این سامانه موشکی متحرک موسوم به «هیمارس» (HIMARS) بابرد ۵۰ مایل (۸۰ کیلومتر) را دراختیار اوکراین قرار داده بود اکنون درحال بررسی ارسال سامانه موشکی سطح به سطحح موسوم به «ATMS» است که برد آن به ۱۸۶ مایل (نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر) می رسد.
رئیس کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان با دادن هشدار از ورود بیشتر آمریکا در جنگ اوکراین به هیل گفت: ما نمی خواهیم تا دراین جنگ متجاوز شناخته شویم، واضح است آنکه تاکنون تمامی موارد را نقض کرده و پوتین بوده و او متجاوز است ، بنابراین نباید ما نیز بعنوان متجاوز شناخته شویم .
تسلیحات پیش رفته به عربستان فروخته می شود اما به اوکراین خیر
تارنمای این رسانه آمریکایی درادامه این مطلب نوشت: «تام مالینووسکی» (Tom Malinowski) نماینده حزب دموکرات از ایالت نیوجرسی در مخالفت با عدم ارسال تجهیزات پیشرفته آمریکایی به اوکراین مدعی شد، حمایت گذشته آمریکا از اوکراین سبب نشد تا پوتین آن اقداماتی که جهان از آن بیمناک بود مرتکب شود.
مالینووسکی به هیل گفت: ما سیستم های پیشرفته تسلیحاتی خود را به مصر، عربستان سعودی و کشورهایی که فاقد معیار و ارزش های ما (آمریکا و غرب) هستند ارائه می دهیم، حال دلیلی وجود ندارد تا درخواست اوکراین را در زمینه چنین تسلیحاتی محدود سازیم، کشوری که به مانند ما ارزش های مشترکی داشته و برای آزادی خود می جنگد، اما چنین محدودیت هایی را برای دولت های مستبد و دیکتاتور حاضر در خاورمیانه اعمال نمی کنیم.