خشم‌ آمریکا از تصمیم اوپک‌ پلاس در کاهش‌ تولید نفت

خشم‌ آمریکا از تصمیم اوپک‌ پلاس در کاهش‌ تولید نفت
پنج‌شنبه 14 مهر 1401 - 11:25

اقدام اوپک‌ پلاس طی دیروز (چهارشنبه) مبنی بر موافقت با کاهش روزانه ۲ میلیون بشکه نفت، خشم آمریکا را برانگیخته و آن را در راستای منافع روسیه و ایجاد تنش های قیمتی در بازارهای جهانی عنوان کرده است.

العالم ـ آمریکا

اعضای گروه «اوپک‌ پلاس» روز چهارشنبه (13 مهرم ماه 1401) بر سر کاهش ۲ درصدی تولید نفت توافق کردند. بدین ترتیب روزانه ۲ میلیون بشکه نفت کمتر روانه بازار می‌‌شود، این اقدام در وهله نخست قیمت نفت را در بازارهای جهانی افزایش خواهد داد از سوی دیگر آمریکا با انتقاد از این اقدام، سیاست کاهش تولید نفت را در اوضاع بحرانی کنونی جهان به نفع پوتین و جنگ کرملین در اوکراین عنوان کرده است.

قیمت نفت که تنها ۳ ماه پیش و در بحبوحه جنگ اوکراین به مرز بشکه‌ای ۱۲۰ دلار رسیده بود، در حال حاضر و در پرتو نگرانی‌ها از رکود جهانی و همچنین بالارفتن نرخ بهره در آمریکا و تقویت دلار به مرز ۹۰ دلار رسیده است.

عبدالعزیز بن‌سلمان، وزیر نفت عربستان با اشاره به منفعل بودن بانک‌های مرکزی در سراسر جهان و اقدامات «تاخیری» آن‌ها در مقابله با تورم فزاینده، تصریح کرد که لازم بود اوپک‌ پلاس در این زمینه نقش فعالی ایفا کند.

مشخص نیست کاهش ۲ درصدی عرضه برای دنیایی که روزانه حدود ۱۰۰ میلیون بشکه نفت مصرف می‌کند در طولانی‌مدت تا چه اندازه بر قیمت نفت و گاز آنهم در آستانه زمستان تاثیر داشته باشد؛ با این حال بلافاصله بعد از اعلام این تصمیم، قیمت نفت خام برنت حدودا بشکه‌ای ۳ دلار افزایش یافت و به ۹۳ دلار رسید.

بنابر گزارش یورونیوز، اوپک‌ پلاس به مجموعه ۱۳ کشور عضو اوپک و ۱۱ تولیدکننده نفت دیگر دنیا و در راس آن روسیه که از اواخر سال ۲۰۱۶ با هم همکاری می‌کنند، گفته می‌شود که عربستان‌ به‌عنوان بزرگترین تولید کننده اوپک، نقش مهمی در به‌ثمر نشستن این تصمیم اوپک‌ پلاس داشته است.

با این وجود عربستان سعودی با رد هرگونه «تبانی» با روسیه برای افزایش تصنعی قیمت‌ها، می‌گوید کاهش عرضه ۲ میلیون بشکه نفت در روز که معادل ۲ درصد عرضه جهانی است، برای پاسخ به افزایش نرخ بهره در غرب و همچنین مهار اقتصاد ضعیف جهانی ضروری است.

بنابر این گزارش مقامات آمریکایی پیش‌تر گفته بودند یکی از دلایل پایین نگه داشتن قیمت نفت، محروم کردن مسکو از درآمدهای نفتی است. جو بایدن نیز پیش‌تر علیرغم انتقادهای گسترده حقوق‌بشری و در راس آن پرونده قتل جمال خاشقجی، با سفر به عربستان‌سعودی از این کشور نفت‌خیز به‌عنوان «متحد درازمدت» ایالات متحده یاد کرده بود تا بتواند قیمت نفت را پایین نگه دارد؛ اما سفر بایدن به عربستان منجر به عقد توافقات و همکاری‌های دو جانبه با عربستان در حوزه انرژی نشد و ریاض اقدامات مسکو در اوکراین را محکوم نکرد.

اکنون نیز با تصمیم تازه اوپک‌ پلاس که ریاض به‌واسطه میزان بالای تولید نفت وزنه سنگین آن محسوب می‌شود، جو بایدن و دموکرات‌ها در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره آمریکا در وضعیت نامناسبی قرار می‌گیرند.

پربیننده ترین خبرها