العالم ـ آمریکا
وزیر خارجه دولت بایدن که از آغاز حوادث ایران، به رغم ادعای شعار رویکرد دیپلماسی در قبال جمهوری اسلامی ایران، تمرکز خود را به همراه همکارانش بر دخالت در امور داخلی و ناآرامی ها در ایران گذاشته اند، ادعا کرد که نشست ویژه امروز شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو به وضعیت رو به وخامت حقوق بشر در ایران پرداخت و بر اقدامات بیرحمانه، سرکوب و خشونت حکومت ایران علیه زنان و کودکان به ویژه دختران متمرکز شد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنو روز پنجشنبه ۲۴ نوامبر/ ۳ آذر پس از نشستی چند ساعته، قطعنامه ضدایرانی درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده شده، به تصویب رساند. این قطعنامه با ۲۵ رای مثبت،۶ مخالف و ۱۶ رای ممتنع به تصویب رسید.
بلینکن روز پنجشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه ای در تداوم ادعاهای خود افزود: پس از مرگ مهسا امینی در بازداشت به اصطلاح «پلیس ارشاد» ایران، هزاران ایرانی شجاع، جان و آزادی خود را به خطر انداخته اند تا به ظلم و خشونت حکومت که سابقه ای طولانی در این زمینه دارد اعتراض کنند.
وزیر خارجه آمریکا در حمایت از برهم زنندگان نظم عمومی جامعه ایران و اغتشاشگران مدعی شد: حکومت ایران به این اعتراضات با سرکوب بیرحمانه معترضان مسالمتآمیز، از جمله واکنش مرگبار در ۱۹ نوامبر در مهاباد، دستگیریهای گسترده از جمله بازداشت روزنامهنگاران و استفاده از حکم اعدام علیه معترضان مسالمتآمیز پاسخ داده است.
بلینکن به اغتشاشگران وعده داد: آمریکا به حمایت از مردم ایران در مقابل این سرکوب بیرحمانه ادامه می دهد.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد: ما مجددا از رژیم ایران می خواهیم سرکوب خشن خود و خشونت علیه زنان و دختران را متوقف کند.
بلینکن مدعی شد: شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد (در ژنو) نقش مهمی در جلب توجه جامعه بین الملل به بحران های حقوق بشر مانند بحران ایران، بررسی آنها و ایجاد مکانیسم های پاسخگویی برای مستندسازی و پاسخگویی به تخلفات دارد.
وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد: جلسه امروز بدون شک نشان می دهد که اعضای شورای حقوق بشر وخامت اوضاع در ایران را به رسمیت شناخته اند و کمیته حقیقت یاب که امروز ایجاد شد، از شناسایی افرادی که در سرکوب خشونتآمیز مداوم مردم ایران نقش دارند و مستند سازی اقدامات آنها، اطمینان خواهد یافت.
این مقام دولت بایدن در ادامه حمایت از اغتشاشگران و مخالفان جمهوری اسلامی ایران مدعی شد که همچنین همکاری جامعه بینالملل برای اطمینان از عدم نقش داشتن ایران در نهادهای بین المللی عهده دار وظیفه حمایت و ارتقای حقوق بشر زنان، اهمیت دارد.
بلینکن همسو با مخالفان جمهوری اسلامی ایران، وعده داد همانطور که کامالا هریس معاون رئیس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرد، آمریکا در حال همکاری با سایر کشورها برای حذف ایران از کمیسیون مقام زن سازمان است.
وزیر خارجه آمریکا مدعی شد ما مشتاقانه منتظر روزی هستیم که همه ایرانیان بتوانند از حقوق بشر و آزادی های اساسی مندرج در بیانیه جهانی حقوق بشر برخوردار شوند. این روز بسیار عقب افتاده است.
به گزارش ایرنا، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیز چهارشنبه شب به وقت محلی در آستانه ۲۵ نوامبر، روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان و آغاز کمپین ۱۶روزه اقدام جهانی علیه خشونتهای جنسیتی، این ادعا را در بیانیهای تکرار کرد.