طرح محاصره دریایی چین در دستور کار قانونگذاران آمریکایی

طرح محاصره دریایی چین در دستور کار قانونگذاران آمریکایی
چهارشنبه 7 تير 1402 - 17:47

براساس یک لایحه پیشنهادی مجلس نمایندگان آمریکا که پس از تصویب از سوی کنگره لازم الاجرا می شود، پنتاگون باید طرح محاصره دریایی چین را در جنگ احتمالی بررسی کند.

العالم - آمریکا

به نقل از تارنمای روزنامه واشنگتن تایمز، براساس یک لایحه مجلس نمایندگان آمریکا که پس از تصویب به کنگره می رود، پنتاگون اجازه خواهد داشت تا محاصره دریایی چین را برای جلوگیری از رسیدن محموله های نفتی به آن مورد بررسی قرار دهد.

براساس این لایحه به عنوان بخشی از قانون مجوز دفاع ملی سال مالی ۲۰۲۴ که توسط کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا طی جلسه ای در هفته گذشته اضافه شد، لوید آستین وزیر دفاع ۶ ماه فرصت دارد تا گزارشی را به کنگره ارائه دهد که چگونگی محاصره دریایی چین را در طول جنگ به تصویر می کشد.

این قانون که یکی از معدود اقدامات سالانه ضروری در کنگره بشمار می رود، پیش از تصویب نهایی با موانعی مواجه شده اما به نوشته این روزنامه آمریکایی، در هر صورت نشانگر این است که نمایندگان کنگره خطر درگیری با چین را قریب الوقوع می بینند. علاوه بر این چنین تلاشی نشانگر باور کنگره به تلاش بیشتر وزارت دفاع است.

واشنگتن تایمز در ادامه افزود: درحالیکه تنش ها میان آمریکا و چین بر سر تایوان همچنان به شکل فزاینده ای در حال افزایش است، مقام های نظامی آمریکا در استشهادی جدید در کنگره هشدار دادند که شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به ارتش کشورش دستور داده تا آماده تلاش برای تصرف تایوان در چهار سال آینده باشد.

گفته می شود بر اساس لایحه مجلس نمایندگان، پنتاگون موظف است در مورد چگونگی تامین انرژی چین پس از اعمال محاصره گزارش دهد. این لایحه که توسط رونی جکسون نماینده جمهوری‌خواه تگزاس پیشنهاد شده است، نوع نیروهای دریایی مورد استفاده در محاصره و چگونگی دور زدن چین از محاصره و استفاده از مسیرهای هوایی و زمینی جایگزین را مشخص می‌کند.

براساس داده های موجود، چین تنها مقدار کمی از نفت کوره مورد نیاز خود را در داخل تولید می کند و در سایر بخش ها به شدت وابسته به واردات است. در این میان، پنج کشور عربستان، روسیه، عراق، امارات و عمان بیش از ۶۰ درصد از واردات نفت خام چین را در سال گذشته تامین کرده اند.

رویترز به تازگی گزارش داده بود که میانگین واردات نفت خام چین نزدیک به ۱۰.۸ میلیون بشکه در روز است و پیش بینی شده که محموله‌های نفت به چین در سال جاری ۶.۲ درصد افزایش یابد.

از سوی دیگر، منابع دفاعی آمریکا اعلام کرده اند که جنگ با این قدرت آسیایی می تواند شامل حملات سایبری چین به زیرساخت های حیاتی ایالات متحده باشد که برای قطع شبکه های برق طراحی شده است.

ارتش آمریکا هم در واکنش قصد دارد با موشک ها و حملات الکترونیکی نیروگاه های انرژی چین را هدف قرار دهد و در گام بعدی محاصره دریایی می تواند برای محدود کردن بیشتر تولید انرژی در چین اعمال شود.

شان میرسکی تحلیلگر سیاست خارجی، در مقاله‌ای در سال ۲۰۱۳ در نشریه مطالعات استراتژیک جنگ احتمالی با چین را به تصویر کشید و نوشت: نیروی دریایی آمریکا با پشتیبانی نیروی هوایی، می‌تواند محاصره موثری علیه چین اعمال کند. اما وی در عین حال خاطرنشان کرد که چنین چیزی مستلزم حمایت روسیه است که باتوجه به شرایط کنونی نزدیکی بیش از همیشه پکن- مسکو امکانپذیر نیست.

اما گابریل کالینز کارشناس نیروی دریایی در سال ۲۰۱۸ محاصره نفتی چین را در یک جنگ احتمالی فاقد تاثیرات راهبردی دانست و تاکید کرد: اگرچه ارتش آمریکا به طور قطع می‌تواند محاصره چین را با موفقیت انجام دهد، پویایی‌های سیاسی و اقتصادی نامطلوب این امر می تواند پیروزی چنین حرکتی را زیر سوال ببرد و در بهترین حالت به هرج و مرج منجر شود.

گفته می شود طرح مزبور هم اکنون در دو مجلس نمایندگان و سنا مورد بحث است و پس از برطرف شد اختلافات موجود، درمورد آن تصمیم گیری خواهد شد.

ایرنا

پربیننده ترین خبرها