العالم ـ ایران
محمد دهقان معاون حقوقی رئیس جمهور در گفتگوی اختصاصی با شبکه العالم گفت: رژیم صهیونیستی همه میثاقهای حقوق بشری و همه اسناد حقوق بشری بویژه اسناد چهارگانه ژنو و همه کنوانسیون های بینالمللی مربوط به حقوق بشر، حقوق کودکان، حقوق زنان و همه چارچوبهای جلوگیری از نقض حقوقبشر را نابود کرد.
وی افزود: این رژیم همانطور که خانه های مردم، مساجد، کلیساها را ویران کرد و بیمارستانها را بمباران کرد، اسناد حقوق بشری، و گروه ها و سازمان هایی که متولی اجرای این اسناد حقوق بشری بودند همه را نابود کرد. همه را به تلی از خاکستر تبدیل کرد.
باید سازوکارهای بین المللی جدیدی برای جلوگیری از وقوع جنایت طراحی شود
محمد دهقان تاکید کرد: اینک باید روی این خاکستری که رژیم صهیونیستی با همکاری آمریکا و سران کشورهای غربی در غزه ایجاد کرد، سازوکارهای جدیدی در جهان طراحی کرد؛ زیرا سازهها و ساختارهای فعلی جواب نداد؛ چرا که این سازه ها می بایست از این همه جنایت جلوگیری می کرد؛ حال آنکه رژیم صهیونیستی با دستی باز و با پشتیبانی آمریکا و سران شرور رژیمهای اروپایی این جنایات را مرتکب شد و آنهایی که ادعا داشتند در کنوانسیونها اسناد تصویب کردهاند و برای اینکه جلو نسل کشی، جنایت علیه بشریت، جنایات جنگی و تبعیض نژادی را بگیرند، میثاق امضا کردند، همه آنها از این جنایات حمایت کردند؛ بنابراین این اسناد و این سازوکارها و این سازمانهای بین المللی با این اقدامات رژیم صهیونیستی نابود شدند.
تاکید بر تاسیس دادگاه بین المللی جدید برای رسیدگی به جنایات اسرائیل
وی ادامه داد: بر اساس واقعیتی که اتفاق افتاده است که ناکارآمدی ساختارهای موجود بین المللی را به اثبات رساند، در نشست سران کنفرانس اسلامی رئیس جمهور ایران اعلام کرد که ما نیازمند ساختارهای جدیدی هستیم از جمله آنکه میبایست دادگاه بینالمللی جدیدی برای رسیدگی به جنایات رژیم صهیونیستی شکل بگیرد و باید کشورهای اسلامی در این زمینه پیشقدم باشند و خودمان میداندار این وضعیت هستیم و پیشنهادات لازم را آماده کردهایم و به وزارت امور خارجه دادهایم. ما معتقدیم که نیازمند رایزنی با کشورهای عربی و اسلامی بویژه عربستان، مصر و ترکیه و کشورهای شرق آسیا مثل اندونزی و مالزی هستیم.
محمد دهقان خاطرنشان کرد: الان که دوره آتشبس است بار دیگر باید نشست کنفرانس اسلامی شکل بگیرد و پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای تشکیل دادگاه بین المللی و محاکمه سران رژیم صهیونیستی و همدستانش من جمله رئیس جمهور آمریکا و سران رژیم های غربی که رسما از رژیم صهیونیستی و جنایاتش حمایت کردند، اقدامات لازم صورت پذیرد.
وی افزود: کاملا روشن است که رژیم صهیونیستی همه جنایتهای متصور بینالمللی که تا الان برایش اسم تعیین شده، مرتکب شده است. جنایت نسلکشی را مرتکب شده است. ما کنوانسیون مقابله با جنایت نسلکشی داریم که در سال ۱۹۴۸ تصویب شده است البته هر دولتی میتواند علیه رژیم صهیونیستی یا هر دولت دیگری در دیوان بین المللی لاهه شکایت بکند. چون اصلا جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته و دولت لذا نمی تواند از آن شکایت کند. به وزارت خارجه پیشنهاد داهایم که دولت هایی که بیشتر مستعد این کار هستند از رژیم صهیونیستی در دیوان بین المللی دادگستری لاهه شکایت کنند. نسلکشی، بستن آب روی مردم، جلوگیری از غذای مردم، کوچاندن اجباری از سرزمینشان و بمباران خانههای آنها همگی هم جنایت علیه بشریتاند و هم جنایت جنگیاند. جنایتی وجود ندارد که رژیم صهیونیستی مرتکب نشده باشد.
استفاده از کالاهایی که سودش به اسرائیل می رسد، در ایران ممنوع است
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: طبق قوانین مجلس شورای اسلامی هر نوع مراوده مالی و غیر مالی با رژیم صهیونیستی ممنوع است؛ استفاده از کالاهایی که سودش به رژیم صهیونسیتی میرسد در کشور ما ممنوع است. در مرحله اجرا کالاهایی داریم که مثل کوکاکولا و پپسی اسم مشترک دارند اما اینکه آیا سودی از این کالاهایی که در ایران وجود دارد به رژیم صهیونیستی می رسد یا نه، ما اطلاعات دقیقی نداشتیم؛ لذا از وزارت صمت خواسته ایم اگر کالایی در کشور وجود دارد که به هر نحو ممکن سودش به رژیم صهیونیستی می رسد با آنها برخورد صورت پذیرد. تا الآن اعلام کردهاند شرکت های این چنینی ایرانیاند و فقط اسمی از آنها باقی مانده و سودی از اینها به آمریکا و رژیم صهیونیستی نمی رسد.
بیشرمی اروپا در سخن از حقوقبشر همزمان با دفاع از سران اسرائیل
وی گفت: گاهی اوقات کشورهای اروپایی اقداماتی انجام میدهند که برای خودشان رسوایی به بار می آورد. الآن که جنایات در اسرائیل در حال رخ دادن است از یک طرف از رژیم صهیونیستی حمایت می کنند و سران آنها صراحتا از سران آدمکش و کودککش اسرائیل حمایت می کنند و از طرف دیگر با بیشرمی تمام اسم حقوق بشر را بر زبان جاری می کنند.
پرونده بخشی از منافقین در دادگاه در حال رسیدگی است
محمد دهقان گفت: در این موقعیت که همه افکار جهانی معطوف به دفاع از غزه و مظلومان فلسطین است و تظاهرات در محکومیت جنایات اسرائیل در کشورهای مختلف برپاست، کشورهای اروپای برای انحراف افکار عمومی بیانیهای علیه جمهوری اسلامی ایران در حمایت از جاسوسان که خیانت کردهاند و اطلاعاتی را از ایران برای اربابان خودشان برده اند صادر می کنند. که یک کار سیاسی سخیف است.
وی ادامه داد: از ابتدای تشکیل دولت فعلی تقاضا کردیم که منافقینی که سالها در این کشور مرتکب جنایت شدهاند و ۱۷هزار نفر از مردم و مسئولین ما را ترور کردند و فرار کردند و به دامن صدام پناه بردند و با تجهیزات صدام به کشور ما حمله کردند و خودشان خسارت دیدند و به ما هم خسارت زدند، و بعد هم به دامن آمریکا پناه بردند و در ۴۰ سال گذشته همواره آمریکا از آنها حمایت مالی و معنوی میکند، در گذشته در داخل کشور اقدام مناسبی برای محاکمه منافقین این گروه تروریستی جنایتکار صورت نگرفته بود. در این دولت پرونده بخشی از منافقین در دادگاه در حال رسیدگی است. ما دخالتی در پرونده قضایی نداریم که طبق قانون به جنایت اینها رسیدگی میکنند و اعلام میکنند.
جنگ حقوقی با آمریکا در کنار دعاوی سیاسی و فرهنگی
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت: بعد از اینکه ترامپ از برجام خارج شد ما دعوای تحریم را علیه آمریکا در دیوان بین المللی دادگستری مطرح کردیم و هزاران صفحه سند درباره خساراتی که از جانب تحریم بر ملت ما وارد شده آماده کردیم و در ۱۰ جلد تدوین کردیم و به دیوان بین المللی ارائه کردیم و جلسات استماع هم برگزار شده است این دیوان شامل ۱۵ نفر از قضات از پنج قاره دنیا هستند نظرات ما را هم شنیده اند و وارد شور شده اند؛ امیدواریم تا سال آینده رای به نفع جمهوری اسلامی ایران صادر بشود.
وی افزود: علاوه بر اینکه برجام را نقض کردند معاهده مودت بین ایران و آمریکا را هم نقض کردند البته ما همچنان نسبت به تعهدات آمریکا و اروپاییها درباره برجام طلبکار هستیم. چرا که سازوکارهای لازم برای اینکه آنها وادار به انجام تعهداتشان بشوند در برجام به خوبی پیشبینی* نشده است. البته برخی سازوکارها هست که در حال کارشناسی هستیم. منتظر اعلام نظر وزارت خارجه برای روند ادامه مذاکرات هستیم چنانچه مذاکرات تداوم نداشته باشد درباره نقض تعهدات آنها اقدامات حقوقی انجام خواهیم داد.
محمد دهقان ادامه داد: درباره موضوع ۴۳ میلیون دلار در سال ۱۳۹۸ دعوایی با آمریکا داشتیم آمریکا به پرداخت ۳۷میلیون دلار متعهد شده است که نداده است پس از ۱۵ بار مکاتبه با دیوان داوری دعاوی ایران _ آمریکا توانستیم ۴۳میلیون دلار را دریافت کنیم. و به حساب ما در لاهه منتقل شد. چندین دعوا علیه آمریکا داریم؛ دعوای تحریم در دیوان بین المللی دادگستری داریم. به زودی شهادت سردار سلیمانی را ثبت خواهیم کرد فعلا به آمریکاییها اخطار دادهایم. تعدادی دعوا هم در دیوان داوری دعاوی ایران _ آمریکا داریم.
وی توضیح داد: دعوای دیگر تسلیحات نظامی است که در زمان شاه خریدیم و وجوهی که برای تسلیحات در آنجا داشتیم مطرح است. الآن برای تسلیحات نظامی در دیوان داوری جلسه استماع انجام شده و شور انجام می شود. امیدوراریم سال آینده رای صادر بشود.
معاون حقوقی رئیس جمهور تاکید کرد: دعوای دیگری هم داریم که علیه ما رای صادر کرده اند و می خواهند در اروپا اجرا کنند که ما مقابله می کنیم. خوشبختانه آرایی که تا الآن در اروپا صادر شده به نفع ایران بوده است. از این رو آنها آرای خود را برده اند در کانادا اجرایی کنند که ما در دیوان بین المللی دادگستری علیه کانادا شکایت کردیم که نقض مصونیت دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران را داشتهاند. بنابراین در کنار دعاوی سیاسی و فرهنگی جنگ حقوقی هم با آمریکا داریم که در عرصههای مختلف درگیر این جنگ هستیم.