العالم ـ ایران ـ سیاسی
عبدالباری عطوان تحلیلگر مشهور مسایل منطقه ای در مقاله جدید خود در پایگاه اینترنتی روزنامه عرب زبان رای الیوم که در لندن به روز رسانی می شود، با اشاره به حملات موشکی ایران ضد گروههای تروریستی داعش و موساد در سوریه و عراق نوشت: این حملات واکنش انتقام جویانه و رویکرد هجومی بیسابقه ایران بوده که نه تنها بر اساس تمرکز و دقت اصابت موشکها، بلکه بر اساس کیفیت و ابعاد مسافت طی شده توسط این موشکها و پیامهای ارسال شده به مخاطبین آن قابل بررسی است.
سردبیر رای الیوم در مقاله خود خاطرنشان کرد که چندین موضوع در بررسی این حمله موشکی مورد توجه است:
اول: نکته اول اینکه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای اولین بار از موشکهای دقیقی استفاده میکند که مسافت ۱۲۳۰ کیلومتر را طی کرده و به اهداف خود در اربیل واقع در شمال عراق اصابت کرد.
دوم: این حمله موشکی واکنش انتقام جویانه دوجانبه نسبت به ترورها و اقدامات تروریستی انجام شده ضد ایرانیان در داخل و خارج از این کشور و انتقامی از حمله تروریستی شهر کرمان بود. حمله به مقر سازمان جاسوسی موساد در اربیل نیز که پشت صحنه اصلی این عملیات تروریستی بود، در همین رابطه صورت گرفت.
سوم: اعلام علنی و آشکار و بیسابقه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به انجام این عملیات دوجانبه از دیگر مسایل مورد توجه بود.
چهارم: این حمله انتقام جویانه واکنشی بسیار سریع نسبت به حوادث تروریستی گذشته بود که در نوع خود بیسابقه است و نشان میدهد ایران در زمان و مکان مناسب نسبت به اقدامات ضد ایرانی واکنش نشان میدهد.
پنجم: بر اساس بیانیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این عملیات انتقام جویانه تنها در واکنش به اقدامات تروریستی ضد ایرانیها نبود، بلکه واکنشی نسبت به ترور شخصیتهای سوری، لبنانی و فلسطینی و عراقی بود که نشان دهنده وحدت عرصههای انتقام در محور مقاومت است که به خودی خود یک اتفاق جدید به شمار میرود. چرا که در روزها و هفتههای گذشته علاوه بر سردار سید رضی موسوی، صالح العاروری نایب رییس دفتر سیاسی حماس و وسام حسن الطویل از فرماندهان گردانهای رضوان در لبنان و ابو تقوی العراقی از رهبران جنبش النجباء در عراق هدف ترور دشمن قرار گرفتند.
پیام ایرانیها از این عملیات کاملاً آشکار است مبنی بر اینکه واکنش ایران در زمان و مکان مناسب انجام میشود و این واکنش سریع خواهد بود.
در این مقاله همچنین آمده است: ما در برابر مرحلهای متفاوت از درگیریها در خاورمیانه هستیم که محوریت آن را گروههای مقاومت به رهبری ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اختیار دارند و به نظر میرسد زمان صبر استراتژیک در آستانه اتمام است. نشانههای این مرحله جدید میتواند شامل گسترش تنش در جبهه یمن و جنوب لبنان و سوریه و عراق و همچنین گسترش توقیف کشتیهای اسراییلی یا احتمال بسته شدن تنگه هرمز بعد از تنگه باب المندب باشد.
نویسنده این مقاله همچنین خاطرنشان کرده که این عملیات پیامی قوی از سوی ایران برای واشنگتن و تلآویو بود و حال باید دید آنها از این پیام به خوبی درس میگیرند یا به سیاستهای استکباری خود ادامه میدهند و در نهایت هزینه سنگینی را در ازای این سیاستها پرداخت میکنند؟