العالم - فلسطین اشغالی
به گزارش آناتولی، «میریانا اسپولیاریک» درباره تشدید لحظه ای وخامت اوضاع در باریکه غزه هشدار داد و تاکید کرد: هیچ مکان امنی وجود ندارد که اهالی باریکه غزه به آن پناه ببرند.
اسپولیاریک با انتشار بیانیه ای خواستار توقف «اقدامات خصمانه» برای فراهم شدن زمینه ارایه کمک ها برای اهالی باریکه غزه شد.
رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ همچنین بر ضرورت رفتار انسانی با اسرای فلسطینی و فراهم کردن تماس آنها با خانواده هایشان تاکید کرد.
اسپولیاریک وضعیت کنونی باریکه غزه را «وضعیت وحشتناک و غیر قابل قبول» دانست و گفت: اسرائیل به عنوان دولت اشغالگر باید نیازهای اساسی فلسطینی های تحت اشغال را تامین یا توزیع کمک های بشردوستانه به صورت ایمن و بدون مانع را تسهیل کند.
اظهارات رئیس کمیته بین الملل صلیب سرخ در حالی است که دفتر اطلاعرسانی دولتی در باریکه غزه امروز شنبه از آوارگی ۹۰ درصد ساکنان این باریکه در پی تجاوزات رژیم صهیونیستی خبر داد و اعلام کرد: درحالیکه تجاوزات «صهیونیستی – نازی» وارد ششمین ماه خود شده، تعداد شهدا، مجروحان و مفقودین تاکنون به حدود ۱۱۰ هزار نفر رسیده است.
این دفتر گزارش داد: علاوه بر این ۹۰ درصد از شهروندان ساکن باریکه غزه آواره و ناگزیر به ترک خانههای خود شدهاند.
در ادامه این بیانیه اعلام شده است: خسارتهای مستقیم ثبت شده تاکنون به بیش از ۳۰ میلیارد دلار رسیده که شامل خسارت به خانهها، تاسیسات و زیرساختها از جمله راه، برق و شبکههای آب و فاضلاب می شود.
به گزارش ایرنا، گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.
این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتشبس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را ازسرگرفت.
این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاههای باریکه غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.