گزارش ایندیپندنت:

شورش‌های اسلام‌هراسانه افراط گرایان؛ 92 درصد مسلمانان انگلیس احساس خطر می کنند

شورش‌های اسلام‌هراسانه افراط گرایان؛ 92 درصد مسلمانان انگلیس احساس خطر می کنند
يکشنبه 28 مرداد 1403 - 20:37

یک روزنامه انگلیسی در بحبوحه شورش های اسلام هراسانه و تحرکات راست افراطی با انتشار نتایج نظر سنجی سازمان "مسلم ساینس" اعلام کرد: 92 درصد از مسلمانان انگلیس برای زندگی در این کشور به شدت احساس خطر می‌کنند.

العالم - اروپا

ماجرای شورش‌های اسلام‌هراسانه مرداد ماه جاری در انگلیس پس از قتل سه دختر بچه رقم خورد. در آن واقعه عده‌ای با انتشار یک نام اشتباه ادعا کردند که مظنون قتل سه دختر خردسال در شمال غرب انگلستان، فردی مهاجر و مسلمان است.

چند ساعت بعد از حمله‌ای با سلاح سرد که علاوه بر قتل سه دختر خردسال عده ای از کودکان نیز زخمی شده بودند، کاربران فضای مجازی اقدام به انتشار اطلاعات غلطی کردند که در نهایت به درگیری‌های خشونت‌آمیز با پلیس منجر شد.

ماجرا از روز دوشنبه (8 مرداد ماه/ 29 ژوییه) آغاز شد. در این روز یک پسر نوجوان ۱۷ ساله که مسلح به سلاح سرد بود وارد یک کلاس رقص در شهر ساحلی «ساوث‌پورت» در انگلیس شد و سه دختر خردسال را که ۹ سال، ۷ سال و ۶ سال سن داشتند، به قتل رساند.

حالا روزنامه انگلیسی ایندیپندنت در گزارشی به قلم "سلما اوگر" افزایش اسلام هراسی و تبعات آن برای مسلمانان ساکن این کشور را واکاوی کرده و گزارش داده است: بر اساس نظرسنجی سازمان "مسلم ساینس" که داده‌های مربوط به مسلمانان و اقلیت‌های قومی را جمع‌آوری می‌کند، خشونت‌ها و شورش‌های راست افراطی باعث شده است تا مسلمانان در انگلستان احساس امنیت کمتری کنند.

نتیجه ی این مطالعه آماری که بین 5 تا 6 ماه جاری و با شرکت 1519 نفر از پیشینه‌های مختلف سازمان‌دهی و انجام شده حاکی است که از هر 6 نفر، 1 نفر شخصا از آغاز ناآرامی‌ها در مرداد ماه سال جاری، مورد تعرض حملات نژادپرستانه قرار گرفته و حداقل از هر 3 نفر، 2 نفر، شاهد آن بوده اند.

بنابر همین نظرسنجی خشونت لفظی رایج‌ترین موارد حملات نژادپرستانه به شمار می آید، و طبق آن 28 درصد به طور مستقیم و 16 درصد از طریق اینترنت و 4 درصد پس از هفته‌ها هرج و مرج و ناآرامی های راست افراطی در انگلستان ، در معرض اینگونه حملات قرار گرفته‌اند.

"صادق درسات"، یکی از بنیانگذاران بنیاد مطالعه های آماری "مسلم ساینس"، می گوید: "ما نه تنها در مورد زنان محجبه که هنگام ترک خانه و یا رفتن به سر کار احساس امنیت نمی کنند، شنیده ایم بلکه حتی شاهد آن بوده ایم که بسیاری از این افراد شکار کلاهبردارها شده و به لحاظ سلامتی و امنیت خود دچار مشکل وحشت شده اند".

در طول روزها ناآرامی و آشوب، جناح راست افراطی به مسلمانان داخل مساجد و صاحبان مغازه‌ها و هتل‌هایی که پناهجویان سیاسی مسلمان در لندن، لیورپول، بریستول، بلک برن و بلفاست را در خود جای داده بودند، حمله کرده اند.

پس از آن که یک کمپین در رسانه های اجتماعی، اطلاعات نادرستی از حمله با چاقو به سه دختر جوان در یک کلاس رقص باله جمعی در شهر ساوث پورت، در 29 ژوئیه (8 مرداد) منتشر کرد، افراط گرایان با آتش زدن خودرو ها و پرتاب سنگ، به مرکز اسلامی ساوث پورت حمله ور شدند و به دنبال این شورش خشونت بار بیش از 900 نفر دستگیر و بیش از 400 نفر از آنها به نفرت پراکنی نژادی متهم شدند.

این مشکل تا جایی ادامه یافت که طبق توصیه مرکز اسلامی "لستر"، مساجد در بریتانیا از نمازگزاران خواستند که مراقب باشند و تنها پیاده روی نکنند، پس از غروب آفتاب از خانه های خود خارج نشوند و گروهی حرکت کنند تا هدف حملات قرار نگیرند!.

در پی همین اتفاقات، نهاد سازمان دهنده این نظرسنجی نگرانی خود را در مورد افزایش موارد نژادپرستی، گسترش مشکلات امنیتی و افزایش تکان دهنده اسلام هراسی، ابراز کرد به خاطر این که بر اساس این نظرسنجی، نیمی از شرکت کنندگان گفته اند که در همین سال گذشته قربانی حملات نژادپرستانه شده اند و درصد زیادی از مسلمانان یعنی 93 درصد آنها ابراز داشته اند که اسلام هراسی در طول پنج سال گذشته افزایش یافته است و استدلال می شود که افزایش حوادث نژادپرستی و نفرت انگیزی یک شبه اتفاق نیفتاده، بلکه در طول پنج سال گذشته مانند یک "اثر دومینو" در حال افزایش بوده و خشونت در سراسر کشور انگلیس گسترده شده است.

این سازمان مسلمان، با انتقاد از رهبران احزاب به دلیل اهمال و عدم تلاش برای ارائه تعریفی مشخص از واژه تنفرزایی از اسلام و یا اسلام هراسی معتقد است که دولت انگلیس باید خشونت را با شدیدترین وجه محکوم کند.

در جریان شورش اخیر لندن، کی ار استارمر، نخست وزیر انگلیس گفت: "دولت او متعهد به مقابله با خشونت و نفرت علیه "کسانی است که تحت تاثیر حملات قرار گرفته اند" و وزیر کشور نیز قول داد "حفاظت گسترده ای از مساجد این کشور داشته باشد".

اما در یک نظرسنجی مشابه دیگر که این بار توسط شبکه زنان مسلمان انجام شد، این شبکه، با مشارکت 200 نفر از اعضای خود اقدام به نظرسنجی کرد و متوجه شد که از هر پنج نفر یک نفر در زمان حوادث شهر "ساوث پورت" هدف رفتارهای تهاجمی قرار گرفته اند. همچنین مشخص شد که " 75 درصد از زنان پس از این آشوب برای سلامت و امنیت خود هراسناک هستند، این در حالی است که این آمار قبل از این شورش تنها 16 درصد بوده است.

بدتر آنکه به گفته ی شرکت کنندگان در این نظر سنجی ها که همگی مسلمان هستند، "پس از درگیری میان راست افراطی و معترضان و حتی قبل از این ناآرامی ها احساس می کردند که نمی توانند به پلیس تکیه کرده و برای محافظت از خود و خانواده هایشان به آنان اعتماد کنند چراکه به باور این افراد در اینگونه موارد پلیس از آنها محافظت نمی کند.

بارونس شستا گوهیر، مدیر اجرایی شبکه زنان مسلمان، از دولت انگلیس خواست تا قانون جنایات ناشی از نفرت را اجرایی کند: "نرخ جنایات ناشی از نفرت در دهه گذشته افزایش یافته است و استراتژی مبارزه با آنها دیگر معتبر نیست.» وی گفت: من می‌خواهم قانون جرایم ناشی از نفرت تقویت شود و اصطلاح پرخاشگری تعریف شود."

یادآور می شود حادثه ی شهر کوچک ساوت پورت در انگلیس در مرداد ماه امسال در حالی به وقوع پیوست که یک نوجوان ۱۷ ساله با حمله به کلاس باله موجب کشته شدن دستکم سه کودک با چاقو شد.

ناآرامی و آشوب در انگلیس از زمانی آغاز شد که صدها نفر که بیشتر آنها "مرد" بودند، شروع به هدف قرار دادن مسجد ساوت پورت، آتش زدن وسایل نقلیه و سطل های زباله و حمله به یک مغازه محلی کردند و برطبق گزارش‌ها یکی از اصلی‌ترین گروه‌های ضدمسلمانان و افراط گرا با برپایی تظاهرات خشونت بار آنهم درست بعد از برگزاری مراسم یادبود کودکان کشته‌شده‌ در کلاس باله، این همه ناآرامی گسترده و خشونت بار علیه مسلمانان مقیم انگلیس را رقم زدند.

اگرچه انگلیس از جمله کشور‌هایی است که مالکیت سلاح گرم در آن ممنوع است، اما دسترسی به چاقو و انواع سلاح سرد برنده در این کشور آسان است و همین سلاح‌های سرد در جنایت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند.

موضوع زمانی نگران‌کننده‌تر می‌شود که آشکار می‌شود دسترسی کودکان و نوجوانان به سلاح سرد در انگلیس تحت نظارت نیست و آن‌ها به راحتی و با هزینه‌ای اندک می‌توانند یک چاقو در دست داشته باشند.

براساس اعلام دولت انگلیس، جرایم با استفاده از چاقو در انگلیس در سال گذشته ۷ درصد افزایش یافت؛ چنین جنایت‌هایی در لندن، ۲۰ درصد افزایش داشته است.

پربیننده ترین خبرها