العالم – آمریکا
روزنامه "استارس اند استریپس" به نقل از سربازان آمریکایی، که در جنگ عراق مشارکت داشتند، نوشت آنها طی سالهای 2003 تا 2011 میلادی در معرض سلاح شیمیایی قرار گرفتند اما اینک برای درمان از کمکهای کافی دولتی برخوردار نیستند.
این روزنامه به نقل از تعدادی از سربازان آمریکایی نوشت که آنها برای استفاده از مراقبتهای پزشکی با مشکلات زیادی مواجه شده و از مزایای ناتوانی ناشی از قرار گرفتن در معرض مواد سمی حین انجام وظیفه محروم هستند.
از مهمترین بیماریهایی که شرکتکنندگان در جنگ عراق و نیز فرزندانشان به آن مبتلا شدهاند میتوان به پوکی استخوان، سرطان و عقبماندگی ذهنی اشاره نمود.
یکی از سربازان بازنشسته آمریکایی گفت: بیماری وی ناشی از شرکت در عملیات برای از بین بردن سلاحهای شیمیایی بود که عراق در زمان رژیم صدام در اختیار داشت.
اعضای گروه آمریکایی که او نیز جزوشان بود پس از ورود به انباری حاوی مهمات که گمان میرود حاوی مواد شیمیایی بوده است، بیهوش شدند.
این سرباز تاکید کرد که فرماندهی یگان نظامیاش هیچ اقدامی برای حفظ جان و سلامت نیروهایش انجام نداد که نشان میدهد هیچ اقدامی برای رفع آلودگی انجام نشده بود.
سرباز دیگری به این روزنامه گفت: فرماندهان ارتش آمریکا از بحث درباره اثرات سلاحهای شیمیایی بر شرکتکنندگان در جنگ عراق خودداری میکنند.
وی گفت: بیمارستانهای دولتی نتوانستند کاری برای فرزندم انجام دهند که به بیماری صعبالعلاجی مبتلا شده که تا آخر عمر درمان ندارد.
آمریکا در سال 2003 به عراق حمله کرد آنهم با این ادعا که بغداد دارای سلاحهای کشتار جمعی است، اما سازمان ملل که این موضوع را بررسی کرد، هیچ اثری از این سلاح ها نیافت..
نیروهای انگلیسی، استرالیایی و لهستانی در جنگ آمریکا شرکت کردند که با سرنگونی رژیم صدام و اشغال عراق به پایان رسید اما در طول جنگ هیچ سلاح شیمیایی و بیولوژیکی کشف نشد.