العالم - جهان
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ضمن اشاره به وخامت اوضاع انسانی در غزه گفت: گزارشهای به دست آمده حاکی از شکنجه و بدرفتاری در بیمارستان کمال عدوان است.سرنوشت حسام ابوصفیه مدیر بیمارستان کمال عدوان نامعلوم است.
حملات اسرائیل خسارات هولناکی به بیمارستان کمال عدوان وارد کرد.
گستردگی حملات «اسرائیل» به بیمارستانهای غزه نشاندهنده بیتوجهی آشکار به قوانین بین المللی بشردوستانه است.
ادعاهای اسرائیل در مورد استفاده نیروهای فلسطینی از بیمارستانها ادعاهایی مبهم است.
ارتش اسرائیل احتمالا از بمبهای یک تنی علیه بیمارستانهای غزه استفاده کرده است
ما قتل یک پرستار در بیمارستان العوده در جبالیا و اصابت گلوله به قفسه سینه او را مستند کردیم.
باید تحقیقات مستقلی انجام شود و عاملان نقض قوانین بین المللی در غزه باید بازخواست شوند.
تمامی پرسنل پزشکی بازداشت شده در غزه باید فورا آزاد شوند.
در اساسنامه دیوان بینالمللی کیفری حملات عمدی علیه بیمارستانها و مکانهایی که بیماران و مجروحان در آنجا جمعآوری میشوند، مشروط بر اینکه اهداف نظامی نباشند، یک جنایت جنگی در درگیریهای مسلحانه بینالمللی و غیربینالمللی است.
اسراییل از زمان جنگ 7 اکتبر بارها و بارها بیمارستانها ومراکز درمانی را مورد حمله قرارداده است در بعضی مواقع این حملات را انکار و در بعضی دیگر حمله به بیمارستان را مشروع و قانونی دانسته با این دلیل که نیروهای حماس از بیمارستانها و مراکز درمانی استفاده نظامی میکنند.
حقوق بینالملل بشردوستانه اصول و قواعد حاکم بر نحوه هدایت درگیریهای مسلحانه با هدف تخفیف آلام، درد و رنج ناشی از درگیریهای مسلحانه است که در قالب کنوانسیونهای چهارگانه ژنو (1949) و پروتکلهای الحاقی (۱۹۷۷) تدوین و گسترش یافته است. به طور کلی در زمان درگیریهای مسلحانه حقوق بینالملل بشردوستانه قواعدی را خواه به صورت عرفی و خواه به صورت معاهداتی برای محافظت از واحدهای پزشکی و کادر درمان و همچنین دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و درمانی ارائه میکند.