العالم - آمریکا
دونالد ترامپ در گفتوگو با شبکه ان بی سی آمریکا در خصوص موضوعات مختلف از جمله جزیره گرینلند که در کنترل دانمارک قرار دارد، تعرفه ۲۵ درصدی خودرو و رسوایی گروه سیگنال گفتوگو کرد.
ترامپ گفت که قصد ندارد هیچیک از افرادی را که در گروه گفتوگوی سیگنال درگیر «افشای ناخواسته» برنامههای حمله نظامی به یک خبرنگار بودند، برکنار کند. وی همچنین تأکید کرد که افزایش قیمت خودروها به دلیل تعرفههای جدید برایش اهمیتی ندارد.
ترامپ در این مصاحبه، درباره موضوعات مختلفی از جمله تمایلش به الحاق گرینلند صحبت کرد و بار دیگر تأکید کرد که گزینه نظامی همچنان روی میز است. عدم نگرانی از افزایش قیمت خودروهای خارجی ترامپ در واکنش به تأثیر تعرفه ۲۵ درصدی بر خودروهای خارجی اعلام کرد که اگر خودروسازان قیمتها را افزایش دهند، برای او اهمیتی ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا به مدیران خودروسازی هشدار داده است که قیمتها را افزایش ندهند، گفت: «پیام من این است که اگر خودروهای خود را در ایالات متحده تولید کنید، سود زیادی خواهید برد. اگر این کار را نکنید، احتمالاً مجبور خواهید شد تولید را به ایالات متحده منتقل کنید، زیرا در این صورت مشمول تعرفه نخواهید شد.»
وقتی از او درباره گزارش وال استریت ژورنال مبنی بر درخواستش از خودروسازان برای جلوگیری از افزایش قیمتها سؤال شد، ترامپ گفت: «نه، من هرگز چنین چیزی نگفتم. اصلاً برایم مهم نیست اگر قیمتها را افزایش دهند، چون مردم شروع به خرید خودروهای ساخت آمریکا خواهند کرد.» وی افزود: «حتی امیدوارم قیمتها را بالا ببرند، زیرا این کار باعث خواهد شد مردم خودروهای ساخت آمریکا را بخرند. ما به اندازه کافی خودرو داریم.»
تعرفهها دائمی خواهند بود
دونالد ترامپ اعلام کرد که این تعرفهها دائمی خواهند بود. وی گفت: «قطعاً این تعرفهها دائمی هستند، مطمئناً. جهان در ۴۰ سال گذشته و حتی بیشتر از آن، از ایالات متحده سوءاستفاده کرده است. و تنها کاری که ما انجام میدهیم، اجرای عدالت است و صادقانه بگویم، من دارم سخاوتمندانه رفتار میکنم.»
ترامپ این تصمیم را تنها چند هفته پیش از تاریخ ۲ آوریل، که او آن را «روز آزادی» نامیده است، اعلام کرد. در این روز، تعرفههای جدید بر مجموعهای از کالاهای مصرفی اجرایی خواهند شد. این تصمیم واکنشهای تندی را از سوی رهبران بینالمللی به همراه داشت، از جمله «شیگرو ایشیبا» نخستوزیر ژاپن و «مارک کارنی» نخستوزیر کانادا که به شدت این اقدام را محکوم کردند.
مارک کارنی در سخنانی در روز پنجشنبه اعلام کرد که این تعرفهها «غیرموجه» هستند و افزود: «رابطهای که پیشتر با ایالات متحده داشتیم، مبتنی بر یکپارچگی اقتصادی عمیق و همکاریهای امنیتی و نظامی نزدیک بود، اما این رابطه دیگر به پایان رسیده است.» رئیسجمهور آمریکا اما در مصاحبه خود تأکید کرد که برنامهای برای به تأخیر انداختن اجرای تعرفههای ۲ آوریل ندارد و تنها در صورتی حاضر به مذاکره در این زمینه خواهد بود که «کشورها چیزی با ارزش بسیار بالا ارائه دهند. زیرا کشورها داراییهای ارزشمندی دارند، در غیر این صورت جایی برای مذاکره وجود ندارد.»
ترامپ: برای دستیابی به گرینلند، همه گزینهها روی میز است
ترامپ همچنین گفت که درباره الحاق گرینلند به آمریکا که در حال حاضر یک قلمرو نیمهخودمختار دانمارک است، گفتوگوهای واقعی داشته است. ترامپ گفت: «ما گرینلند را خواهیم گرفت. بله، ۱۰۰ درصد.» وی افزود که «احتمال خوبی وجود دارد که بتوانیم این کار را بدون استفاده از نیروی نظامی انجام دهیم»، اما تأکید کرد که «هیچ گزینهای را از روی میز کنار نمیگذارم.»
این اظهارات یک روز پس از آن مطرح شد که جِیدی ونس، معاون رئیسجمهور، به همراه همسرش از گرینلند بازدید کرد و با نیروهای مستقر در پایگاه فضایی پیتوفیک، که متعلق به نیروی فضایی آمریکا در سواحل شمالغربی گرینلند است، دیدار داشت. ونس در این سفر گفت: «پیام ما به دانمارک بسیار ساده است – شما کار خوبی برای مردم گرینلند انجام ندادهاید.»
این سخن وی با واکنش شدید دولت دانمارک مواجه شد و اهالی گرینلند نیز دست به تظاهرات ضد آمریکایی زدند. در پاسخ به این پرسش که الحاق گرینلند چه پیامی برای روسیه و سایر کشورهای جهان خواهد داشت، ترامپ گفت: «من واقعاً به این موضوع فکر نمیکنم. واقعاً اهمیتی نمیدهم. گرینلند یک مسئله کاملاً جداگانه است، بسیار متفاوت. این موضوع به صلح بینالمللی، امنیت بینالمللی و قدرت مربوط میشود.»
وی مدعی شد: «کشتیهایی از روسیه، چین و بسیاری کشورهای دیگر در اطراف گرینلند در حال تردد هستند. ما اجازه نخواهیم داد اتفاقاتی رخ دهد که به جهان یا ایالات متحده آسیب برساند.»