به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری شبکه العالم، با وجود اعلام نشدن دلیل برکناری "عبدالله الربیعه" وزیر بهداشت سابق عربستان سعودی، هیچ کس شک ندارد که علت این تصمیم، شکست وی در مقابله با انتشار ویروس کرونا و افزایش قربانیان این ویروس مرگبار بوده است.
یکی از موارد اهمال و کوتاهی وزیر بهداشت سابق عربستان در جلوگیری از انتشار این بیماری خطرناک را دکتر "علی محمد زکی" ویروس شناس و استاد زیست شناسی مصری که در بیمارستان تخصصی جده به کار مشغول بود، افشا کرد.
این شخص نخستین کسی بود که از وجود ویروس کرونا در عربستان پرده برداشت.
دو سال پیش، کمیته ای از وزارت بهداشت پس از پاره ای تحقیقات و بازجویی از این دکتر مصری، قرارداد وی را لغو و او را اخراج کرد.
جرم دکتر علی محمد زکی این بود که آزمایشهای یک بیمار متوفی را پیگیری کرده و با یک مرکز پژوهشی در آلمان تماس گرفته بود.
دکتر مصری با ارسال آزمایش های بیمار مزبور، احتمال داد وی به دلیل ابتلا به ویروسی خطرناک جان سپرده است. این در حالی است که بیمارستان، علت مرگ آن بیمار را نارسایی کلیوی و ریوی ثبت کرده بود.
دکتر علی محمد زکی حتی پس از مرگ بیمار نیز به آزمایش از او ادامه داد و نمونه هایی که در اختیار داشت را به وزارت بهداشت ارائه کرد.
وی از وزارت بهداشت خواست به او در رسیدن به نتیجۀ علمی درباره علت این بیماری کشنده، کمک کند.
دکتر زکی همچنین نمونه های دیگری را به مرکز علمی بین المللی "pro med" در اروپا فرستاد و از این مرکز خواست بررسی کند که آیا بیمار به کرونا مبتلا بوده است یا خیر؟
مرکز علمی اروپایی، در پاسخ به دکتر زکی، فرضیه او را تایید و آن را به عنوان اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا در جهان ثبت کرد؛ این مرکز تأیید کرد که این بیماری از طریق ورود به سلول ها و از کار انداختن دستگاه تنفسی و کلیوی، بیمار را از پا در می آورد.
در این میان، "جاسر الحربش" دکتر معروف عربستانی که در روزنامه الجزیره، مطلب می نویسد – و به عنوان رسواگر پرونده ویروس کرونا شناخته می شود – گفت: وزارت بهداشت کمیته ای اداری را مامور تحقیق و بازجویی از دکتر علی محمد زکی کرد. این کمیته، دکتر زکی را به تجاوز از حد و حدود صلاحیت های سازمانی خود متهم کرد و به سبب ارسال نمونه های بیماری به خارج از کشور، پرونده خدماتی او را در بیمارستان جده مسدود کرد و او را از بیمارستان و سپس از کشور اخراج کرد و دکتر زکی را مجبور کرد به مصر برگردد.
دکتر حربش نوشت: در این میان برخی از کارمندان ارشد وزارت بهداشت، با اطلاع یافتن از جزییات این ماجرا، از آن سوء استفاده کردند و یافته های استاد ِ مصری را به نام خود ثبت کرده و از این راه برای خود پاداش های مالی و جایگاه علمی تراشیدند.
سایت روزنامه فرامنطقه ای "القدس العربی" نوشت: ماجرای دکتر زکی، نشان از عمق فسادی دارد که در وزارت بهداشت عربستان گسترش یافته است، فسادی که پادشاه عربستان را به برکنار کردن وزیری ناچار کرد که از نزدیک ترین افراد به او بود. پادشاه عربستان سپس ناچار شد دکتر عادل فقیه را به عنوان وزیر بهداشت جایگزین کند.
26