به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، شیخ «نعیم قاسم» جانشین دبیرکل حزبالله لبنان در گفتوگو با خبرگزاری تسنیم، به تشریح وضعیت منطقه و لبنان پرداخت و گفت: امروز بر کسی پوشیده نیست که رقابت بزرگ موجود در منطقه ما، رقابت میان دو جبهه است، در یک سو جبهه مقاومت که از ایران تا سوریه، حزبالله، حماس، جهاد اسلامی، عراق و سایر کشورها و سازمانها امتداد یافته است، قرار دارد و در سوی دیگر جبهه آمریکا و اسرائیل با همراهی کشورهای بزرگ و منطقهای قرار گرفته که معتقدند اسرائیل در راستای طرح سیطره یافتن بر منطقه ما باید همچون مترسکی علمشده باقی بماند.
منطقه صحنه مصاف بین دو جبهه مقاومت و ضد مقاومت است
شیخ نعیم قاسم افزود: مصاف و درگیری میان این دو جبهه هم اکنون در شدیدترین مرحله آن قرار دارد و طبیعی است که لبنان بهدلیل قرار داشتن در مرکز این رویارویی تا حد بسیار زیادی تحت تأثیر قرار بگیرد.
جانشین سید حسن نصرالله ادامه داد: در دهههای گذشته لبنان از سوی اسرائیل مورد اشغال قرار گرفت و این رژیم در سال 1982 تا بیروت نیز پیشروی کرد، این امر تا خروج خفتبار اسرائیل از لبنان در سال 2000 بهدلیل رویارویی مقاومت اسلامی مقاومت حزبالله با این طرح بسیار خطرناک، ادامه یافت.
وی افزود: اما بههرحال طبیعی است که طرف مقابل با دریافت کردن این ضربات بزرگ تسلیم نشود، پیش از این نیز اسرائیل متحمل ضربات دیگری همچون شکست در جنگ (33روزه) سال 2006 و ناکامی در سه جنگ خود علیه نوار غزه بهدلیل مقابله ملت فلسطین و مقاومت شجاعانه علیه این رژیم شده بود. بنابراین آنان باید راههای دیگری برای رویارویی بیابند، باید روشهای جدیدی را که به دور زدن محور مقاومت و ضربه زدن به آن کمک میکند به وجود بیاورند.
هدف از حمله به سوریه روی کار آوردن یک دولت وابسته به اسرائیل است
شیخ نعیم قاسم با اشاره به برنامه جبهه ضدمقاومت در منطقه گفت: بر همین اساس طرح حمله به سوریه و سرنگون کردن آن بهبهانه اصلاحات سیاسی از سه سال و نیم پیش تاکنون در حال اجراست، در این میان این نکته روشن شد که سوریه دروازه تغییر کامل نقشه خاورمیانه است. هدف این طرح سرنگون کردن سوریه مقاومت و تشکیل یک دولت جدید است که تابع اسرائیل بوده تأثیر خود را بر لبنان و کل منطقه نیز بگذارد.
سوریه خط پشتیبان محور ایران، لبنان و فلسطین است
معاون سید حسن نصرالله به حضور تروریستهای تکفیریها در سوریه برای سرنگون کردن نظام سوریه اشاره کرد و گفت: آنها تکفیریها را از 80 کشور جهان برای مبارزه با دولت سوریه و هوادارانش بهبهانه اصلاحات و اعمال تغییرات مورد نیاز ملت سوریه به این کشور آوردند، این طرح بسیار روشن است و این یک ضربه سخت به محور مقاومت است؛ زیرا سوریه خط پشتیبان و ارتباط میان ایران، لبنان و فلسطین است.
حمله به سوریه با هدف ترسیم نقشه جدید خاورمیانه صورت گرفت
معاون سید حسن نصرالله سوریه را تکیهگاه محور مقاومت در منطقه خواند و تصریح کرد: این کشور تکیهگاه مقاومت اسلامی در لبنان و این حمله به سوریه، بهمعنی وارد کردن ضربهای سنگین به محور مقاومت و زمینهسازی برای ترسیم نقشه خاورمیانه جدید است.
شیخ نعیم قاسم در بخش دیگری از این مصاحبه لبنان را نیز یکی از طرحهای دشمنان مقاومت دانست و تأکید کرد که این کشور یکی از پایگاههای مهمی است که جبهه دشمن آن را در طرح خود گنجانده است، هنگامی که حزبالله دریافت خطر موجود در داخل سوریه بهدلیل مجاورت سوریه با لبنان و تأثیر پذیری لبنان از این کشور خطر بزرگی برای جبهه مقاومت و بهویژه حزبالله است، تصمیم گرفت به دفاع و اقدامات پیشگیرانه در سوریه و در مواجهه با طرح ویران کردن سوریه که با هدایت آمریکا و اسرائیل صورت میگیرد، روی بیاورد.
وی در این زمینه به خطر تروریستهای تکفیری در لبنان اشاره کرد و اظهار داشت: هم اکنون نیز شاهد خطر جدید تکفیریها هستیم که به بخش جدایی ناپذیری از این طرح تبدیل شدهاند و انواع کمکها و پشتیبانیهای مالی و لجستیکی را از آمریکا و اسرائیل دریافت میکنند. بنابراین ما در مقابل یک طرح سهجانبه آمریکایی ــ اسرائیلی و تکفیری قرار داریم و این مسئله اهمیت و حساسیت رویارویی را افزایش داده است.
سه راهکار حزبالله برای مقابل با فتنه تکفیری
معاون سید حسن نصرالله به سه مورد از اقدامات حزبالله لبنان برای مقابله با این فتنه اشاره کرد و اولین راهکار را دعوت مثبت به تأکید بر وحدت بین مسلمانان و هشدار نسبت به اینکه اتفاقات کنونی تلاشی برای اختلاف مسلمانان است، دانست.
وی راهکار دوم حزبالله برای مقابله با فتنه انگیزی تکفیری را تأکید بر این نکته که تکفیریها در برابر تشیع و در اردوگاه اهل تسنن نیستند، برشمرد و افزود که این گروه فتنهای بر ضد سنی و شیعه هستند و کسی را قبول ندارند.
شیخ نعیم قاسم گفت: "مقابله نظامی برای جلوگیری از انتشار و نفوذ و قدرتیابی آنها اقدامی ضروری و لازم برای همگان"، سومین راهحل حزبالله برای مقابله با تکفیریها است.
حضور حزبالله در سوریه ضربات سهمگینی به تکفیریها وارد کرد
جانشین دبیرکل حزبالله لبنان تأکید کرد: حضور حزبالله لبنان در سوریه ضد تکفیریها بهویژه در مناطق مرزی لبنان و سوریه و بالاخص در درگیریهای شهر قلمون و القصیر و حومه آنها که دو منطقه مجاور مرزهای شرقی لبنان هستند و ضربات سختی که این حزب به تکفیریها وارد کرد، برای توقف ارسال خودروهای بمبگذاری شده از سوریه به لبنان بود. این اقدام همچنین قدرت این عده را مهار کرد و باعث شد تحرک آنها در لبنان ضعیفتر و تماس آنها با سوریه پیچیدهتر از قبل بشود. در نتیجه آنها در لبنان بدون همگرایی کامل با تروریستهای سوریه مجبور شدند بر توان داخلی خود بسنده کنند. این در حالی بود که آنها فهمیدند محیط لبنان بر اساس تمایل آنها نیست، بهویژه اینکه ارتش لبنان و نیروهای امنیتی هوشیار هستند و همواره اقدامات تخریبی این گروه را زیر نظر دارد.
وی ادامه داد: این شرایط باعث شد پروژه فتنه انگیز تکفیریها در قید و بند همگرایی گسترده لبنانیها گرفتار شود، با وجود اینکه برخی دیدگاهها در سرپوش گذاشتن بر اقدامات تروریستهای تکفیری وجود داشت، اما موج حمایت از ارتش لبنان بیشتر از این اقدامات بود. همچنین اقدامات جنایت کارانه تکفیریها احدی از ملت لبنان را مستثنی نمیکرد، آنها به مذهب یا گرایش یا منطقه عناصر ارتش توجهی نداشتند، بلکه با اصل ارتش لبنان مخالف بودند و با هرکسی که در این مسیر با آنها مخالف بود، مبارزه میکردند. همین موضوع باعث شد آنها محاصره شوند و اجماع لبنانی فضای لازم را برای وارد شدن ضربه نهایی به آنها در شمال لبنان فراهم کند.
تکفیریها در پی ایجاد امارات اسلامی از بقاع تا دریای مدیترانه در طرابلس بودند
جانشین سیدحسن نصرالله تصریح کرد: پروژه تکفیری همانطور که جان قهوهجی فرمانده ارتش و برخی جریانهای دیگر تأکید کردند، بهدنبال ایجاد امارات اسلامی از بقاع تا شمال لبنان تا سواحل دریای مدیترانه در منطقه طرابلس بود. آنها میخواستند با این امارت، محل استقرار تروریستها در مرزهای سوریه را به گذرگاه دریایی متصل کنند، اما درگیریهایی که در منطقه عرسال و کوهستانها و حومه آن رخ داد و خسارتهای زیادی که تکفیریها در قلمون و القصیر دریافت کردند، باعث شد آنها در اوضاع بیثبات و فرسایشی قرار بگیرند. از سوی دیگر تحرکات آنها در شمال لبنان فاقد فضای مناسب بود. آنها همچنین برخی حماقتها را مرتکب شده به افراد و افسران ارتش تعرض کردند؛ این موضوع هجمه شدیدی ضد آنها ایجاد کرد و به همین علت بود که ضربهای که تروریستها از ارتش لبنان خوردند شدید بود. در نتیجه امکان ایجاد تماس بین شمال و منطقه بقاع از آنها گرفته شد و ایده تشکیل امارت اسلامی دستکم در مرحله کنونی ناموفق ماند.
وی درعینحال تأکید کرد: البته ما همچنان باید هوشیار باشیم، چرا که فتنه با وجود ضربات سختی که خورده، به پایان نرسیده است. آنها همواره سعی خواهند کرد در صورت فرصت یافتن تحرکات خود را ادامه دهند؛ اما همگرایی لبنانی و رسوا شدن گروههای تکفیری از عواملی است که میتواند تحرک آنها را محدود و توان آنها را در رسیدن به رویاهایشان کاهش دهد.
فتنه تکفیری خطری برای لبنان و منطقه است
شیخ نعیم قاسم فتنه تکفیری را خطری بزرگ برای لبنان و منطقه دانست و تأکید کرد: ما میتوانیم این خطر را با وحدت و همگرایی و حضور کنار ارتش لبنان شکست دهیم، اجماع ملی این عده را محاصره کرده محیط مناسب برای رشد را از آنها میگیرد.
وی ادامه داد: ما باید هوشیار و بیدار باشیم، چون گروههای خارجی از تکفیریها حمایت میکنند. آنها از تأیید آمریکا و اسرائیل و حامیان این دو برخوردارند. توهم برخی جریانهای داخلی نیز این است که میتوانند از تکفیریها استفاده کنند، اما اشتباه میکنند، چرا که تکفیریها از همه سود میبرند و به هیچکس سود نمیرسانند، چون غیر از خود را قبول ندارند.
وی همچنین تصریح کرد: ما در برابر فتنهای قرار داریم که نشانههای اولیه خود را بروز داده و هر اندازه که ما به آن ضربه بزنیم، قدرت خود را به همان نسبت از دست میدهد، ما باید به این رویکرد ادامه دهیم.
نباید در برابر پروژه تجاوزطلبانه تکفیریها سهلانگاری کرد
شیخ نعیم قاسم در پایان خواستار مقابله جدی با خطر تکفیری شد و تصریح کرد: ما از همه میخواهیم که خطر تکفیریها را بزرگنمایی نکنند و در عین حال نسبت به وجود این پروژه تجاوزطلبانه سهلانگاری نکنند. ما همواره باید هوشیار باشیم و وحدت اسلامی و همگرایی را دنبال کنیم تا بتوانیم ضربات متوالی را به این پروژه وارد کرده انشاءالله آن را در لبنان و منطقه بهصورت کامل از بین ببریم.