به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، آنکارا در واکنش به سخنان پاپ اعلام کرد آنچه پاپ گفته است ارتباطی به وقایع تاریخی ندارد. ترکیه سفیر واتیکان را برای توضیح خواستن درباره استفاده پاپ از این واژه احضار کرد.
پاپ در مراسم یکصدمین سالروز کشتار ارامنه در دوران حکومت عثمانی، گفت: در قرن گذشته، خانواده بشری ما با سه تراژدی گروهی و بی سابقه مواجه شد، نخستین آن که به عنوان اولین نسل کشی قرن بیستم به شمار می رود در مورد ارامنه صورت گرفت.
وی افزود دو مورد دیگر از سوی نازیسم و استالینیسم روی داد، در دهه های اخیر نیز قتل عام هایی در کامبوج، رواندا، بوروندی و بوسنی صورت گرفته است.
اما مولود چاووش اوغلو وزیر امور خارجه ترکیه به سخنان پاپ واکنش نشان داد و از او به علت استفاده از واژه نسل کشی انتقاد کرد.
وی در تویتر سخنان پاپ را ادعاهای بی اساس توصیف کرد و مدعی شد؛ نمی توان سخن پاپ را که ارتباطی به وقایع قانونی و تاریخی ندارد، پذیرفت.
وزارت امور خارجه ترکیه نیز در بیانیه ای از سخنان پاپ ابراز ناامیدی کرد و از او به علت نادیده گرفتن درد و رنج های مسلمانان و دیگر گروههای دینی انتقاد کرد و افزود: سخنان پاپ پیام صلح و آشتی و گفتگو را که وی در سفر خود به ترکیه بیان کرده بود نقض کرد.
روزنامه های ترکیه نیز به نوبه خود از سخنان پاپ ابراز نارضایتی کردند. روزنامه جمهوریت نوشت: پاپ به عنوان اولین کسی که به کاخ رفت، واژه نسل کشی را به کار برد.
این روزنامه به این موضوع اشاره داشت که پاپ اولین کسی بود که در ماه نوامبر 2014 از کاخ جدید رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه بازدید کرد.