آداب جالب غذا خوردن در کشورهای مختلف

آداب جالب غذا خوردن در کشورهای مختلف
سه شنبه 10 شهريور 1394 - 12:10

آداب غذا خوردن در فرهنگ های متفاوت معنا و مفهوم خاص خود را دارد به طوری که یک رفتار خاص در کشوری پسندیده و همان رفتار در کشور و فرهنگی دیگر نکوهیده شمرده می شود.

تکیه ندهید، راست بنشینید، با دهان بسته و بی‌صدا غذا بخورید و…جملاتی از این‌ دست را زیاد شنیده‌اید اما خوب و بد این رفتارها نسبی است مثلاً در فرهنگ ما باصدا غذا خوردن خوشایند نیست درحالی‌که این رفتار در ژاپن نوعی تکریم و تشکر از میزبان به‌حساب می‌آید.

تایلند: از چنگال استفاده نکنید

 

در کشور تایلند اگر غذایی که صرف می کنید برنجی است حق استفاده از چنگال را ندارید در غیر این صورت توهین به میزبان تلقی می‌شود. اگر غذا چیزی غیر از برنج بود بسته به شرایط می‌توانید از چنگال استفاده کنید (پیشنهاد می‌کنیم قبل از شروع، به رفتار همراهان خود توجه کنید). در تایلند استفاده از چاقو به‌ طورکلی جزو نبایدهاست.تایلندی‌ها فقط از قاشق و چنگال برای غذا خوردن استفاده می‌کنند.
شیلی: استفاده از چنگال فراموش نشود

در برخی نقاط جهان غذا خوردن با دست نوعی بی‌ادبی به‌حساب می‌آید در شیلی نیز قضیه مرسوم است که از قاشق و چنگال برای خوردن هر نوع غذایی استفاده می‌کنند و اصلاً مهم نیست که خوردن آن با دست راحت‌تر یا دل‌چسب‌تر باشد در هر صورت چنگال فراموش نشود.
ایتالیا: ماکارونی را به قطعات کوچک تقسیم نکنید

اگر قصد سفر به ویتا دولچه ایتالیا را دارید بهتر است به آداب غذا خوردن مردم این شهر احترام بگذارید. ماکارونی را به قطعات کوچک‌تر تقسیم نکنید حتی آن را نصف هم نکنید. به‌جای این کار از چنگال برای خوردن ماکارونی استفاده کنید در ضمن اینکه استفاده از قاشق هم ممنوع است.

چین: غذای خود را تا آخر نخورید

 

در برخی کشورها خوردن غذا تا آخر نشان‌دهنده رضایت فرد از کیفیت غذا است، اما در چین این‌طور نیست.بهتر است مقداری از غذا را در ظرف باقی بگذارید درواقع با این کار نشان می‌دهید که میزبان آن‌قدر سخاوتمندانه برای شما غذا کشیده که شما قادر به اتمام کل آن نبوده‌اید.
مصر: اجازه بدهید دیگران برای شما آب بریزند

 

 اگر در سفر به مصر لیوان‌تان خالی شد توصیه می‌کنیم اجازه بدهید دیگران برای شما آن را پر کنند. این‌یکی از رسوم مصری‌ها است البته شما نیز باید جبران کنید و لیوان شخص دیگری را پرکنید.
اسپانیا: فرو بردن نان در سوپ ممنوع است

 

 یک‌تکه نان تازه در کنار یک‌کاسه سوپ حسابی وسوسه کننده است اما اگر به اسپانیا سفر می‌کنید، بهتر است به خود مسلط باشید و نان را در کاسه سوپ فرو نبرید. اگر این کار را کردید منتظر ریز خنده‌های مردم محلی باشید.
ژاپن: آداب استفاده از چپستیک را رعایت کنید

 

 استفاده از چپستیک آداب خاص خود را دارد که این آداب برگرفته از توصیه‌های بودا است. به‌طور مثال هیچ‌گاه از چپستیک برای انتقال غذا استفاده نکنید، چپستیک را لیس نزنید و اگر قصد غذا خوردن ندارید آن‌ها را به‌طور موازی کنار ظرف خود قرار دهید و چپستیک را در ظرف برنج نکارید (مستقیم در ظرف قرار ندهید.)
تانزانیا: در مورد بوی غذا اظهارنظر نکنید

 

 در بسیاری از مناطق استنشاق بوی غذا و میوه مسئله‌ای نیست اما در تانزانیا تنفس بوی غذا یا میوه یا حتی اظهار نظر مثبت در مورد این بو حرکت ناخوشایندی است و نوعی بی‌احترامی برداشت می‌شود.
فیلیپین: از دست چپ استفاده نکنید

با دست راست غذا بخورید و از دست راست برای برداشتن یا حرکت دادن غذا استفاده کنید. طبق این سنت که برگرفته از قوانین اسلامی است دست چپ ناپاک تلقی می‌شود. این قاعده در اکثر کشورهای مسلمان ازجمله کشورهای خاورمیانه و آفریقا رایج است.
پرتغال: نمک و فلفل اضافی درخواست نکنید

 

 اگر سر میز نمک و فلفل وجود داشت که هیچ، اگر نبود از میزبان درخواست نکنید چراکه پرتغالی‌ها این حرکت را نوعی اعتراض به طعم غذا می‌پندارند.
کره جنوبی: اول بزرگ‌ترها شروع به غذا خوردن کنند

 

یکی از مشخصه‌های فرهنگ کشور کره جنوبی احترام به بزرگ‌ترهاست که بخشی از این احترام سر سفره و میز غذا نمود پیدا می‌کند. اجازه بدهید اول بزرگ‌ترها غذا خوردن را آغاز کنند این حرکت نوعی قدردانی از شأن ایشان است.

دسته بندی ها :
کلید واژه ها :

پربیننده ترین خبرها