به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، به نقل از سایت مغربی "هسپرس"، "محمد سالم ولد السالک" وزیر خارجه منصوب جبهه پولیساریو، در سخنانی در نیویورک، با اشاره به کارشکنی مغرب در مسیر تعیین سرنوشت صحرای غربی، از مقامات بین المللی خواست با اقدام فوری خود مانع آن شوند که این جبهه براساس اتفاق نظر همه اهالی صحرای غربی، بار دیگر علیه مغرب دست به سلاح ببرد.
وی افزود: مردم صحرا با توجه به فقدان پیشرفت در مسیر تعیین سرنوشت خود، دچار ناامیدی و سرخوردگی شدید شده اند زیرا مغرب در این مسیر کارشکنی می کند و به هیچ یک از توافقنامه هایی که با نظارت سازمان ملل منعقد شده و شورای امنیت آن را تایید کرده است، پایبند نیست؛ بنابراین شرایط و حقایق ایجاب می کند که جبهه پولیساریو از ادامه هرگونه همکاری در این مناقشه خودداری کند.
سالک با بیان این که اگر اوضاع این گونه ادامه یابد، جبهه پولیساریو گزینه ای جز به دست گرفتن سلاح،نخواهد داشت، گفت: دولت جمهوری دموکراتیک عربی صحرا سال هاست که از ملت خود می خواهد که صبر پیشه کنند، اما دیگر به سازمان ملل و نماینده ذی ربط آن در این زمینه اعتماد ندارد زیرا پیشرفتی در این پرونده دیده نمی شود.
وی گفت: پولیساریو همواره برای تضمین صلح و ثبات و حرکت به سوی برقراری همه پرسی برای تعیین سرنوشت ملت صحرای غربی تلاش می کند، اما پس از گذشت 24 سال هنوز این امر محقق نشده است زیرا مغرب همواره از اجرای توافقنامه های امضا شده خودداری می کند و شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در این زمینه قاطع نیست.
این مسئول پولیساریو در پایان خاطرنشان کرد که موضع فرانسه در قبال مساله صحرای غربی، به تاخیر در حل و فصل این مساله کمک می کند و به مغرب اجازه می دهد قوانین بین المللی را به سادگی نقض کند.
صحرای باختری منطقهای به وسعت 226 هزار کیلومتر مربع و 267 هزار نفر جمعیت مسلمان در شمال غرب آفریقا است که از هنگام خروج استعمار اسپانیا از منطقه در سال 1975 میلادی، از نظر سیاسی در حالتی بحرانی و بلاتکلیف به سر میبرد.
با خروج استعمار اسپانیا، "جبهه مقاومت پولیساریو" در صحرای باختری اعلام استقلال کرد و نام "جمهوری دموکراتیک عربی صحرای باختری" را بر آن نهاد، اما دولت مراکش با تاکید بر اینکه صحرای باختری بخشی از خاک این کشور است، همه منطقه را به اشغال خود درآورد، به گونهای که هم اکنون یک سوم خاک صحرای باختری شامل نواحی مرکزی تا مرزهای الجزایر و موریتانی در اختیار جبهه پولیساریو قرار دارد و باقی مناطق مجاور مغرب در سالهای متمادی تحت کنترل این کشور قرار دارد.
پس از مدتها درگیری نظامی بین دو طرف که به مهاجرت بیش از نیمی از جمعیت حدود نیم میلیون نفری صحرا منجر شد، سازمان ملل در سال 1991 میلادی برای حل این مساله فعال شد و از آن زمان تاکنون حالت "نه جنگ، نه صلح" در منطقه وجود دارد.