به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم این دیپلمات نه چندان شناخته شده سعودی، دست پرورده سیاستمدارکهنه کاری به نام بندربن سلطان است که با حمایت های پنهان و آشکار آمریکایی ها پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرد تا امروز به عنوان یکی از مجریان و حامیان تجاوز، مبلغ و مشوق کشتار مردم بیگناه یمن و مجری پنهان سیاست های صهیونیسم در منطقه باشد.
از عادل جبیر به عنوان مزدور و جیره خوار تمام عیار دستگاه اطلاعات آمریکا و مطیع و فرمانبر بی چون و چرای ولی نعمت خود آل سعود یاد می شود و درواقع این دو ویژگی شخصیت وزیر خارجه رژیم سعودی را شکل داده است.
" حرمه" روستايي در حومه شهر المجمعه عربستان سعودي زادگاه عادل بن احمد بن جبير که در سال 1962 ميلادي در اين روستای فاقد آب و برق بود به دنيا آمد و در كنار شش برادر بزرگ شد، در حالي كه مهم ترين تفريح و سرگرمي آنها شتر سواري و شكار سوسمار و ملخ بود!
پدرش ابتدا در شركت آرامكو كار مي كرد اما دست تقدير باعث شد جبير همراه خانواده به يمن برود، همان كشوري كه حدود 50 سال بعد از واشنگتن عليه آن اعلام جنگ و تجاوزكری كرد.
"از عادل جبیر به عنوان مزدور و جیره خوار تمام عیار دستگاه اطلاعات آمریکا و مطیع و فرمانبر بی چون و چرای ولی نعمت خود آل سعود یاد می شود و درواقع این دو ویژگی شخصیت وزیر خارجه رژیم سعودی را شکل داده است."
وی در اين تجاوزگری از افرادي چون جرج بوش پدر و پسر، راسمفلد و ديك چني كه با اموال سعودی و ديگر متحدان منطقه اي اش عليه عراق اعلام جنگ كردند، تقليد كرد.
جبير از يمن به آلمان رفت، اما تحول واقعي در زندگي او زماني بود كه پدرش براي كار در رايزني فرهنگي سفارت سعودي، به آمريكا رفت. تحصيلات ابتدايی جبير در يمن بود و مرحله بعدي تحصيلات وي در آلمان و سپس آمريكا. وي در آمريكا اقتصاد و علوم سياسي و روابط بين الملل خواند.
عادل پس از آنكه تحصيلات پايه خود را در آلمان گذراند به آمريكا رفت و مدرك كارشناسياش را در دو رشته اقتصاد و علوم سياسي از دانشگاه شمال تگزاس و مدرك كارشناسي ارشد را در رشته روابط بينالملل از دانشگاه جورج تاون واشنگتن دريافت كرد.
بندربن سلطان ولی نعمت عادل بن جبیر
وي در آمريكا به واسطه ولي نعمت خود (بندر بن سلطان) مسئوليت هايي در سفارت سعودي در واشنگتن برعهده گرفت و به اين ترتيب سمت هايي چون دستيار سفير عربستان سعودي در واشنگتن،سخنگوي سفارت عربستان سعودي در واشنگتن، عضو هيئت نمايندگي عربستان سعودي در مقر دائم سازمان ملل متحد در نيويورك، مشاور سياست خارجي ملك عبدالله پادشاه وقت عربستان سعودي وسفير عربستان سعودي در واشنگتن را عهده دار شد.
تاريخ گواه است كه يكي از اجداد اين وزير سعودي پس از به قتل شخصي در يك نزاع ، از حومه طائف به منطقه المضيق گريخت و براي تصدي سمت چوپاني گوسفند و شتر به نجد نزد ابن بصيص رئيس قبيله مطير رفت اما فورا شايستگي خود را در اين شغل ثابت كرد و به همين علت بيوه اين شيخ را به عقدش در آوردند و بعد در منطقه خود سرشناش شد.
بن جبير نيز در 49 سالگي با يك بيوه زن اردني ازدواج كرد. درحالی که زندگی او تا قبل از ازدواج و تا سال 2009 به قصرش در ويرجينيا در نزديكي واشنگتن دي سي محصور بود.
آمریکا حامی ابن جبیر برای تصدی پست سفارت سعودی در واشنگتن
بن جبير با فرصت طلبي و مهارت در مدت كوتاهي توانست با حمايت آمريكايي ها به بندر بن سلطان سفير جنجالي وقت سعودي در آمريكا نزديك شود.
رابطه بندر با خانواده بوش و نو محافظه كاران و لابي صهيونيسم در آمريكا معروف بود امري كه باعث شد بن جبير كانديداي تماس با دستگاه هاي جاسوسي آمريكا و به عنصر اساسي در هماهنگي روابط بين عربستان وهابي و مراكز تصميم گيري آمريكايي تحت كنترل وسيطره صهيونيست ها تبديل شود و حتي كار به جايي رسيد كه وي به طور مستقيم با سازمان جاسوسي ايباك و مقام ها و مسولان رژيم صهيونيستي هماهنگي برقرار مي كرد.
"بن جبير با فرصت طلبي و مهارت در مدت كوتاهي توانست با حمايت آمريكايي ها به بندر بن سلطان سفير جنجالي وقت سعودي در آمريكا نزديك شود."
روزنامه صهيونيستي جروزالم پست در اين خصوص مي نويسد: بن جبير از ابتدای دهه نود عامل هماهنگی با گروه های يهودی از جمله سازمان ايباك، بود و با يوسي بيلين وزير وقت رژيم صهيونيستي ديدار كرد.
صرف نظر از اتهام ابن جبیر از سوی برخی محافل سعودی به برخی مسایل مالی با همکاری با مایکل تبروزلو دوست آمریکایی اش و صاحب شرکت روابط عمومی "کوروس" که دهها میلیون از اموال پترودلار سعودی را هزینه تبلیغات رسانه ای خود برای بهبود چهره عربستان در محافل امریکایی کرد که بسیاری این تبلیغات را شکست خورده توصیف کردند، عادل الجبیر از طرفداران حمله امریکا به عراق بود و سخنگوی سفارت عربستان در واشنگتن برای توجیه اقدام عربستان در جلب ارتش 30 کشور ضد عراق است در حالی که تا دو سال قبل از آن ، عراق مهمترین هم پیمان عربستان در منطقه برای مقابله با انقلاب اسلامی ایران بود.
و از آنجایی که وی توجیه مزدوری نظام عربستان برای امریکا را به خوبی می داند در سال 1999 مدیر دفتر رسانه ای عربستان در امریکا با حفظ موقعیتش در سفارت شد.
نزدیکی وی به ملک عبدالله (که در آن زمان ولیعهد بود به رغم آنکه به سبب بیماری ملک فهد و ناتوانی وی در اداره امور، حاکم واقعی کشور بود) سبب شد تا بنا به توصیه امریکایی ها و بندر بن سلطان در سال 2004 مشاور ویژه ولیعهد شود و سپس در سال 2005 وزیر مشاور دیوان شاهی گشت.
طرح های آمریکایی عامل قدرت گرفتن ابن جبیر
از این رو بسیاری بر این باورند که عامل قدرت گرفتن ابن جبیر و توجه خانواده حاکم در عربستان به وی علی رغم وجود افراد بسیاری که از وی بهتر و تواناتر بودند، وجود طرفها و طرحهای امریکایی است که خارج از جناح بندی های داخل خاندان حاکم سعودی بودند. از این رو وی به دلایلی که امریکایی ها و آل سعود می دانند، دلایلی در حد اتهام وی به مزدوری، شخصی تحمیل شده و غیر قابل قبول است،... و البته در این خصوص ممکن است با این افراد توافق نداشته باشیم زیرا بر این باوریم که کل نظام ال سعود چهره دیگری از مزدوری و وابستگی درمنطقه ما در کنار رژیم صهیونیستی است.
سعود الفیصل در پایان تصدی وزارت خارجه که 40 سال به درازا انجامید ، به شدت دچار شکست شد و نتوانست سیاست خارجه عربستان را نجات دهد.
پس از آنکه بندر بن سلطان وظیفه اطلاعاتی و سپس امنیت ملی عربستان را پس از حوادث 11 سپتامبر و اشغال افغانستان و عراق به عهده گرفت، ترکی فیصل صهیونیستی سعودی دیگری که ریاست دستگاه استخباراتی عربستان و سفارت ال سعود در لندن را به عهده داشت، به عنوان سفیر ریاض در واشنگتن تعیین گشت. وی فقط 15 ماه در سمت خود باقی ماند زیرا بندر بن سلطان و عادل بن جبیر هماهنگ کنندگان اصلی روابط عربستان و امریکا بودند و این امر خشم ترکی فیصل را برانگیخت.
استعفای ترکی الفیصل زمینه را برای عادل جبیر فراهم آورد تا به سفیر عربستان در نزد قوی ترین حامی رژیم سعودی تبدیل شود. گفته می شود آمریکا پس از مشورت با بندر که در آن زمان مشغول ویران کردن عراق و اعزام عناصر انتحاری و تسلیحات و مواد منفجره به این کشور بود، عادل جبیر را برای تصدی این پست پیشنهاد کرد.
"آمریکا پس از مشورت با بندر که در آن زمان مشغول ویران کردن عراق و اعزام عناصر انتحاری و تسلیحات و مواد منفجره به این کشور بود، عادل جبیر را برای تصدی پست سفارت عربستان در واشنگتن پیشنهاد کرد."
در سال 2006 عادل بن جبیر به عنوان سفیر عربستان در واشنگتن تعیین شد. این خبر عربستانی ها و دیگران را شگفت زده کرد زیرا جبیر هیچگونه پست سیاسی نداشت و در مذاکرات بین الملل تا کنون مشارکت نکرده بود. در آن زمان برخی از افراد ساده لوح و رسانه های مزدور رژیم سعودی از این اقدام استقبال کرده و آن را یک تحول دمکراتیک و پایان یافتن تسلط افراد قبیله آل سعود بر مراکز مهم قدرت دانستند.
از آنجایی که این مرد هیچ ویژگی مثبت و هنری و تاریخ شناخته شده ای ندارد ، به همین دلیل باید مورد توجه قرار می گرفت و از او یک قهرمان ساخته می شد. در سایه انتشار ایران هراسی از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی و مزدوران عرب آنها پس از جنگ ژوئیه 2006 و شکست صهیونیست ها در از بین بردن مقاومت و همچنین شکست جنگ داخلی طائفه ای در عراق در سالهای 2005 – 2007 و بحران هسته ای ایران که از سال 2007 شدت گرفت ، نمایش تلاش ایران برای ترور ابن جبیر و انفجار سفارت عربستان در واشنگتن به راه افتاد. قهرمان این نمایشنامه یک تاجر مواد مخدر آمریکایی ایرانی الاصل با هزینه 1.5 میلیون دلار برای هر دو عملیات یاد شده بود . البته آنگونه که آمریکا و عربستان مدعی شدند.!
دِین عادل بن جبیر به سعودی ها
عادل بن جبیر خود را مدیون آل سعود می داند که او و خانواده اش را از شترچرانی و شکار مگس ها نجات دادند تا به عنوان اولین وزیر خارجه خارج از گردونه خاندان حاکم بر عربستان تبدیل شود. او به دشمنی با جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان شهرت یافته است زیرا این دو همانند خاری در گلوی اربابان آمریکایی و سعودی اش بشمار می روند.
پس از مرگ ملک عبدالله و بازگشت حاکمیت به شاخه السدری در خاندان سعودی و پیدایش نسل سوم آنها سعود الفیصل به عنوان یک شخصیت بسیار سنت گرا و محافظه کار مانعی بر سر راه تحول در سیاست خارجی عربستان بشمار آمد و به دنبال آن برخی از دیگر شخصیت های سعودی مانند متعب بن عبدالله و مقرن بن عبدالعزیز به حاشیه رانده شدند. این سیاست بر اساس برنامه و طرحهای آمریکا به سوی چالش و تنش بیشتر روی آورد . این سیاست هم اکنون توسط جوانانی اداره می شود که هیچ تجربه ای در حکمرانی و روابط میان کشورها و قدرتها ندارند.
سعود الفیصل در پایان تصدی وزارت خارجه که 40 سال به درازا انجامید ، به شدت دچار شکست شد و نتوانست سیاست خارجه عربستان را نجات دهد. این سیاست در برابر ایستادگی محور مقاومت و تحولات سیاسی در منطقه و شکاف برداشتن طرح غرب در مهار جنبش های آزادیبخش و جنبش های مردمی رو به فروپاشی گذاشت. در این میان عربستان و بردارانش در حوزه خلیج فارس در دور زدن قیامهای مردمی و منحرف کردن فرآیند آن نقش برجسته ای ایفا کردند تا انقلابهای مردمی تاج و تخت آنها را تهدید نکند.
سیاست مبتنی بر لاف وگزاف وزارت خارجه عربستان و تغییر یافتن چهره های دایناسوری سابق ( هر چند برخی از پست ها همچنان در اختیار همان دایناسورها باقی ماند ) و بر سر کار آمدن نسل سوم با تصدی پست وزارت خارجه توسط یکی از افراد خاندان حاکم اصطکاک می یافت. در واقع اگر این پست به یکی از افراد خاندان حاکم سپرده می شد آینده ژنرال کوچولو به خطر می افتاد زیرا وی هم اکنون در صدد به چنگ آوردن حکومت و کنار زدن عموزاده ها و فرزندان آنها است. او با به قدرت رسیدن پدرش به حاکم عربستان تبدیل شده است.
عادل بن جبیر تضمین کننده تندروی های جانشین ولیعهد
در واقع انتخاب عادل جبیر در فوریه 2015 به عنوان وزیر خارجه تضمین کننده دنباله روی وی از ژنرال کوچولو است. عادل جبیر در قاموس رژیم سعودی چیزی جز فرزند یک شترچران نیست و گوشت و پوست او و خانواده اش از صدقه سری آل سعود است.
عادل جبیر در قاموس رژیم سعودی چیزی جز فرزند یک شترچران نیست و گوشت و پوست او و خانواده اش از صدقه سری آل سعود است.
این دنباله روی با ماموریت اعلام جنگ علیه یمن نمایان شد. در واقع تجاوز به یمن طرح ویژه محمد بن سلمان است و هدف از آن بر اساس محاسبات اشتباه آل سهود مبدل شدن محمد بن سلمان به آیزنهاور سعودی! است. او بدین ترتیب دنباله روی بی چون و چرای تیم حاکم بر ریاض از واشنگتن و لابی صهیونیست را به اثبات رساند.
در واقع تصمیم به از بین بردن کشورهای عرب مخالف سلطه جویی صهیونیست ها و همچنین نظامهای حاکم بر آنها یک تصمیم آمریکایی صهیونیستی است و به همین دلیل کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و رژیم های خاندانهای پادشاهی و دیکتاتورهای نظامی دنباله رو واشنگتن در منطقه چاره ای جز پیروی از واشنگتن و تل اویو نداشتند. آنها از این تصمیم خود به عنوان طرح مقابله با به اصطلاح سیاست توسعه طلبانه ایران و فراماسونری شیعه نام بردند.
"تصمیم به از بین بردن کشورهای عرب مخالف سلطه جویی صهیونیست ها و همچنین نظامهای حاکم بر آنها یک تصمیم آمریکایی صهیونیستی است و به همین دلیل کشورهای عرب حوزه خلیج فارس و رژیم های خاندانهای پادشاهی و دیکتاتورهای نظامی دنباله رو واشنگتن در منطقه چاره ای جز پیروی از واشنگتن و تل اویو نداشتند."
البته برخی از کشورهای منطقه مانند پاکستان و ترکیه و حتی مصر در این خصوص با عربستان اتفاق نظر ندارند و با عدم پیروی از رژیم سعودی به خود و ملت ها و تاریخ های خویش احترام گذاشتند.
اما در ارتباط با عادل جبیر برخی او را نفوذی آمریکا در ساختار رژیم سعودی می دانند. هر چند بسیاری از حکمرانان آل سعود مزدور تمام عیار آمریکا و صهیونیست ها هستند که به دلیل لغزش های اخلاقی به سادگی از آنها باج خواهی می کنند. لغزش هایی که حاصل حضور در کاباره های کشورهای غربی و کشمکش بر سر قدرت و چگونگی تقسیم درآمدهای نفت است.
عادل الجبیر که به گفته واشنگتن پست از دشداشه های قوم خود به عنوان پرچم سفید آنها در برابر دوستان آمریکایی شان یاد می کند، اولین ماموریت وی ایجاد هماهنگی با رژیم صهیونیستی و بهبود کامل روابط سیاسی با تل اویو پس از دستیابی به هماهنگی های امنیتی با آن است. به گونه ای که هم اکنون بطور علنی و در برابر دوربین های خبرنگاران از وجود روابط میان اسراییل و عربستان سخن به میان می آید که در همین رابطه می تواند به اظهارات شاهزادگان سعودی و نتانیاهو در خصوص وجود روابط و هماهنگی پشت پرده جهت مقابله با به اصطلاح خودشان خطر ایران و پیامدهای توافق هسته ای میان ایران و غرب اشاره کرد.
در همین راستا عادل جبیر در سال 2004 سفر صهیونیست های کنگره آمریکا به عربستان را جهت بهبود بخشیدن به چهره عربستان به دنبال لغزش زبانی ملک عبدالله ترتیب داد که طی آن شاه سابق عربستان گفت: صهیونیسم عامل 95 درصد حملات مسلحانه ای است که در عربستان انجام می گیرد. البته این سفر اهداف دیگری مانند بهبود بخشیدن به روابط رسانه ای با صهیونیست ها را به همراه داشت.
عادل جبیر همانند سران خود یک هسته بحران در دوران حیات رژیم سعودی محافظه کار بشمار می رود به این ترتیب که رژیم باید به محافظه کاری خود پایان دهد زیرا در صورت ادامه دادن به آن موجودیت رژیم در معرض خطر قرار خواهد گرفت.