گزارش اطلاعاتی جدید روسیه درباره "داعش"

گزارش اطلاعاتی جدید روسیه درباره
پنج‌شنبه 9 ارديبهشت 1395 - 12:18

ستاد کل ارتش روسیه در گزارشی جدید اعلام کرد، تعداد عناصر مسلح گروه تروریستی داعش در سوریه و عراق به 33 هزار نفر می رسد.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم سرلشکر "سرگئی آفاناسیف" از مسؤولان ستاد کل ارتش روسیه که سازمان اطلاعات وزارت دفاع روسیه را هم تشکیل داده است، در حاشیه پنجمین کنفرانس بین المللی امنیت در مسکو، به خبرنگاران گفت تعداد عناصر داعش در عراق 19 هزار نفر و در سوریه حدود 14 هزار نفر است.
این مقام نظامی روس خاطرنشان کرد که تروریستها، جنگ افزارهایی همچون تانک، نفربرهای زرهپوش، و سامانه های ضد تانک مخصوصا سامانه های مربوط به پدافند هوایی از جمله سامانه های قابل حمل در اختیار دارند.
روسیا الیوم به نقل از افاناسیف افزود: از جمله منابع تأمین مالی تروریستها، درآمد حاصل از قاچاق نفت و آثار باستانی است افزون بر این، تروریستها از شهروندان و مردم محلی و بازرگانان (مناطق اشغال شده) مالیات می گیرند.
افاناسیف در تحلیل فعالیت گروه تروریستی داعش در سوریه تأکید کرد که برخی کشورها با توسل به نیروهای نظامی، سعی در ابراندازی بشار اسد، رئیس جمهور سوریه دارند.
این مقام نظامی روس خاطرنشان کرد: سرکرده های داعش و دیگر گروههای تروریستی می کوشند مانع اجرای توافقنامه آتش بس بین دمشق و مخالفان مسلح شوند. 
وی افزود: تروریستها تلاش می کنند با توسل به اقدامات تحریک آمیز، روند آشتی بین طرفهای بحران سوریه را به هم بزنند. آنها برای رسیدن به این هدف، هم نیروهای دولتی و هم نمایندگان مخالفان میانه رو را که به روند حل مسالمت آمیز بحران پیوسته اند مورد حمله قرار می دهند.
افاناسیف خاطرنشان کرد که این وضعیت، نتیجه سیاستهای دوگانه برخی کشورهایی است که برای براندازی حکومت سوریه به گروههای تروریستی متوسل شده اند.
وی با اشاره به مراکز تجمع داعش در لیبی، تعداد عناصر این گروه تروریستی در این کشور را بیش از 6 هزار نفر برآورد کرد.
این افسرعالیرتبه اطلاعاتی روس گفت که تروریستها توانسته اند در این منطقه جای پایی برای توسعه نفوذ خود در کل منطقه به دست بیاورند. وی افزود: تروریستهای داعش همچنان منطقه ای را در سواحل دریای مدیترانه در اطراف شهر سرت به طول 250 کیلومتر رد اشغال خود دارند.
افاناسیف گفت که تروریستهای داعش می کوشند مانع احیای نهادهای دولتی در لیبی شوند و برای این منظور دست به عملیات تحریک آمیز، تخریب میادین نفت و گاز و وارد آوردن خسارتهای مادی به گروههای مسلح دیگر که رو در روی این گروه ایستاده اند، می زنند.
وی تأکید کرد که این گروه تروریستی سعی می کند ضمن جذب قبایل محلی، دیگر کشورهای منطقه را هم در بحران لیبی درگیر کند.
این افسر اطلاعاتی روس در همین راستا به وجود حامیان مالی بزرگی که به این گروه تروریستی در لیبی کمک می کنند اشاره کرد و گفت که وجود همین منابع مالی به داعش امکان داده است بیش از چهار هزار عنصر افراطی را از لیبی، تونس و مصر جذب کند.
وی همچنین متذکر شد که عناصر داعش در کشورهای مختلف منطقه، حملات تروریستی بزرگی را مرتکب شده اند که بازتابهای وسیعی در کل جهان داشته است.
افاناسیف افزود اقدامات تروریستها در تونس، کاهش 30 درصدی (معادل 500 میلیون دلار) درآمد این کشور از بخش گردشگری را در پی داشته است که این امر، خود باعث وخامت هرچه بیشتر اوضاع اقتصادی و اجتماعی در این کشور شده است.

خطر شکل گیری "تروریسم جهانی" در افریقا
افاناسیف به خطر گروه تروریستی افراطی "بوکوحرام" در نیجریه اشاره کرد و گفت این گروه بیش از هشتاد هزار نفر عنصر دارد مضاف بر اینکه "داعش" برای حمله به مناطق غیر عربی در افریقا از این گروه استفاده می کند.

208

پربیننده ترین خبرها