به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، سازمان خبرنگاران بدون مرز در تازه گزارش خود در سال 2016 وضعیت رسانه ها در پنج کشور عربی از جمله بحرین را "بحرانی" اعلام و تأکید کرد این کشورها در انتهای جدول آزادی رسانه ها قرار دارند.
در گزارش خبرنگاران بدون مرز در سال 2016 درباره آزادی رسانه ها در جهان، که به موارد شدید نقض آزادی رسانه ها و آزادی مطبوعات ازسوی برخی از کشورها اشاره شده است، جایگاه کشورها در زمینه آزادی مطبوعات را بیان می کند و به میزان آزادی مطبوعات در 180 کشور در سراسر دنیا اشاره کرده است.
در این گزارش آمده است با توجه به امتیاز 19.8 در اروپا، به نظر می رسد این قاره همچنان در صدر مناطق آزاد جهان برای مطبوعات قرار دارد و پس از آن قاره آفریقا با امتیاز 36.9 قرار دارد. اما قاره های امریکای شمالی و جنوبی با مجموع امتیاز 37.1 در جایگاه سوم و آسیا با 43.8 در جایگاه چهارم و اروپای شرقی و آسیای میانه با امتیاز 48.4 در جایگاه پنجم قرار دارند. در پایان این فهرست منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با امتیاز 50.8 قرار گرفته است که در این منطقه همچنان خبرنگاران و فعالان رسانه ها از انواع فشارها رنج می برند.
کریستوف دیلوار دبیرکل سازمان خبرنگاران بدون مرز در این باره گفت: متأسفانه مشاهده می شود شمار زیادی از مقامات کشورهای سراسر جهان به دیده تردید به فعالیت قانونی رسانه ها می نگرند و به طور کلی فضایی که خوف و رعب بر آن سایه افکنده باشد، منجر بیزاری فزاینده نسبت به تکثر گرایی (پلورالیسم) خواهد شد و در نتیجه کشورها با فیلتر کردن و منع فعالیت رسانه ها به پرتگاه نگرش سلطه طلبانه و سلب آزادی ها سوق داده خواهند شد. از سوی دیگر، این امر به واگذاری بخش خصوصی در راستای منافع دولت ها منجر خواهد شد.
یادآور می شود که سازمان خبرنگاران بدون مرز از سال 2002 تاکنون سالانه گزارشی درباره آزادی بیان در سراسر جهان منتشر می کند و در آن به میزان آزادی روزنامه نگاران در 180 کشور جهان اشاره می شود. از جمله معیارهای این سازمان در این گزارش، چند صدایی، استقلال رسانه ها، فضای کار، قوانین، شفافیت، زیرساخت ها و نقض حقوق فعالان رسانه است.
216-211-9