اختلاف مذهبی؛ سلاح سیاسی اعراب علیه ایران

اختلاف مذهبی؛ سلاح سیاسی اعراب علیه ایران
سه شنبه 11 خرداد 1395 - 21:43

بیروت(العالم) - شرکت کنندگان در کنفرانس " اعراب و ایران در برابر چالش های منطقه ای، فرصت ها و افق های همکاری" در بیروت پایتخت لبنان ، اختلاف مذهبی را سلاح سیاسی برخی کشورهای عربی علیه ایران ارزیابی کردند.

به گزارش خبرنگار شبکه خبری العالم، در این کنفرانس دکتر "عدنان السید حسین" رییس دانشگاه لبنان طی سخنانی از اینکه عده ای، ایران را به جای رژیم صهیونیستی برای اعراب خطرناک می دانند، انتقاد کرد. 
وی در ادامه ضرورت ایجاد ثبات در روابط ایران و کشورهای عربی را مورد تاکید قرار داد و تشکیل نظام منطقه ای باثبات را خواستار شد.   
"طلال سلمان" مدیر مسئول روزنامه السفیر نیز در طی سخنانی در این کنفرانس گفت: برخی از حکام و رژیم های عربی به خاطر اینکه با یکدیگر یا ایران و یا با ملت هایشان درگیر هستند، فرصت برای همکاری عربی - ایرانی را از دست داده و یا به خاطر ترس از آمریکا یا رژیم صهیونیستی و یا ناتوانی از تصمیم گیری، افق این نوع همکاری را می بندند. 
وی همچنین استفاده از اختلافات مذهبی به عنوان سلاح سیاسی علیه ایران از سوی برخی اعراب را مذموم برشمرد و آن را در راستای منحرف ساختن اذهان از نبرد با رژیم صهیونیستی به عنوان دشمن واقعی تمام اعراب، مسلمانان و مسیحیان دانست.   
دکتر "عبد الحلیم فضل الله" رییس مرکز مشورتی پژوهش ها و اسناد لبنان نیز گفت: همکاری و همبستگی عربی - ایرانی راهکار و همچنین سرنوشت ماست، چه اینکه ایران عمق اسلامی جهان عرب و یکی از دروازه های آن به طرف اقتصادهای آسیایی رو به پیشرفت است.
وی افزود: جهان عرب نیز عمق تمدنی ایران و دروازه آن برای همسویی با مسائل حیاتی و مبارزاتی بزرگ است و به همین دلیل برای گذر از این مرحله حساس از تاریخ که اکنون با آن مواجه ایم همکاری میان طرفین بیش از پیش ضروری می نماید.  
دکتر "طلال عتریسی" کارشناس لبنانی نیز در این کنفرانس گفت: این کنفرانس به روابط ایرانی - عربی در فضای بسیار پیچیده فعلی می پردازد که بی سابقه است چه اینکه تمام اعراب با ایران مشکل ندارند، بلکه این عربستان سعودی است که با ایران مشکل دارد، که باید آن را حل نمود.  
"منیر شفیق" از اساتید دانشگاه لبنان نیز طی سخنانی گفت: روابط کشورهای عربی، ترکیه و ایران باید مبتنی بر برادری اسلامی، وحدت امت و پرهیز از درگیری باشد.
وی توافق ایرانی- ترکی - سوری - سعودی - مصری را تا رسیدن به توافق با دیگر کشورهای عربی و روسیه برای حل مشکلات منطقه ضروری دانست.
دکتر "شربل نحاس" وزیر سابق لبنانی نیز گفت: ایران یک کشور است، اما اعراب انسان هایی متفاوت با یکدیگر هستند.
وی به روابط لبنان و ایران پرداخت و افزود: منافع دو کشور در صحنه منطقه بسیار عظیم است. 
دکتر "مسعود اسد اللهی" از ایران هم در سخنانی گفت: دیدگاه عربستان سعودی نسبت به منطقه و همچنین امکانات مالی، نفوذ مذهبی و ائتلافش با آمریکا و رژیم صهیونیستی مانع اصلی مسیر رشد روابط عربی - ایرانی در زمان حاضر می باشد.   
وی افزود: عادی سازی روابط ایران و عربستان در شرایط کنونی به خاطر لجاجت آل سعود امکان پذیر نیست، اما به هر شکل باید برای رفع تنش و جلوگیری از بهانه تراشی سعودی جهت ایجاد فتنه مذهبی تا حد امکان کوشید.   
اسد اللهی تاکید دائمی بر مساله فلسطین به عنوان مساله اصلی ملت های منطقه برای جلوگیری از سوء استفاده رژیم صهیونیستی و آمریکا از اختلاف میان کشورهای اسلامی، تقویت موقعیت مصر در جهان عرب، حمایت از نظام سوریه و یکپارچگی آن و همچنین محور مقاومت در منطقه را خواستار شد.   
دکتر "محمد ایرانی" سفیر سابق ایران در لبنان نیز، مداخله غرب در منطقه از هنگام جنگ جهانی دوم تا زمان حاضر و تلاش برای ایجاد فتنه و جنگ میان کشورهای آن را تقبیح کرد.
دکتر "حلمی الشعراوی" مقاله دکتر "سمیر امین" درباره ایران و مشرق عربی را قرائت کرد که در آن گفته شده، ایران زودهنگام توطئه های غرب را دریافت و در برابر آن ایستاد، لذا باید از مواضع آن در سوریه و عراق حمایت کرد.
وی هدف کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس از ایجاد تنش در برخی از کشورهای عربی را تضعیف نقش ایران در منطقه دانست و بر ضرورت مقابله با چالش های عصر حاضر از طریق همبستگی میان ملت ایران و ملت های عربی به هدف خنثی سازی استراتژی آمریکا در سوریه تاکید نمود.
دکتر "عدنان منصور" وزیر امور خارجه اسبق لبنان نیز طی سخنانی در این کنفرانس، درباره نقش سیاست های غربی گفت: هدف کشورهای غربی، غرق کردن منطقه در هرج و مرج، فتنه و بحران است تا قادر به تحقق استقلال و رشد نباشند.
دکتر "مصطفی زهرانی" نیز مقاله "صادق خرازی" را درباره سیاست آتی آمریکا که مبتنی بر سیطره بر جهان از طریق جهانی سازی است، قرائت کرد.
این کنفرانس با همکاری مرکز مشورتی پژوهش ها و اسناد لبنان، دانشگاه لبنان، روزنامه السفیر، موسسه مطالعات اندیشه سازمان نور، مرکز پژوهش های سیاسی و بین المللی، مرکز عربی پژوهش های راهبردی و مجله عربی علوم سیاسی برگزار شد.
این کنفرانس با حضور بیس از 50 شخصیت از ایران و کشورهای عربی به مدت سه روز دربیروت ادامه خواهد یافت. 

206-201-9

پربیننده ترین خبرها