العالم - آمریکا
فایننشال تایمز در گزارشی نوشت: در پی حصول توافق هستهای میان ایران و کشورهای 1+5، برخی تحریمهای اقتصادی علیه این کشور لغو شد و شرکتهای خارجی زیادی برای سرمایهگذاری و مشارکت اقتصادی در ایران اعلام آمادگی کردند.
در این میان، سرمایهگذاری در صنعت نفت ایران توجه شرکتهای بزرگ انرژی را به خود جلب کرد؛ اما باوجود سابقه طولانی همکاریهای ایران و بریتیش پترولیوم (بیپی)، این شرکت بزرگ انگلیسی برای سرمایهگذاری در پروژههای نفتی ایران چندان ابراز تمایل نکرد.
در مقابل، دو رقیب بزرگ اروپایی بریتیش پترولیوم شامل "رویال داچ" هلند و "شل" فرانسه قراردادهای بزرگ سرمایهگذاری با ایران امضا و شرکتهای انرژی دیگری نیز از سراسر جهان برای مشارکت در توسعه صنایع نفت و گاز ایران اعلام آمادگی کردند ؛ اما بریتیش پترولیوم پیروزی انتخاباتی "دونالد ترامپ"، رئیس جمهور منتخب آمریکا، را یک عامل بازدارنده برای فعالیت تجاری خود در ایران ارزیابی کرده است.
کارشناسان بریتیش پترولیوم معتقدند در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، امکان برهم خوردن توافق هستهای و یا ازسرگیری مجدد رفتار خصمانه آمریکا علیه ایران وجود دارد و به همین دلیل احتمال تحریمهای مجدد این کشور از سوی آمریکا دور از ذهن نیست.
شرکت بریتیش پترولیوم فعالیت خود را در ایران در سال 1908 آغاز کرد و انتظار میرفت این شریک قدیمی پیش از سایر رقبا برای مشارکت تجاری در پروژههای نفتی ایران اعلام آمادگی کند. با این وجود، این شرکت انگلیسی در هیچکدام از مناقصههای بزرگ صنایع نفتی ایران برای توسعه میادین جنوبی این کشور مشارکت نکرد و به گفته مقامات این شرکت در آینده نیز هیچ برنامهای برای رقابت با توتال و شل در ایران ندارد.
منابع نزدیک به بریتیش پترولیوم اعلام کردند: دلیل این تصمیم فقط تضمین تجاری است. شرکت باید درمورد نحوه بازگشت سود و تضمین بلندمدت مشارکت تجاری اطمینان کافی داشته باشد. بریتیش پترولیوم گزینههای سرمایهگذاری فراوانی در دیگر نقاط جهان دارد که بازگشت سود آن در کوتاه مدت و بلند مدت تضمین شده است.