العالم ـ ایران
ناصر حضرتی خاطرنشان کرد: این تخصیص در قالب اسناد خزانه 2 ساله و در راستای اجرای تبصره 36 قانون اصلاحی بودجه سال جاری کل کشور اختصاص یافته است.
وی اضافه کرد: هزار و 500 میلیارد ریال از این میزان مربوط به طرح های اجرایی در آذربایجان غربی، حدود 840 میلیارد ریال مربوط به وزارتخانه ها و دستگاه های ملی مسئول، 500 میلیارد ریال مربوط به طرح های اجرایی در آذربایجان شرقی و 160 میلیارد ریال نیز مربوط به استان کردستان است.
وی اظهار کرد: تهیه طرح های جامع مقابله با بیابان زایی، توسعه روش های نوین آبیاری، باروری ابرها، اجرای طرح جامع زراعت، اجرای شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در پایاب سد نوروزلو، احداث سد چپرآباد، مرمت و بازسازی تأسیسات آبی، انتقال پساب تصفیه خانه ارومیه به دریاچه، لایروبی رودخانه های منتهی به دریاچه و اقدام های مربوط به اطلاع رسانی و آگاهی بخشی از جمله بندهایی است که اعتبار اسناد خزانه به آنها اختصاص یافته است.
به گزارش ایرنا، دریاچه ارومیه با طول 140 و عرض 55 کیلومتر وسعتی به اندازه پنج هزار و 200 کیلومترمربع را در شمالغرب کشور به خود اختصاص داده است که البته امروزه از این میزان پهنه آبی خبری نیست.
مشکلات دریاچه ارومیه در دولت های نهم و دهم مورد بی توجهی محض قرار گرفت ولی با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید در سال 92 شمسی احیا دریاچه به صورت عملی آغاز شد.
دکتر حسن روحانی با عمل به وعده انتخاباتی خود، در نخستین جلسه هیات دولت بر بهبود وضعیت دریاچه ارومیه با استفاده از تمام ظرفیت های کشور تاکید کرد و همین امر حسن مطلعی برای فعالیت در این عرصه شد.
در گام های نخست ستاد احیای دریاچه ارومیه تشکیل و اقدام های مطالعاتی برای احیا آغاز شد اما در سریع ترین زمان ممکن طرح های 25 گانه نهایی برای احیای دریاچه ارومیه بر روی میز اعضای ستاد احیا قرار گرفت و این اعضا نیز کارهای عملیاتی خود را برای احیای بزرگترین پهنه آبی داخلی کشور شروع کردند.
انتقال آب بین حوضه ای، تثبیت آب موجود در حوضه دریاچه ارومیه، استفاده از آبیاری های نوین در بخش کشاورزی با توجه به سهم بیش از 90 درصدی این بخش از مصرف آب و فعالیت های فرهنگی، آموزشی و ترویجی از جمله این اقدام های عملیاتی است.
در قالب طرح احیای دریاچه ارومیه قرار است دریاچه ارومیه ظرف مدت 10 سال به سطح تراز اکولوژیک خود یعنی یک هزار و 274 متر از سطح آبهای آزاد برسد.
برای اجرای این طرح در قالب 29 طرح و 101 زیر طرح افزون بر 120 هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است.