بعد از مرگ هم در شبکه‌های اجتماعی زنده بمانیم!

بعد از مرگ هم در شبکه‌های اجتماعی زنده بمانیم!
سه شنبه 31 مرداد 1396 - 21:31

آیا بعد از مرگ دوست دارید شبح دیجیتال شما همچنان در شبکه‌های مجازی پرسه بزند، با دوستان گپی در فیسبوک بزند، عکسی در اینستاگرام بگذارد و کانال تلگرامی خود را به روز کند یا خاطرات سفری دل‌انگیز را مرور کند؟اشتباه نکنید، این داستان علمی- تخیلی نیست؛ همین الان می‌توانید این کار را بکنید و "در دنیای مجازی جاودانه شوید".

العالم - ایران/ اجتماعی

شرکت‌های تازه تاسیس تکنولوژی، سرمایه‌گذاری سنگینی را در این زمینه شروع کرده‌اند و شرکت‌هایی هم که خدمات تشییع و کفن و دفن و ترحیم ارائه می‌کنند، خود را آماده یک تحول اساسی می‌کنند.

اما نسخه دیجیتال شما چگونه زاده می‌شود؟ این شرکت‌ها هر ردپایی که در فضای مجازی از خود باقی گذاشته‌اید، هر چه در شبکه‌های اجتماعی هم‌رسان کرده‌اید، افکار، ایده‌ها، اظهار نظر و عکس‌های شما را جمع‌آوری کرده و با کمک هوش مصنوعی نسخه دیجیتال شما را خلق می‌کند.

به این ترتیب پس از اینکه جان به جان آفرین تسلیم کردید، شبح مجازی شما می‌تواند با نزدیکان و دوستانتان گپ بزند و در ارتباط باشد اما این شاید بیش از همه برای نوادگان شما جالب باشد که می‌توانند شما را در توئیتر یا اینستاگرام دنبال کنند و با شما در ارتباط باشند و ببینند چه فکر می‌کنید.

به نظر می‌رسید علاقمندان به زندگی دیجیتال بعد از مرگ کم نیستند، مثلا تا به حال ۳۷ هزار نفر برای خلق نسخه دیجیتال خود در شرکت "اینتریم " ثبت‌نام کرده‌اند و این شرکت از سال آینده خدمات خود را ارائه خواهد کرد.

برای برخی ممکن است اینکه چنین شبحی مجازی از خود به جا بگذارند زیاده‌روی یا حتی مشمئزکننده باشد اما راه‌های ساده‌تری هم وجود دارد، می‌توانید در وبسایتی ثبت نام کنید و تعدادی پیام باقی بگذارید که پس از مرگتان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شود، البته شاید بهتر باشد پیشاپیش موضوع را به عزیزانتان اطلاع بدهید تا از وحشت قالب تهی نکنند.

اما پای مرگ که وسط می‌آید موضوع مجلس ختم و ترحیم هم مطرح می‌شود، اما آن هم مشکلی نیست، از همین الان می‌توانید مطابق میل خود ترتیب آن را بدهید، مثلا "ربکا دوران"، ۲۸ ساله از الان این کار را کرده و از سوگواران در مراسم ترحیم او پذیرایی خواهد شد.

خانم دوران می‌گوید این کار برای جوانان اهمیت بیشتری دارد چرا که اگر خدای نکرده این اتفاق بیفتد آنها کمترین آمادگی را دارند.

برخی از این شرکت‌ها به جز مجلس ترحیم، حساب‌های کاربری شما در شبکه‌های مجازی را هم مدیریت خواهند کرد، با این ترتیب که اطلاعات مربوط به شما در کلاود (ابر اطلاعات) ذخیره می‌شود، شما می‌توانید از هر جا به آن دسترسی پیدا کنید، اطلاعات را به روز کنید، اطلاعات جدید اضافه کنید و هر آنچه را که نمی‌خواهید پاک کنید.

یکی از دشواری‌های آماده شدن برای ترک دنیای فانی، نوشتن وصیت‌نامه است. برای این موضوع هم فکر شده، شرکت‌هایی هستند که غیر اینکه ختم و ترحیم شما را برنامه‌ریزی و آماده می کنند وصیت‌نامه هم برایتان می‌نویسند.

البته شاید این کار برای آنها که دارایی و اموال زیاد دارند یا عیالوار هستند و ورثه متعدد دارند مناسب نباشد؛ اما آنها که نه خیلی تمکن مالی دارند نه خیلی حوصله فکر کردن به اینکه پس از مرگ چه بر سر اموالشان می‌آید، ممکن است به این ترتیب از شر کاری که شاید اصلا خوشایند نباشد خلاص شوند.

مرگ هر چند کسب و کاری پرسود است اما در قیاس با دیگر رویدادهای زندگی مثل عروسی کمتر هیجان‌انگیز و دوست‌داشتنی است، به این ترتیب بتوان آن را کمی بیشتر جذاب کرد و البته بیشتر هم از آن پول در آورد. کسب و کار تشییع و ختم و ترحیم هم لازم است به عصر فناوری پا بگذارد.

البته فناوری غم سوگ را تسکین نمی‌دهد، اما اگر ختم و ترحیم شما را مطابق میلتان برنامه‌ریزی شده باشد ممکن است کار بازماندگان را راحت‌تر کند. مراسم را هم می‌توان در حساب‌های کاربری شما زنده پخش کرد. شما هم با خیال راحت می‌توانید به دنبال زندگی بعد از مرگتان بروید، بدون اینکه نگران مزاحمتهایی باشید که معمولا در شبکه‌های مجازی برای انسان ایجاد می‌شود.

ایسنا

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها