العالم – عربستان
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره مباشر عبدالله المعلمی با حضور در کنفرانسی خبری راجع به قرار گرفتن نام عربستان و ائتلاف عربی تحت امرش در لیست سیاه کشورهای ناقض حقوق کودکان سخن گفت.
وی ادعا کرد: عربستان با نگرانی به گزارشی که سازمان ملل متحد در خصوص کودکان یمن ارائه کرده است می نگرد. این گزارش به تلاش های ائتلاف برای بازگرداندن "دولت قانونی یمن" و حمایت از کودکان یمنی نیز اشاره داشته است. گزارش مزبور از همکاری ائتلاف عربی به رهبری سعودی با سازمان ملل متحد ستایش کرده است! عربستان از دبیر کل سازمان ملل متحد که اذعان کرده است ائتلاف عربی و عربستان برای تضمین حمایت از کودکان گام های مهمی برداشته اند و به استمرار همکاری میان ائتلاف عربی و سازمان ملل متحد اعتراف کرده است قدردانی می کند.
عربستان از این اظهارات استقبال می کند اما در عین حال از اطلاعات نادرستی که در این گزارش آمده است رد می کند. ما حق بکارگیری تندترین عبارت ها در خصوص این گزارش را برای خود محفوظ می دانیم. بار دیگر تاکید می کنم که عربستان و دیگر اعضای ائتلاف عربی به تعهداتی که مطابق حقوق بین الملل و حقوق بشر بر عهده ماست احترام می گذاریم و به آنها عمل می کنیم.
المعلمی مدعی شد: ما بسیار احتیاط می کنیم تا در حملات، غیرنظامیان قربانی نشوند. این شبه نظامیان حوثی و نیروهای علی عبدالله صالح هستند که غیرنظامیان را به کار می گیرند و آنها را در معرض خطر قرار می دهند. آنها از کودکان نیز به عنوان سپردفاعی استفاده می کنند و به طور مستمر به نقض حقوق بشر می پردازند و از مجازات می گریزند. این اقدام های زشت از سوی حوثی ها و همپیمانان شان صورت می گیرد، آنها با این کارها کرامت انسان ها را زیر سؤال می برند. عربستان و ا ئتلاف عربی بار دیگر تاکید می کنند که در جریان عملیات نظامی گام های مهمی برای حمایت از غیرنظامیان بر می دارند و تلاش می کنند که به درد و رنج یمنی ها پایان دهند و از مشکلات آنها بکاهند.
المعلمی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران گفت: اجازه دهید به شما این اطمینان را بدهیم که قربانی شدن یک تن به منزله قربانی شدن تعداد زیادی است، صرف نظر از تعداد قربانیان، ما شمار قربانیان را بسیار زیاد می دانیم. زیرا جای کودکان در مدرسه ها و اماکن بازی است نه اینکه در میدان نبرد حضور پیدا کنند. از این رو ما می کوشیم که شمار قربانیان را به کمترین میزان کاهش دهیم. اگر حادثه ای رخ می داد که در آن تعدادی غیرنظامی قربانی می شدند ما آنها را پوشش می دادیم و به تحقیق درباره آنها می پرداختیم. یگان حمایت از کودکان در مقر ائتلاف عربی وجود دارد. هدف این یگان این است که در حد امکان به کودکان کمک صورت گیرد. ما تلاش می کنیم که هرچه در توان داریم در این زمینه به کار بگیریم تا به حد مطلوب برسیم.
مانع ارسال کمکها به یمن نیستیم!
خبرنگار روزنامه واشنگتن پست این سوال را مطرح کرد که صلیب سرخ جهانی اعلام کرده است که ارسال کمک های بشردوستانه و مواد دارویی به یمن برای کسانی که به وبا مبتلا شده اند دشوار است، شما چه کمکی در این زمینه می توانید بکنید؛ المعلمی در پاسخ ادعا کرد: من به شما اطمینان می دهم که ائتلاف عربی یا دولت یمن به هیچ وجه جلوی رسیدن کمک های بشردوستانه صلیب سرخ یا هر سازمان حقوق بشری دیگر به یمن را نمی گیرد. ما در ارسال کمک های بشردوستانه به یمن در رتبه نخست قرار داریم. این حوثی ها هستند که مانع از رسیدن کمک های بشردوستانه به یمن می شوند. وقتی که یک گروه شبه نظامی غیرقانونی فرودگاه صنعا را در دست گرفته چگونه می توان اجازه فعالیت به این فرودگاه داد، اما اگر این فرودگاه یک مدیریت غیرنظامی بیابد و تدابیر ضروری امنیتی اتخاذ شود امکان بازگشایی این فرودگاه ایجاد می شود. آیا حوثی ها در یمن با وبا مبارزه می کنند؟ نه آنها هرگز چنین نمی کنند بلکه این سعودی است که به مبارزه با بیماری وبا می پردازد ما برای مبارزه با دیگر بیماری ها نیز کمک های مالی انجام داده ایم. آیا از این پول ها برای پرداخت حقوق پزشکان در شهرهای صنعا و صعده استفاده می شود؟ نه، چندین ماه است که پزشکان و پرستاران حاضر در این مناطق حقوق خود را دریافت نکرده اند. پس این پول ها کجا می رود؟ این پول ها به ایران می رود تا خرج خرید تسلیحات و مهمات شود و ای بسا هم به جیب سران حوثی ها می رود، همان کسانی که به تاجر جنگ بدل شده اند.
یک خبرنگار پرسید: آیا از تحقیق هایی که شما انجام داده اید گزارشی هم منتشر شده است؛ نماینده عربستان گفت: وقتی تحقیقات ما کامل شود ما آن را برای عموم منتشر خواهیم کرد. بر اساس اطلاعاتی که من در دست دارم تحقیقات در خصوص دو سوم موارد، کامل شده است. درباره بمباران بیمارستان ها و مدارس باید بگویم که ای بسا اشتباه نیز رخ می دهد و تحقیقات برای پرده برداشتن از واقعیت ماجرا ادامه دارد.
عبدالحمید الصیام خبرنگار القدس العربی پرسید در این گزارش مطالبی درباره اقدام های ناقض حقوق کودکان از سوی حوثی ها آمده است، آیا به نظر شما این اطلاعات نیز اشتباه است یا صرفاً اطلاعاتی که درباره شما داده شده اشتباه است؛ وی گفت: ما مطئنیم که شمار موارد نقض حقوق کودکان توسط حوثی ها که در این گزارش آمده است بسیار کمتر از میزان واقعی آن است درست برعکس عدد و ارقامی که به ائتلاف عربی نسبت داده شده است. تعداد بسیار زیادی از کودکان در میان جنگجویان حوثی حضور دارند. این حوثی ها هستند که کودکان را وارد نبرد می کنند.
خبرنگار فرانس بیست و چهار این سوال را مطرح کرد که آیا این گزارش بر روابط عربستان با سازمان ملل متحد تاثیر خواهد گذاشت؛ المعلمی گفت: روابط میان عربستان و سازمان ملل متحد بسیار قوی است و امیدوارم این روابط به همین شکل و بر مبنای همکاری مشترک ادامه پیدا کند. من با مسئولان سازمان ملل متحد گفتگو می کنم و امیدوارم که از طریق درک مشترک از این مساله عبور کنیم.
به مدارس حمله نکردیم!
نماینده عربستان گفت: معتقدم که نام ائتلاف عربی نباید در هیچ فهرستی گنجانده شود زیرا این کار هیچ توجیهی ندارد چرا که فعالیت های ما مطابق با حقوق بین الملل و قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل متحد است. ما می کوشیم که از غیرنظامیان و کودکان حمایت به عمل آوریم و مسئولان سازمان ملل متحد نیز شاهد این مساله بوده اند.
خبرنگار میدل ایست آی پرسید با توجه به اینکه نام عربستان در فهرست کشورهای ناقض حقوق کودکان قرار گرفته است و با لحاظ اینکه قانونگذاران می کوشند که فروش سلاح به عربستان را متوقف کنند و با توجه به اینکه شکایت هایی علیه ریاض مطرح می شود همچون شکایت خانواده های قربانیان حادثه یازده سپتامبر، آیا می توان گفت عربستان در یک وضعیت بحرانی قرار گرفته است؛ نماینده عربستان در پاسخ گفت: هرگز چنین نیست. عربستان از حمایت دوستان خود همچون آمریکا و کشورهای عربی برخوردار است. روابط ما با آمریکا از هر زمان دیگری بهتر است و روابط ما با دوستان مان ادامه دارد. در خصوص مسائل حقوقی نیز باید بگویم که می توان این مسائل را در دادگاه ها مطرح کرد و ما در دادگاه از خودمان دفاع می کنیم. بنابراین ما به هیچ وجه احساس نمی کنیم که وارد بحران شده ایم.
ما مدارس را هدف قرار نمی دهیم. این اماکن در فهرست اماکنی قرار دارد که هدف قرار دادن آنها ممنوع است اما برخی مدارس هستند که تبدیل به پایگاه های نظامی شده اند، یا از آنها به عنوان انبار تسلیحات استفاده می شود. اگر چنین چیزی رخ دهد دیگر نمی توان این اماکن را مدرسه نامید با این حال به طور کلی مدارس هدف قرار نمی گیرند.
دست دشمنان ایران را میفشاریم!
یکی از خبرنگاران پرسید آیا با توجه به اینکه ایران به حوثی ها کمک تسلیحاتی می کند شما قصد ندارید این کشور را تحت پیگرد قرار دهید و از طریق دولت ترامپ به ایران فشار وارد کنید، آیا شما به دنبال این نیستید که دولت آمریکا را تشویق کنید که در مورد رابطه با ایران تجدید نظر کند بویژه اینکه آنها به برجام پایبند نیستند؟
المعلمی در پاسخ به این سوال گفت: قصد ندارم در خصوص برجام که میان ایران و کشورهای پنج به علاوه یک منعقد شده است اظهار نظری بکنم اما باید بگویم که رفتار ایران بازتاب دهنده رفتار یک کشور مسئول که در چارچوب خانواده بین المللی فعالیت می کند نیست. پس از انعقاد توافق هسته ای ما انتظار داشتیم که ایران به کاروان کشورهای متمدن بپیوندد اما به نظر نمی رسد چنین اتفاقی رخ داده باشد. تهران در امور عراق، لبنان، عربستان، بحرین، یمن، سوریه و دیگر کشورها دخالت می کند. ایران از زبانی خصمانه بهره می برد و دست به آزمایش موشک های بالستیک می زند و در نتیجه اگر دولت آمریکا یا هر دولت دیگری به این مسائل اذعان کند و به مقابله با این مسائل بپردازد ما دستش را می فشاریم.
اینکه ایران و روسیه می گویند ما به درخواست رسمی دولت سوریه در این کشور حضور پیدا کرده ایم توجیه کننده حضور آنها نیست، زیرا مشروعیت یک برگه یا نوشته نیست که بگوییم مشروعیت بر اساس آن وجود دارد، چگونه می توان دولت سوریه را مشروع خواند در حالی که پانصد هزار نفر به دست دولت سوریه کشته شده اند و میلیون ها تن آواره شده اند و مردم سوریه هفت سال است که متحمل رنج و دشواری بسیاری شده اند آیا با این همه دولت سوریه یک دولت مشروع است. اوضاع سوریه با یمن کاملاً متفاوت است در یمن دولتی قانونی وجود دارد که قطعنامه 2216 شورای امنیت سازمان ملل متحد از آن حمایت کرده است اما در مورد سوریه قطعنامه شورای امنیت وجود دارد که خواهان انتقال مسالمت آمیز قدرت است و در نتیجه این دو را نمی توان با هم مقایسه کرد.
عبدالحمید صیام خبرنگار شبکه تلویزیونی القدس العربی از عبدالله المعلمی پرسید که آیا شما در خصوص آن بخش از گزارش که مربوط به وضعیت کودکان فلسطینی بود ملاحظه ای داشتید؛ که المعلمی از پاسخ به این سوال طفره رفت و گفت: من این بخش از گزارش را مطالعه نکرده ام تا بتوانم درباره آن اظهار نظری کنم!