العالم - فلسطین اشغالی
به گزارش روز پنجشنبه ایرنا ، رای الیوم افزود:پس از 11 سال سکوت رژیم صهیونیستی روز گذشته (چهارشنبه) به بمباران بزرگترین تاسیسات هسته ای سوریه در منطقه 'الکبر' در نزدیکی شهر دیرالزور در شمال شرق این کشور به وسیله 8 جنگنده و بمب افکن از نوع 'اف 15' و 'اف 16' اعتراف کرد.
تل آویو مدعی شد که این راکتورهای هسته ای از سوی دمشق به شکل سری با همکاری کارشناسان کره شمالی ساخته شده بود.
رای الیوم نوشت : دولت سوریه این ادعای رژیم صهیونیستی یا بخش هایی از آن را در خصوص ماهیت این تاسیسات رد و تاکید کرد که این تاسیسات جزیی از یک پایگاه نظامی متروکه بوده ولی حملاتی که به آنها صورت گرفته را تکذیب نکرد.
این روزنامه افزود: زمان این اعتراف ها و اسناد و شواهدی که رونمایی شد پیش بینی ها و پرسش های را برانگیخته که در چند مورد می توان خلاصه کرد از جمله اینکه در مرحله نخست: اعلام هشدار ضمنی به ایران با این ادعا که راکتورها و برنامه هسته ای تهران می تواند هدف حمله مشابه باشند و حتی 'اسرائیل کاتز'وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی در توییتر خود نوشت که این حملات پیامی از سوی اسرائیل برای کشورهایی همانند ایران است که توان هسته ای دارند و موجودیت تل آویو را تهدید می کنند.
دوم: برخی گزارش ها حاکی از این است که توافقی محرمانه میان بینامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی در سفر اخیرش به واشنگتن با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا صورت گرفته مبنی براینکه تهدیدها درباره حمله به ایران و سوریه بخصوص پس از احتمال لغو توافق هسته ای در ماه می را افزایش دهند.
سوم: این افشاگری یک جنگ روانی است که اسرائیل علیه محور مقاومت و سرپوش گذاشتن بر ناتوانی خود در برابر تهدیدهای گسترده علیه این رژیم راه انداخته است. همانطور که به رغم تهدیدهای گسترده برای انجام عملیات نظامی حقیقی در سوریه و لبنان پش از سرنگونی جنگنده اف 16 این رژیم بوسیله موشک سوریه اما اقدامی صورت نداد.
رای الیوم نوشت : از زمان سرنگونی این جنگنده در روز 10 فوریه (21 بهمن ماه) فرماندهان رژیم صهیونیستی برای انجام هیچ حمله ای به سوریه و لبنان از بیم سرنگونی جنگنده های خود جرات نداشته اند چرا که رهبران روسیه و سوریه اعلام کردند که با هر حمله ای رویارویی خواهند کرد و طبق اخبار منتشر شده نیروی پدافند هوایی سوریه موشک های پیشرفته ای در اختیار دارد که با چراغ سبز مسکو می تواند معادلات غافل گیر کننده رقم بزند.
روزنامه فرامنطقه ای رای الیوم با بیان مفاهیم احتمالی اعتراف رژیم تل آویو به حمله به تاسیسات هسته ای سوریه افزود: پیام اسرائیل و تهدیدات آن ایران را نخواهد ترساند چرا که تهران با قدرت به هر تجاوزی از سوی تل آویو پاسخ خواهد داد و بیشتر تاسیسات هسته ای ایران در عمق مناطق مرتفع همانند راکتور اراک ساخته شده که با موشک های پیشرفته محافظت می شوند.
حملاتی که در گذشته بوسیله جنگنده های اسرائیل به تاسیاست تموز (اوسیراک) عراق در سال 1981 یا مشابه آن در سوریه در سال 2007 صورت گرفته اگر حقیقتا این درست باشد که تاسیساتی هسته ای بوده اند امروز نمی تواند دوباره تکرار شود چرا که این حملات سبب برافروخته شدن جنگ منطقه ای و چه بسا جهانی خواهند شد و پاسخ ایران با هزاران موشکی که از خاک سوریه، لبنان و خود این کشور به عمق اسرائیل شلیک خواهد شد بسیار کوبنده خواهد بود.
'ولادیمیر پوتین' رئیس جمهوری روسیه نیز که احتمال دارد از طرح های تل آویو و واشنگتن درباره منطقه مطلع است پیش از این تاکید کرد که کشورش باقدرت به هرگونه تجاوز اتمی به این کشور یا همپیمانانش پاسخ خواهد داد.
'سرگئی لاوروف' وزیر خارجه روسیه نیز اعلام کرد که هرگونه حمله به دمشق که خطری برای مستشاران روسی نیز محسوب می شود به شکل بی سابقه ای پاسخ داده خواهد شد.
رای الیوم نوشت:رژیم اسرائیل ضربه سنگینی متحمل شده و در تنگنای سختی قرار گرفته و به خوبی درک می کند که دیگر دست بالایی در معادلات نظامی منطقه ندارد و تهدیدی برای محور مقاومت محسوب نمی شود.
بر اساس این گزارش، رژیم تل آیو آگاه است که محور مقاومت اکنون دو امر مهم را در اختیار دارد:اول اراده و انگیزه قوی برای پاسخگویی به تجاوزات اسرائیل و دوم در اختیار داشتن قدرت نظامی که قادر به مهار و بازدارندگی این رژیم است.
اگر تل آویو می دانست که قادر به نابود کردن برنامه ها و راکتورهای هسته ای ایران است در طول 20 سال گذشته این کار را انجام می داد اما این رژیم از پاسخ تهران و خسارت های بزرگ مادی و انسانی که متحمل خواهد شد، بیم دارد.
روزنامه رای الیوم همچنین افزود: سنگ بزرگ نشانه نزدن است و کسی که می خواهد هدفی را بزند سراغ سنگ بزرگ نمی رود. اسرائیل اگر قصد حمله واقعی داشت به تهدیدات و انتشار اسناد و شواهد نمی پرداخت و همانند افراد پیر از کارهای ویژه خود در گذشته یاد نمی کرد.