کنسرسیوم نفتی بین المللی، جایگزین شرکت های خارجی می شود

کنسرسیوم نفتی بین المللی، جایگزین شرکت های خارجی می شود
شنبه 19 خرداد 1397 - 18:16

مدیر کنسرسیوم بین المللی پرگس* (پی.آی.سی) اعلام کرد: این کنسرسیوم برای پر کردن جای خالی شرکت هایی که به علت تشدید تحریم ها، ناگزیر به خروج از صنعت نفت ایران شده اند، آمادگی دارد.

العالم - ایران /  اقتصادی

«دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا، هجدهم اردیبهشت ماه این کشور را از برجام خارج و اعلام کرد تحریم های یکجانبه تعلیق شده علیه ایران را در فرصتی 90 تا 180 روزه باز می گرداند.

در واکنش به این اقدام، برخی شرکت های بین المللی اعلام کرده اند از طرح های نفتی ایران خارج می شوند.

برخی شرکت ها نیز تمایل خود برای ادامه حضور در ایران را اعلام کردند که از جمله آنها می توان به کنسرسیوم بین المللی پرگس اشاره کرد.

کنسرسیوم بین ‌المللی پرگس با هدف توسعه میدان ‌های هیدروکربوری از 11 شرکت اروپایی، آسیایی و کانادایی تشکیل شده است که در حوزه‌های مختلفی از بالادست تا پایین‌دست صنعت نفت فعالیت می کنند.

به گزارش شنبه تارنمای شرکت ملی نفت، مدیر کنسرسیوم بین المللی پرگس از آمادگی این کنسرسیوم برای پر کردن جای خالی شرکت هایی که به علت تشدید تحریم ها مجبور به خروج از صنعت نفت ایران شده اند، خبر داد و افزود: حضور در عرصه‌های اقتصادی جهان می‌طلبد که ریسک‌پذیر باشید. اگر قرار باشد فعالیت ها با ریسک صفر درصدی اقتصادی همراه باشد، شاید نوبت به شما نرسد.

«کالین رولی» درباره سرنوشت توافقنامه همکاری (HOA) امضا شده برای توسعه میدان نفتی کرنج میان کنسرسیوم بین‌المللی پرگس و شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب پس از خروج آمریکا از برجام گفت: شرایط بین‌المللی خوب الزاما به معنای همراه بودن ایالات متحده نیست.

** خروج آمریکا از برجام برای صدها شرکت یک محدودیت نیست

رولی اضافه کرد: من نمی‌توانم خروج آمریکا از برجام را به معنای شرایط بین‌المللی نامطلوب تلقی کنم؛ دستکم برای پرگس و صدها شرکت دیگر در جهان که کار و فعالیتی در جغرافیای آمریکا ندارند، این امر هرگز نمی‌تواند یک محدودیت به شمار آید.

وی درباره برنامه توسعه میدان نفتی کرنج توضیح داد: مهم‌ترین بخش‌های شرح کار این قرارداد، فشارافزایی مخزن تا فشار اولیه با افزایش حدود سه برابری تزریق گاز در قیاس با وضعت کنونی، ساخت ایستگاه‌های تراکم و تزریق گاز با ظرفیت 800 میلیون فوت مکعب در روز، ساخت تاسیسات جمع‌آوری و انتقال گاز همراه با ظرفیت 280 میلیون فوت مکعب در روز و ساخت کارخانه نمک‌زدایی با ظرفیت 110 هزار بشکه در روز است.

وی ادامه داد: برای تهیه برنامه جامع ازدیاد برداشت (EOR)، شبیه‌سازی و اجرای آزمایشی در میدان کرنج به مدت پنج سال انجام که در نتیجه این مطالعات، پروژه جامع ازدیاد برداشت در صورت توافق 2 طرف اجرا می شود.

رولی یادآوری کرد: کنسرسیوم بین‌المللی پرگس برنامه دارد در صورت امضای این قرارداد، با مدیریت مناسبی، طرح را اجرا کند و برای این منظور با شرکت‌ها و سازندگان تجهیزات ایرانی و بین‌المللی همکاری کند.

وی ادامه داد: با اجرای کامل این طرح، ضمن افزایش ظرفیت تولید نفت خام ایران، بازار کار مناسبی (در استان خوزستان) ایجاد می‌شود.

به گفته وی، بر اساس مطالعات اخیر پرگس در میدان کرنج، چنانچه دستکم تا سه سال آینده، ایستگاه تزریق گاز به این میدان نفتی، فعال و عملیات تزریق آن انجام نشود، به‌طور قطع بیش از 350 میلیون بشکه نفت درجای این میدان، از دست می‌رود و برای همیشه در لایه‌های مخزن آن مدفون می‌ماند.

به گزارش ایرنا، شرکت انگلیسی پرگس (فعال در حوزه مهندسی و مدیریت سرمایه گذاری در صنعت نفت)، شرکت ای.جی.آر نروژ (فعال در حفاری و طراحی مهندسی)، شرکت اسپک خاورمیانه (فعال در زمینه ساخت مجتمع‌های بهره برداری)، شرکت لابی انگلیس (فعال در ساخت تجهیزات سطح الارضی)، شرکت ملی نفت فیلیپین و دانشگاه صنعتی شریف، اعضای اصلی کنسرسیوم پرگس را تشکیل می دهند.
شرکت پرگس مدیریت این کنسرسیوم را بر عهده دارد.

ایرنا

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها