به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم، علی اکبر صالحی و نیکلاس مادورو در این دیدار علاوه بر مرور روند مناسبات دو جانبه و همکاریهای فزاینده اقتصادی ، تجاری و صنعتی دو کشور، درباره تحولات مهم منطقه ای و مسائل مهم بین المللی و همکاریهای طرفین در این عرصه ها رایزنی وتبادل نظر کردند.
صالحی در این دیدار با اشاره به اینکه ایران و ونزوئلا توانستند در سالهای اخیر روابط خوب و عمیقی ایجاد کنند، اظهار داشت: بطور قطع ایران و ونزوئلا به عنوان دو کشور مهم در خاورمیانه و آمریکای لاتین می توانند مکمل یکدیگر باشند.
وی با اشاره به رایزنی ها و همکاریهای نزدیک دو کشور در مجامع و تحولات بین المللی افزود: رایزنی و همکاریهای فیمابین می تواند به روندی منتج شود که کشورهای در حال توسعه هم بتوانند در رتق و فتق امور بین المللی و صلح ، ثبات و رفاه و توسعه جهانی سهم مناسب داشته باشند.
وزیر امور خارجه ایران در ارتباط با تحولات منطقه شمال آفریقا، خاورمیانه و خلیج فارس به سیاستهای متناقض و پریشان غرب بویژه آمریکا در قبال این تحولات و حرکتهای مردمی اشاره کرد.
وی با تاکید بر ضرورت توجه جامعه بین المللی به واقعیتهای منطقه، سیاستهای ناعادلانه و متناقض و اتخاذ معیارهای دو گانه غرب را در قبال تحولات منطقه بویژه رفتار متفاوت در لیبی و بحرین مورد انتقاد قرار داد.
صالحی همچنین بر ضرورت جلوگیری از خونریزی و کشتار مردم بی دفاع ، عدم مداخله و ورود نیروهای خارجی ، حفظ وحدت ملی ، حاکمیت و استقلال این کشورها تاکید کرد.
وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز در این دیدار از روابط بسیار نزدیک و دوستانه دو کشور و همکاریهای گسترده تهران - کاراکاس در تمامی ابعاد دو جانبه ، منطقه ای و بین المللی ابراز خشنودی کرد.
مادورو با اشاره به بحرانهای جاری در شمال آفریقا، خاورمیانه و خلیج فارس و خشونت و سرکوب وسیع مردم، هدف غرب و استکبار را از این سیاستهای خشن، راهبردی برای کنترل منابع نفتی و ثروت کشورهای منطقه دانست.
وی این رفتار را ناشی از باقیماندن ذهنیت استعماری و استکباری مبتنی بر خشم، تنفر و نا امیدی خواند.
وزیر امور خارجه ونزوئلا بر ضرورت تلاش برای ایجاد تحرک در مجامع بین المللی برای جلوگیری از ادامه خونریزی ، سرکوب ملتها و سوء استفاده غرب از ابزار چند جانبه سازمانهای بین المللی در راستای توجیه اقدامات تهاجمی خود و تسری به سایر نقاط جهان تاکید کرد.
مادورو همچنین ضرورت استمرار رایزنیهای فیمابین را در جهت همکاری نزدیکتر دو کشور در عرصه های بین المللی مورد تاکید قرار داد.