العالم _ آسیا
ششمین نشست بینالمللی ساختار منطقهای ضدتروریسم سازمان همکاری شانگهای تحت عنوان «مبارزه با تروریسم- همکاریهای بدون مرز» روز چهارشنبه 31 اکتبر در شهر «تاشکند» پایتخت ازبکستان با حضور نمایندگان جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
در ششمین نشست بین المللی ساختار منطقهای ضدتروریسم سازمان همکاری شانگهای هیئتهای 8 عضو، 4 ناظر، 3 شریک گفتوگو با سازمان همکاری شانگهای و 9 سازمان بین المللی از جمله 7 سازمان وابسته به سازمان ملل متحد و مرکز علمی پژوهشی شرکت کردند.
در این نشست شرکت کنندگان در فعالیت سازمانهای بین المللی در زمینه مبارزه با تروریسم و گسترش همکاریهای متقابل عملی بین سازمانهای بین المللی در زمینه تروریسم را بررسی کردند.
همچنین مقامات مذکور شانگهای در این نشست درباره ستیزه جوییها و تهدیدات امنیتی تبادل نظر کردند و برخی ابعاد قانونی و حقوقی در زمینه مبارزه با تروریسم در چارچوب مقررات حقوق بین المللی و همچنین تجربیات روز در حوزه سازماندهی فعالیت ضد تروریسم در کشورهای عضو، ناظر و شریک گفتوگو سازمان همکاری شانهای را مورد بررسی قرار دادند.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین المللی بین دولتی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.
در تاریخ 19 تیر ماه سال 1394 (10 ژوئیه سال 2015 میلادی) هندوستان و پاکستان نیز عضو سازمان همکاری شانگهای شدند.
اکنون جمهوری اسلامی ایران، افغانستان، مغولستان و بلاروس اعضای ناظر این سازمان هستند. ارمنستان، آذربایجان، نپال و کامبوج نیز از تاریخ 19 تیر ماه سال 1394 (10 ژوئیه سال 2015 میلادی) به صف ترکیه و سریلانکا پیوستند و شریک گفتوگو با این سازمان شدند.
از تاریخ 11 ژوئیه سال 2015 میلادی (20 تیر ماه سال 1394) ریاست سازمان همکاری شانگهای به ازبکستان منتقل شد.
فارس