غزه در انزوا + تصاویر

غزه در انزوا + تصاویر
جمعه 28 دی 1397 - 09:07

10 سال است که غزه تحت سخت ترین محدودیتهای کالایی و مسافرتی است.

العالم - فلسطین اشغالی

عبدالرحمن زقوت 33 ساله ساکن غزه است. او در این شهر به عکاسی مشغول است و می گوید که هیچ وقت سوار هواپیما نشده است. 10 سال است که غزه تحت سخت ترین محدودیتهای کالایی و مسافرتی قرار داشته و این موضوع اقتصاد این منطقه را عملا فلج کرده است. حدود 70% از فارغ التحصیلان دانشگاهی در غزه بیکار هستند.

عبدالرحمن مدرک کارشناسی رسانه از دانشگاه الاقصی دارد و در 10 سال گذشته به عنوان عکاس آزاد و مدرس عکاسی به کار مشغول بوده است. کار او ثبت حقایق تلخی است که زندگی در غزه را در محاصره خود دارد. پروژه عکاسی عبدالرحمن در سال گذشته میلادی جایزه مسابقه عکاسی کمیته بین المللی صلیب سرخ را از آن خود کرده است. عکسهای عبدالرحمن راوی داستان رویاها و امیدهایی است که فقر و محدودیت به باد می دهد.

عبدالرحمن بیشتر عکسهای این گزارش تصویری را در گذرگاه رفح تهیه کرده. این گذرگاه غزه را به مصر وصل می کند. رفح که خروجی اصلی غزه به دنیای بیرون است گاه و بیگاه برای مردم گشوده می شود. این تصاویر نگاهی نزدیک به زندگی جوانان غزه است، زندگی در محاق انزوایی بی مثال.

ذعروب و خانواده اش در منطقه نهر البارد خان یونس زندگی می کنند. فقر و بیکاری بلای جان مردم غزه شده و این مردم به دنبال فرصتهایی در آنسوی مرزهای غزه هستند.

جوانانی که وقت خود را در هوای سرد نهرالبارد می گذرانند. نهرالبارد یکی از فقیرترین مناطق خان یونس است. آمار بیکاری در غزه در به عدد 47% رسیده است.

فرصتهای کم اقتصادی جوانان غزه را مجبور می کند که رویاهایشان را در قالب سفر به آن سوی مرزها ببینند.جوانانی که نگران بازشدن مرز هستند.جوانی که منتظر است پیش از بسته شدن مرز از آن عبور کند. مردم ساعات زیادی را در صف خروج می گذرانند.مردمی که نگرانند چمدانهایشان پشت مرز جا بماند.جوان فلسطینی پشت فنسهایی که مشخص کننده مرز مصر و نوار غزه هستند.هجوم مردم برای تحویل پاسپورت به امید اینکه از مرز بگذرند. مسافران هیچ وقت نمی توانند مطمین باشند چه روزی می توانند از مرز عبورکنند. حس انزوا و نا امیدی حس غالب در جوانان غزه است.

پربیننده ترین خبرها