العالم - آسیا
به گزارش رسانه های آسیایی، گروه ها رقیب با برگزاری تظاهرات سراسری در بانکوک و برخی از شهرهای مهم، خواستار برگزاری هرچه سریعتر انتخابات سراسری و پایان دادن به حکومت نظامیان شدند.
این درحالی است که گروه های کوچک حامی نظامیان نیز شب گذشته با برگزاری راهپیمایی مشابه اظهار کردند که زمان برای برگزاری انتخابات در تایلند بسیار زود است.
طبق گزارش رسانه های آسیایی، بانکوک پایتخت تایلند روز گذشته با توجه به تظاهرات هر دو گروه مخالف و موافق دولت شرایط پرتنشی را تجربه کرد.
تایلند درسال 2014 نیز قبل از کودتای نظامی شاهد شرایط نابسامان، تنش های سیاسی و تظاهرات گسترده در سراسر کشور بود.
پرایوت چان اوچا افسر ارتش تایلند در سال 2014 با کودتای نظامی، دولت جدیدی را تشکیل داد و مخالفان خود را سرکوب کرد. وی وعده داد که در سال 2015 انتخابات سراسری را برگزار خواهد کرد اما از آن زمان تاکنون تاریخ های اعلام شده برای انتخابات، به طور مستمر به تعویق افتاده است.
به گزارش آسیا تایمز، اگرچه دولت کودتا اعلام کرده بود که در 24 فوریه 2019 (5 اسفند) انتخابات سراسری را برگزاری خواهد کرد، اما به تازگی اعلام شد که این تاریخ نیز به تعویق افتاده است.
'سیراویت سریتیوا ' یکی از رهبران گروه های سیاسی شرکت کننده در تظاهرات ضد دولتی به رسانه های این کشور گفت که مردم تایلند خواستار برگزاری هرچه سریعتر انتخابات هستند.
مخالفان دولت در تظاهرات خود با استفاده از عکس پینوکیو با دماغ دراز، چان اوچا او را دروغگوی بزرگ نامیدند.
دولت تایلند اعلام کرده که انتخابات به دلیل بر تخت نشستن رسمی' ماها واجیرالونگکورن' پادشاه جدید این کشور به تعویق افتاده است.
قرار است تاج گذاری پادشاه تایلند در اوایل ماه مه (اردیبهشت) برگزار شود.
کمیسیون انتخابات تایلند نیز روزهای 10 تا 24 مارس (فروردین 98) را به عنوان بهترین تاریخ برای برگزاری انتخابات معرفی کرده اما دولت تاکنون به این درخواست ها پاسخ نداده است.
مخالفان دولت معتقدند این کشور در 4 سال گذشته تحت سیطره نظامیان بوده و برگزاری انتخابات می تواند منجر به پایان دادن دوره حکومت آنها شده و دموکراسی را به کشوری که ریاست اتحادیه جنوب شرق آسیا ' آسه آن' را برعهده دارد، بازگرداند.
مخالفان دولت می گویند نظامیان و هواداران آنها درصدد ایجاد هرج و مرج در کشور برای تداوم حکومت نظامی هستند.
مالزی، اندونزی، تایلند، برونئی، فیلیپین، میانمار، ویتنام، سنگاپور، کامبوج و لائوس عضو اتحادیه آسه آن هستند که از سال 1967 با هدف توسعه اقتصادی و اجتماعی تشکیل شده و تایلند از ابتدای سال جدید ریاست دوره ای این اتحادیه را به دست گرفته است.
ناظران منطقه ای اعلام کردند که تنش های سیاسی در این کشور در رهبری تایلند بر اتحادیه تاثیر منفی خواهد گذاشت.