العالم ـ ایران ـ سیاسی
در نشست روز پنج شنبه کمیسیون اقتصادی و اجتماعی ملل متحد (اکوسوک) که در مقر این سازمان برگزار شد؛ جمهوری اسلامی ایران با کسب 35 رای مثبت از مجموع 46 رای اخذ شده، به عضویت کمیسیون صلح سازی ملل متحد درآمد.
دوره عضویت کشورمان در این نهاد سازمان ملل دو ساله خواهد بود. این عضویت در حالی محقق شد که هیات نمایندگی آمریکا در سازمان ملل با هدف ممانعت از ورود کشورمان به کمیسیون صلح سازی، خواستار رای گیری مخفی در این خصوص شد که در نهایت با حمایت قاطع اعضای اکوسوک، ایران توانست به عضویت کمیسیون درآید.
به گزارش ایرنا، کمیسیون صلح سازی ملل متحد، نهادی بین دولتی بوده و در زمینه برقراری صلح در کشورهای درگیر در منازعه داخلی و در مناطق مختلف دنیا فعالیت می کند.
این کمیسیون دارای 31 عضو است و اعضای آن از طرف شورای امنیت (7 عضو از جمله پنج عضو دائم این شورا)، شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل(7 عضو)، مجمع عمومی ملل متحد(7 عضو) کشورهایی که بیشترین سهمیه از بودجه سازمان ملل را پرداخت می کنند(5 عضو) و نیز کشورهایی که بیشترین نیروی نظامی و پلیس را برای ماموریت های حفظ صلح در اختیار سازمان ملل قرار می دهند(5 عضو)، انتخاب می شوند.