سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس:

کارگروه ویژه بررسی وضعیت پرداخت مالیات جامعه پزشکی تشکیل شد

کارگروه ویژه بررسی وضعیت پرداخت مالیات جامعه پزشکی تشکیل شد
دوشنبه 20 اسفند 1397 - 20:34

سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از تشکیل کارگروه ویژه جهت بررسی وضعیت پرداخت مالیات جامعه پزشکی در جلسه امروز (دوشنبه) کمیسیون با مسئولان ذیربط خبر داد.

العالم ـ ایران ـ اقتصادی

حیدرعلی عابدی در تشریح دستور کار روز دوشنبه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حضور مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سرپرست سازمان امور مالیاتی کشور، مسئولین سازمان نظام پزشکی، سازمان برنامه و بودجه کشور و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در این کمیسیون خبر داد.
وی گفت: جلسه کمیسیون بهداشت درخصوص بررسی وضعیت پرداخت مالیات جامعه پزشکی بود.
نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی افزود: متاسفانه اخیراً آماری از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس مبنی بر فرار مالیاتی 5 تا 7 هزار میلیارد تومانی پزشکان منتشر شده است. در همین راستا مسئولان مرکز پژوهش‌ها و سازمان امور مالیاتی کشور و سازمان نظام پزشکی را برای ارائه توضیحاتی درخصوص مبنای محاسبه این آمارها به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس دعوت کردیم.
این نماینده مردم در مجلس دهم بیان کرد: مرکز پژوهش‌های مجلس درآمد و مالیات تعداد پزشکان فارغ التحصیل را محاسبه کرده بود، در صورتی که نمی‌توانیم تعداد پزشکان را به تعداد درآمدهایشان در نظر بگیریم.
وی با اشاره به تبصره ماده 100 قانون مالیات های مستقیم ادامه داد: بر اساس این تبصره مطب هایی که 10 برابر حداقل درآمد در سال را دارند احتیاجی به تکمیل اظهارنامه مالیاتی ندارند، بنابر این حداقل درآمد پزشکان در بودجه سال 97، 33 میلیون تومان تصویب شده که 10 برابر آن 330 ملیون تومان است، اگر پزشکی تا این مبلغ گردش مالی را داشته باشد نیازی به پر کردن اظهارنامه مالیاتی ندارد. بی تردید پزشکان زیادی شامل این ماده می‌‌شوند اما متاسفانه مرکز پژوهش ها مالیات آنها را نیز محاسبه کرده است.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس همچنین با اشاره به ماده 69 مکرر قانون مالیات‌ های مستقیم تصریح کرد: این قانون مجوز بررسی تراکنش های مالیاتی را به وزارت امور اقتصادی و دارایی داده است، اما آستانه این بررسی را 5 میلیارد تومان در سال تعیین کرده است، بی تردید درآمد بیش از 95 درصد پزشکان زیر این مبلغ است و شامل بررسی تراکنش‌ها نمی‌شوند.
عابدی با بیان اینکه قرار ندادن دستگاه کارت خوان در مطب‌ها نه دلیل فرار مالیاتی است و نه دلیلی برای پرداخت مالیات یادآور شد: خبری که این روزها از جانب بسیاری از خبرگزاری ها مبنی بر لزوم استفاده مطب‌ها از دستگاه کارتخوان منتشر می‌شود، صرفاً به جهت رفاه حال بیماران بوده و این الزام به دلیل اخذ مالیات از پزشکان نیست. قانون به سازمان امور مالیاتی 18 ماه فرصت داده تا ساز و کاری را برای دریافت مالیات فراهم کند. بنابر این هنوز هیچ ساز و کاری برای اخذ مالیات از پایانه‌های فروش تعریف نشده است.
نبود دستگاه کارتخوان در مطب‌ها دلیلی بر عدم پرداخت مالیات نیست
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه متاسفانه جو نامناسبی علیه پزشکان در کشور ایجاد شده است، افزود: نبودن دستگاه کارتخوان در مطب‌ها دلیلی بر عدم پرداخت مالیات نبوده و بودن آن نیز دلیل بر پرداخت مالیات نیست و این الزام تنها برای رفاه بیشتر بیماران است.
به گزارش خانه ملت، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: آمار اعلام شده از سوی مرکز پژوهش‌ها و سازمان امور مالیاتی کشور بر اساس تعداد فارغ التحصیلان پزشکی بوده و آمار دقیقی نیست. بر این اساس اعضای حاضر در کمیسیون از توضیحات مرکز پژوهش‌ها و سازمان امور مالیاتی کشور قانع نشدند، به همین دلیل مقرر شد کارگروهی برای بررسی دقیق‌تر این موضوع تشکیل شود.

دسته بندی ها :

پربیننده ترین خبرها