لاریجانی:‌مذاکره با ترامپ اشتباهی راهبردی است/ تحقیر عربستان سعودی نتیجه تسلیم ریاض در برابر آمریکاست

لاریجانی:‌مذاکره با ترامپ اشتباهی راهبردی است/ تحقیر عربستان سعودی نتیجه تسلیم ریاض در برابر آمریکاست
دوشنبه 9 ارديبهشت 1398 - 11:24

رئیس‌مجلس با تاکید بر اینکه مذاکره مجدد با ترامپ اشتباهی راهبردی است، گفت:‌ گفتمان وی تسلیم و تحقیر است و هر چه ما عقب‌تر برویم او جلوتر می‌آید.

العالم ـ ایران ـ سیاسی

علی لاریجانی» روز دوشنبه در همایش سیاست های پولی و چالش های بانکداری و تولید که در مرکز همایش های رایزن برگزار شد، افزود: ما بعد از مناقشه طولانی 10، 12ساله مذاکره کرده و به تفاهم رسیدیم که همه هم قبول کردند اما موجودی عجیب و غریب سرکار آمد که زیر آن زد و از تفاهم خارج شد.
وی یادآور شد: البته وی هر روز از یک توافق بین المللی خارج می‌شود، چیزی در مغز آنان است که به نظر می‌رسد ضایعه‌ای در سطح بین المللی در حال رخ دادن است.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: البته آنان در شرکت‌های بین المللی نفوذ دارند و با این وجود برخی سهل اندیشی می‌کنند که با آنان مذاکره کنیم که باید گفت مذاکره با این فرد اصلاً معنا ندارد و وی 12 عنوان را به عنوان پیش شرط مطرح کرده از جمله این موضوع که غنی سازی و موضوع هسته‌ای را رها کنیم.
لاریجانی خاطرنشان کرد: این اشتباه راهبردی است که کسی تصور کند در شرایط فعلی با این موجود خطرناک که تصمیم گیری هایی را در منطقه اندیشیده باید مذاکره کرد چرا که باید بفهمند با حریف سختی روبرو هستند، آنها تا زمانی که سرشان به سنگ نخورد ول کن نیستند.
وی گفت: بنده فرد بی سوادی در مسائل سیاسی و امنیتی نیستم و می دانم مجموعه گفتمانی که آنها دنبال می‌کنند، گفتمان تسلیم و تحقیر است که موید این مسئله وضعیت عربستان سعودی است که تسلیم شد و پول هم داد اما ببینید چگونه با آنان صحبت می‌شود، یکبار می‌گویند اگر یک روز دست از پشتیبانی عربستان برداشته شود زمین می‌خورند و روز دیگر می‌گویند این کشور فقط پول دارد.
وی تاکید کرد: ملت ایران متمدن است و سابقه تاریخی طولانی دارد و این عقبه تاریخی باعث می‌شود تسلیم نشویم و شروط آن‌ها را نپذیریم.
دولت ها تاجر و بنگاه داران خوبی نیستند
رییس مجلس در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که دولت ها بنگاه داران خوبی نیستند، گفت: اقتصاد کشور نیاز به نگاه طبیبانه دارد.
لاریجانی افزود: برخی از مشکلات اقتصادی کشور مزمن است که ریشه های آن را باید کاوش کرد.
وی به سخنان امروز دکتر مسعود نیلی استاد دانشگاه اشاره کرد و ادامه داد: آقای نیلی گفتند که دولت بنگاه دار خوبی نیست، زمانی من در مورد آرای مرحوم مدرس تحقیق می کردم، در حوزه اقتصادی دیدم که ایشان همین نگرانی را داشت و می گفت دولت ها بنگاه ها و بازاری های خوبی نیستند و نمی توانند تاجر خوبی باشند.
رییس مجلس همچنین گفت: آیت الله مدرس معتقد بود که اگر زمینی در اختیار دولت باشد 50 خروار از آن گندم در می آید این زمین دست مردم داده شود از آن 100 خروار گندم بدست می آید.
لاریجانی افزود: ما در سال های اخیر اصل 44 قانون اساسی را تصویب کردیم و قانون هم شد و اما اجرای آن درست نشد بنابراین یک مشکل فکری وجود دارد.
وی یادآور شد: من اصولا معتقدم این مسایل در محافل اقتصادی با یک اصولی می تواند مفید باشد . یکی از اصول این است که نگاه طبیبانه باشد و مسایل از منظر این که درد است و چگونه باید حل شود.
لاریجانی افزود: نکته دوم این است که نگاه ها مایوسانه به موضوع نداشته باشیم، برای شرایط فعلی کشور با توجه به فشار غیرمنطقی که آمریکایی ها به ایران دارند، وارد می کنند این نگاه مایوسانه را خیلی مضر می دانم.
وی با بیان این که این نگاه در کشور وجود دارد، تصریح کرد: شاید عده ای به دلیل رقابت های اقتصادی نگاه مایوسانه القا می کنند و عده ای هم اصلا کارشان سلبیات است.

وی با بیان این که در سیاست هم همین نگاه وجود دارد، گفت: در شرایط فعلی حل برخی مسائل در کشور به صورت مأیوسانه انجام می‌شود باعث شده نتوان مشکلات را به سادگی حل کرد بنابراین همه باید توجه داشته باشند که نباید نگاه‌مان در شرایط فعلی مأیوس‌کننده باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در فضای مأیوس نمی‌توان کار و تحرک ایجابی انجام داد، بنابراین نباید این طور فکر شود که دولت یا حکومت تصورش بر آن است که اگر بخش خصوصی فربه شود جای حکمرانان را تنگ می‌کند که البته چنین چیزی را در وضعیت فعلی نمی‌بینم.
لاریجانی ادامه داد: ممکن است در گذشته این تصور وجود داشت اما اکنون این طور نیست، البته شاید برای برخی شرکت‌های دولتی سخت باشد که کارها را رها کنند اما باز هم حکمرانان این حس را ندارند.
وی همچنین گفت: بعد از انقلاب مقداری تفکر نیمچه سوسیالیستی در کشور حاکم بود یعنی در آن زمان فضای روشنفکری متأثر از تفکرات چپ در همه بخش‌ها بود که در فضای اقتصاد هم سایه انداخت.
رییس مجلس افزود: اکثریت روشنفکران قبل از انقلاب گرایش چپ داشتند و حتی متفکران اسلامی هم از افکار سوسیالیستی متأثر بودند که می‌توان آن را در آثارشان ملاحظه کرد. نمونه آن آثار مرحوم دکتر علی شریعتی است که دلیل آن هم وجود این فضا در آن دوران بود.
لاریجانی با بیان این که در زمان مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی بنگاه‌داری تأسیس شد، اظهارداشت: شاید در آن دوران چاره‌ای جز آن هم نبود که همه هم پسندیدند و رد نکردند البته این موضوع هم مشکلاتی ایجاد کرد.
وی افزود: در دوره قبل از این دولت آشفتگی فکری در حوزه‌های مختلف از جمله اقتصاد وجود داشت و مقوله عدالت به درستی تعریف نشد البته این مسئله هنوز هم هست.
عضو شورای عالی امنیت ملی ادامه داد: در شرایط فعلی نباید دنبال کارهای مبتنی بر تئوری‌پردازی باشیم باید وقت کشور را صرف حل مصداقی مشکلات کرد. نباید سیاستمداران به تئوری‌پردازی سرگرم شوند البته باید به این موضوعات هم در زمان خودش پرداخت.
لاریجانی در ادامه به حق طبیعی انسان ها اشاره کرد و گفت: شهید مطهری در این باره معتقد بود که انسان‌ها دارای استعدادهای متنوع هستند که باید فضای آزاد در کشور برای رسیدن انسان به حقوقش در تمامی عرصه‌ها وجود داشته باشد بنابراین تئوری رقابت در حوزه اقتصاد هم از این نظریه برمی‌آید.
وی تاکید کرد: در همین راستا نقش دولت در ایجاد فضای آزاد و بسترسازی برای رقابت سالم برجسته است. دولت‌ها باید فضای رقابتی و امنیت آن را ایجاد کنند.
رییس مجلس در ادامه به به وضعیت صندوق‌ها و بانک‌ها اشاره کرد و گفت: باید به این آنها توجه شود، باید بانک مرکزی استقلال جدی داشته باشد چرا که این ربطی به شرایط تحریم و غیرتحریم ندارد.
لاریجانی یادآور شد: ما یک بار برای این موضوع خیزی در مجلس برداشته و طرحی را نوشتیم که شورای نگهبان به آن ایراد گرفت و بعد به مجمع رفت که در نهایت سرانجامی نداشت. به نظرم باید بار دیگر در این موضوع فکر کرد چون هر چه بانک مرکزی مستقل‌تر و ارتباطاتش معنادارتر باشد برای کشور مفید است.
وی با بیان این که همه باید تابع قانون اساسی که سند مادر کشور است باشیم، گفت: سیاست‌های کلی در کشور داریم که باید قوانین و سیاست‌های کلی را در کنار هم گذاشته تا به چند اولویت و اصل اساسی برای کشور برسیم که همه حتی با تغییر دولت‌ها هم آن را اجرایی کنند.

پربیننده ترین خبرها