نماینده سعودی در سازمان ملل مسئولیت حادثه فجیره را بر عهده ایران دانست

شنبه 18 خرداد 1398
12:04
نماینده سعودی در سازمان ملل مسئولیت حادثه فجیره را بر عهده ایران دانست
نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل، بر خلاف بیانیه ابوظبی درباره حادثه فجیره، ایران را مسئول آن دانست و تهران را به «حمایت از تروریسم» متهم کرد.

العالم _ عربستان سعودی

«عبدالله بن یحیی المعلمی» نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل، روز پنجشنبه، مدعی شد که مسئولیت «حملات هماهنگ‌شده» به نفتکش‌ها در بندر اماراتی «فجیره» در ماه می، بر عهده ایران است.

خبرگزاری عربستان سعودی (واس) جمعه شب گزارش کرد، المعلمی گفت، «ادله‌ای هست که ثابت می‌کند، حملات هماهنگی که صبح دوازدهم ماه می در مقابل بندر فجیره به چهار نفتکش شد، با شیوه رفتار همیشگی رژیم ایران در حمایت از تروریسم، خرابکاری و ایجاد آشوب در مکان‌های مختلف، هماهنگی دارد».

این سخن المعلمی بر خلاف گزارشی است که ابوظبی با مشارکت عربستان و نروژ روز پنجشنبه (شانزدهم خرداد) به شورای امنیت داده است. امارات در گزارش نتیجه نهایی تحقیقات حادثه فجیره که با مشارکت عربستان سعودی و نروژ به شورای امنیت ارائه شده، نامی از ایران نبرده و صرفا ادعا کرده است که احتمالا «یک بازیگر دولتی» پشت این حملات قرار داشته است. اظهارنظر برخی مسئولان آمریکایی پیشتر ایران را متهم کرده بود؛ اتهامی که ایران آن را رد کرده است.

وزارت امور خارجه امارات ۲۲ اردیبهشت ماه (دوازدهم مه) در بیانیه‌ای از وقوع حادثه برای چند کشتی نفتکش در بندر الفجیره این کشور خبر داد و آن را «عملیات خرابکارانه» خواند. در آن حادثه چهار کشتی نفتکش آسیب دید که دو کشتی متعلق به عربستان سعودی، یک کشتی متعلق به نروژ و کشتی دیگر نیز متعلق به امارات متحده عربی بود.

نماینده عربستان سعودی در کنفرانس خبری مشترک با نمایندگان دو کشور دیگر (امارات و نروژ) که پنجشنبه شب برگزار شد، مدعی شد، «مسئولیت [این حادثه] بر عهده ایران است».

از زمان وقوع این حادثه کشورهای عربی خلیج فارس و برخی مقامات و رسانه‌های عربی و غربی، ایران را متهم به دست داشتن در این حادثه کردند؛ «مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا و «جان بولتون»، مشاور امنیت ملی کاخ سفید این کشور از جمله افرادی بودند که مستقیما ایران عامل اصلی این حادثه معرفی کردند اما دلیلی برای اثبات ادعا و اتهام خود ارائه نکردند.

فارس

0% ...

آخرین اخبار

بازتاب پیام رهبر انقلاب در رسانه‌های عربی؛ حاکمان آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن امت اسلام


۲ نوجوان اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران محاکمه شدند


وحدت، کشور را در برابر دسیسه استکبار جهانی حفظ می‌کند


کاریکاتور | پیامدهای سیاست‌های جنگ‌طلبانه ترامپ؛ تشدید بحران‌های داخلی و روند نزولی محبوبیت


کاریکاتور | صفحات خونین تاریخ آمریکا؛ میراثی از جنایت، مداخله و جنگ‌افروزی علیه ملت‌ها


کارشناس عرب: پایگاه های آمریکا برای کشورهای عرب هزینه ساز شدند/ اعتماد مطلق به واشنگتن فروریخت


عراقچی: مردم ژاپن باید دولتشان را در قبال جنایات آمریکا پاسخگو کنند


رئیس قوه قضائیه: پیام رهبر معظم انقلاب نقشه راه همه کارگزاران نظام است


تیراندازی در مراسمی در شمال سوئیس یک کشته و چند زخمی برجای گذاشت


شروط گردان‌های سیدالشهدا در عراق برای سامان‌دهی سلاح+فیلم