ابراز نگرانی ژاپن از گام دوم ایران در باره برجام 

ابراز نگرانی ژاپن از گام دوم ایران در باره برجام 
دوشنبه 17 تير 1398 - 12:49

ژاپن ضمن ابراز نگرانی از گام دوم ایران برای کاستن از تعهدات برجامی از تهران درخواست کرد که از اقداماتی که به برجام ضربه می‌زند، خودداری کند.

العالم - آسیا

در حالی که اقدامات ضدایرانی واشنگتن و تحریم‌های این کشور علیه مردم ایران ادامه دارد، «یاسوتوشی نیشیمورا» معاون رئیس وزرای کابینه ژاپن امروز (دوشنبه) ضمن ابراز نگرانی از گام دوم ایران برای کاستن از تعهدات برجامی، از ایران خواست با وجود خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، همچنان به این توافق پایبند بماند.

خبرگزاری کیودو ژاپن گزارش کرد،‌ نیشیمورا در یک کنفرانس خبری گفت: «ما عمیقاً درباره بیانیه روز یکشنبه ایران نگرانیم. ما به شدت به ایران توصیه می‌کنیم تا به توافق هسته‌ای پایبند باشد، بلافاصله به تعهدات خود بازگردد و از گام‌هایی که به این توافق ضربه می‌زند، دوری کند».

ایران روز گذشته (یکشنبه)، همزمان با پایان یافتن مهلت ۶۰ روزه به کشورهای غربی برای عمل به تعهدات خود در برجام دومین گام برای کاستن از تعهدات خود ذیل این توافق را اعلام کرد.

معاون رئیس وزرای کابینه و سخنگوی دولت ژاپن همچنین به تنش‌های اخیر در منطقه غرب آسیا اشاره کرد و گفت: «ژاپن با همکاری کشورهای دیگر همچنان در تسهیل تنش‌ها و ثبات بخشی به اوضاع خاورمیانه ایفای نقش می‌کند. ما معتقدیم که این موضوع باید از طریق گفت‌وگو رفع شود».

مقام‌های دولت جمهوری اسلامی ایران روز گذشته در یک نشست خبری در ساختمان کوثر نهاد ریاست‌جمهوری اعلام کردند ایران قصد دارد فرایند غنی‌سازی خود را از 16 تیرماه (روز گذشته) به بالای ۳.۶۷ درصد افزایش دهند. تهران همچنین هشدار داد در صورتی که سایر طرف‌ها برای عمل به تعهدات خود اقدام نکنند بعد از ۶۰ روز گام سوم را برخواهد داشت.

اقدامات ایران در راستای کاهش تعهداتش ذیل برجام بعد از بدعهدی واشنگتن و همپیمانان اروپایی این کشور در خصوص عمل به تعهداتشان ذیل این توافق هسته‌ای صورت گرفته است.

دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشت‌ماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریم‌های معلق‌شده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. این تحریم‌ها از مردادماه و آبان‌ماه سال گذشته اجرایی شده‌اند.

واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریک‌آمیز مانند قرار دادن سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً تروریستی، اعزام یک ناوگروه، چند بمب‌افکن بی‌-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه رو آورده است.

جمهوری اسلامی ایران بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال «صبر راهبردی» را در دستور کار قرار داد و به طرف‌های توافق هسته‌ای به ویژه کشورهای اروپایی که وعده جبران خروج آمریکا را می‌دادند مهلت داد به تعهدات خود ذیل توافق هسته‌ای عمل کنند.

با گذشت یک سال و محقق نشدن وعده‌های اروپا، شورای عالی امنیت ملی ایران در بیانیه‌ای روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه به طرف‌های توافق هشدار داد در صورتی که ظرف ۶۰ روز به تعهدات خود در زمینه‌های نفتی و بانکی عمل نکنند ایران طبق مفاد برجام، از تعهدات خود ذیل این توافق خواهد کاست.

فارس

پربیننده ترین خبرها