العالم - اروپا
در پی نشست روز پنجشنبه وزرای کشور اتحادیه اروپا که در فنلاند برگزار شد، کشورهای اروپایی نتوانستند در زمینه توقف اختلافات در زمینه سیاستهای مهاجرتی به اتحادیه اروپا و پذیرش پناهجویان در دریای مدیترانه به اتفاقنظر برسند. موضوع اینکه چه کشوری باید مسئولیت پناهجویان جدید را بر عهده بگیرند هم مهمترین مسئلهای است که همچنان درباره آن اختلافنظر وجود دارد.
بنابر گزارش خبرگزاری آلمان، «کریستف کاستنر» وزیر کشور فرانسه که در جریان ناآرامیها فرانسه و جنبش جلیقه زردها، نام وی بر سر زبانها افتاد درباره جلسه دیروز گفت: «دیدگاهها بسیار مختلف بودند.» بسیاری از وزرا با ورود پناهجویان به کشور مخالفت کردند. تعدادی از شرکتکنندگان ابراز همدردی کردند و بسیاری از آنها هم درباره شماری از پناهجویانی که میخواهند وارد کشور شوند، ابراز نگرانی کردند.
وزیر کشور فرانسه همچنین گفت که وی قصد دارد هفته آینده با حضور حدود ۱۵ عضو از اتحادیه اروپا، نشستی را به این منظور در پاریس میزبانی کند.
«هورست زیهوفر» وزیر کشور آلمان هم پیش از نشست گفت که وی امیدوار است که در زمینه دستیابی به توافق موقت در زمینه تقسیم پناهجویان میان کشورهای عضو به دست آید. وی در عین حال درباره اینکه بتوان طی یک روز به این توافق رسید، ابراز تردید کرد.
«دیمیتریس آوراموپولوس» کمیسیر مهاجرت اتحادیه اروپا با کم اهمیت جلوه دادن عدم دستیابی به توافق، درباره نشست دیشب گفت: «ما یک طوفان مغزی (بحث شدید) داشتیم ک بسیار اثرگذار بود.»
از آغاز ورود موج پناهجویان به اروپا، این مسئله همواره یکی از چالشهای کشورهای اروپایی بوده است. طبق قوانین دوبلین، مهاجران اولین بار به هر کشوری که وارد شوند، آن کشور باید به درخواست پناهندگی آنها رسیدگی کند.
این موضوع باعث شده است که بیشتر کشورهای حاشیه دریای مدیترانه با مشکل مواجه شوند. ایتالیا از جمله کشورهایی است که علیه پذیرش پناهجویان موضعگیری کرده است.«ماتئو سالوینی» معاون نخستوزیر و وزیر کشور ایتالیا چندی پیش ضمن تعطیل کردن یکی از اردوگاههای پناهجویان، تمایل دارد با استفاده از کشتی جنگی و گشت هوایی پناهجویان را از خاک کشورش دور نگه دارد.
فارس